Reklama

Reklama

Rocky Balboa zestárl. Před nedávnem mu zemřela jeho milovaná žena a jeho syn na něj nemá čas, věnuje se své kariéře. Rocky tak tráví celé dny ve své malé restauraci, kterou pojmenoval po mrtvé ženě. Zde hostům vypráví historky ze své boxerské kariéry. Rocky však není se svým životem nikterak spokojený. Jednoho dne se setká s ženou, kterou znal v době svého mládí, a udělá dobrý skutek. Poté, co zjistí, jak žena žije, jí nabídne práci u sebe v restauraci. Sblíží se i s jejím synem a společně s ním si vybere i nového psa. V té době se v televizi ukáže počítačová animace, ve které proti sobě vystupuje postava současného, u diváků ne příliš oblíbeného, mistra v boxu Masona Dixona a postava Rockyho. Televizní komentátoři se zamýšlejí, jak by dnes souboj dopadl, pokud by se utkali tito dva skvělí boxeři. Rocky brzy podlehne myšlence souboj opravdu uskutečnit. A tak, když se v jeho restauraci objeví agenti Dixona, neváhá a na souboj přistupuje. Rockymu se dostane podpory v jeho úsilí i od svých přátel a nakonec i od jeho syna, který kvůli tomu opustí své zaměstnání. Rocky začíná opět tvrdě trénovat. Tak, jak se blíží termín zápasu, sportovní veřejnost se nemůže shodnout na tom, zda to, co Rocky dělá, je jen holé šílenství stárnoucího muže, nebo jakýsi pokus o návrat své slávy. Rocky se zúčastní i tiskové konference před zápasem. Právě tady se urazí Mason Dixon, když je novináři obviněn, že chce získat slávu na lehkém souboji se stárnoucí legendou. Nicméně oba šampióni proti sobě skutečně nastoupí a souboj se začne vyvíjet ve velké drama... (TV Prima)

(více)

Recenze (993)

Uberlord 

všechny recenze uživatele

Když jsem se prvně dozvěděl, že je natočený Rocky 6... tak se mi udělalo nevolno... řekl jsem si "Sakra o co jim jde? Chtějí pohřbít legendu?" ...No dlouho jsem se nechtěl podívat. Až dnes... a sakra! Musím říct, že je to ten nejlepší sportovní film jaký jsem kdy viděl. Je to důkaz toho, že člověk nemusí po padesátce do starého železa... Stallone i Rocky jsou legendami a je obdivuhodné, v jaké formě se oba vrátili do ringu. Většina filmu je sice hodně o mluvení a ničem jiném... avšak kdo má rád Rockyho příběh, ten to nebude považovat za nic špatného. Ba naopak! Film plný citů, emocí a poselství... se skvělou atmosférou a podmanivě podkreslující hudbou... Nakonec jsem vše završil regulérními slzami, takže nemohu být spokojenější! ()

MrNathe999 

všechny recenze uživatele

Skvělé rozloučení s celou sérií, postavou a částí Slyova života. Rocky je téměř v důchodu, má svojí důstojnost, sem tam padne i nějaký to moudro. Pro mě v několika ohledech nejlepší díl série. ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Rocky je, alespoň pro mě, nejlepší sportovní filmová série. Italský hřebec Rocky Balboa a jeho životní příběh mne naprosto uchvátil. Sylvester Stallone pravděpodobně ve své životní roli, při které ukáže svou citlivou i nezdolnou část duše. Všichni jeho protivníci jsou vždy o krok za ním, protože on má pohled tygra a srdce lva. Skvělé výkony, skvělý scénář, skvělé zápasy, skvělá hudba, skvělý Rocky... Sylvestra ten pátý díl žral asi hodně dlouho, když se na stará kolena rozhoupal a konečně sérii důstojně uzavřel. Dědkovské žvásty znějí z úst Stalloneho tak neuvěřitelně, až jsou uvěřitelné. K tomu mega trénink šedesátiletého dědka! Ten chlap je tvrdší než diamant! ()

64B 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý, skromný, ale přeci tak strašně příjemný film, při kterým mi pár kapek slz ukáplo. Kdo jiný se dokáže takhle bohémsky, v ringu, v 60 letech, v neskutečný formě, rozloučit se svými fanoušky, se ságou Rockyho, než Sylvester Stallone? Nikdo. Nikdo to nikdy nezkusil nebo to nedokázal. Nic nekončí, dokud to doopravdy neskončí. ()

Daxus 

všechny recenze uživatele

Slyovi se po chudinské čtvrti Filadelfie stýská a tak povolal do zbraně všechny zálohy včetně Billa Contiho, aby spolu stvořili labutí píseň pro Rockyho. Je to patetická píseň, plná vzpomínek, jak se sluší, dokonce i pes Batkus má nástupce, ale to hlavní tam opět je. Srdce! Fighters fight! 80% ()

RigorMortis 

všechny recenze uživatele

Po nie príliš vydarenej nostalgickej päťke prichádza "šestka" v plnej paráde. Sly asi behom tých pár rokov nazbieral energiu a svoj čas na režisérskej stoličke využil skvelo. Vidno však, že medzi posledným a týmto dielom je výrazný rozdiel, tento sa snaží pôsobiť až "prehnane americky", hlavne finálový zápas - narvaný štadión, obrovské HBO logo, sponzoring všade možne, ohňostroj... No aj tak má "šestka" svoju neodškriepiteľnú dávku sentimentu, vtipu, energickosti a "malú Marie" (veľmi sympatická herečka). Vidno však, že roky si na Slyho tvári vybrali svoju daň. Mason ako "superhustý nigga" na mňa síce spočiatku pôsobil arogantne, no v závere po zápase si získal moje sympatie. Bonus za scénu s Rockym a jeho synom ("the world ain 't all sunshine and rainbows"), pri ktorej som takmer uronil slzu. ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

Decentná rozlúčka s najväčšou filmovou boxerskou legendou. Aj keď dej vo filme je dosť plytký a postavený len na emotívnych retrospektívach a ležérnych vzťahoch s blízkymi osobami, Slyove preslovy a filozofovanie majú patričnú hĺbku a núti diváka k nostalgickému zamysleniu. Veľkým sklamaním je však dôvod k súboju (kvôli počítačovej simulácii?!!!) a aj samotný súboj, naviac s veľmi nevýrazným súperom. Ale ako zakončenie príbehu jedenej legendárnej postavy je tento film dostatočne silnou poctou a závere som sa neubránil zvlhnutým očiam. ()

Brano 

všechny recenze uživatele

Šieste pokračovanie nám ponúkne už iba nostalgickú spomienku na predošle série. Veľmi slabý príbeh o tom, ako Rocky zostarol a prijal výzvu svetového šampióna vrátiť sa späť do ringu. Nové herecké obsadenie bolo výrazne slabé, Ventimiglia a taktiež Tarver namiesto ktorého mohli obsadiť radšej herca a nie športovca, ktorý aspoň mne čo box nesleduje nič nevraví a herecký pôsobí dosť amatérsky. Takisto už aj Stallone nie je čo býval a ta charizma už upadá. Aspoň že výborný scenár to vynahradil a niektoré monológy Rockyho boli geniálne. Zvuková stránka opäť výborná. Tento diel mi takisto ako aj piate pokračovanie príde len ako najrýchlejšie vyťažiť peniaze na sláve výborných prvých častí. /55%/ ()

zubrik66 

všechny recenze uživatele

Čo k tomu dodať...aj najpoctivejší čierny čaj to zabalí po treťom zaliatí...Z hovna bič neupletieš sa vraví, no Sly to má s Rockym ako na hojdačke. V tomto momente sa opäť hýbe smerom nahor. Nie je to už No.1, ale čo čakať od "seniora"...Škoda len škrípačiek v scenári a rýchleho prerodu majiteľa reštaurácie na opätovnú mlátičku...istotne lepšie strávitelné ako jedlo v jedálni na základnej škole. ()

Amone 

všechny recenze uživatele

Už bych to nenazýval filmovou legendou, přesto Rocky Balboa je skvělý film. Děj je trochu očekávaný jako u předchozích dílů, ale vůbec netvrdím, že je to špatně. Líbí se mi to, jak zestárlá boxerská legenda ještě opráší rukavice,restauraci nechá restauraci a utká se s nejlepším dnešní doby. Film o cti, vůli a vítězství. ()

Guran 

všechny recenze uživatele

Příjemné zakončení Rockyho kariéry. Zhroucený Rocky na pokraji svých psychyckých sil si zaboxuje svůj poslední zápas boxerské kariéry s Masonem Dixonem, kterého zatím nikdo neporazil. Povede se to Rockymu? Stallone do detajlu pormyslel, jak sérii zakončit a povedlo se. Vzpomínky na předešlé díly bolely i mě a rád jsem se na tento film podíval. ()

knihovna 

všechny recenze uživatele

Včera jsem se dokoukal na Bojovníka. A hned jsem si vzpomněl na Rockyho . V čem je ten zásadní rozdíl. Tedy alespoň u mne. Rockymu člověk prostě fandí, stotožní se s ním a i v tomto zřejmě závěrečném dílu (Creed už je něco jiného) to Sly, přestože je o dost horší herec než Jake dokázal ukočírovat. Film je hodně nostalgický, ale není podbízivý. A závěrečný box je udělaný taky tak akorát. A za celý film jsem se nenudil a po skončení filmu neměl pocit, že jsem promrhal čas. Holt když dva tělají totéž, není to vždy totéž. ()

mrclTV 

všechny recenze uživatele

Decentný spomienkový film, ktorý si postava Rockyho zaslúžila mať a aj ho dostala. Asi začínam byť sentimentálny, ale pár krát som mal počas filmu slzy na krajíčku. Taký pekný malý film, nič výnimočné, ale o to úprimnejšie a prvýkrát som titulky z Rocky série dopozeral až dokonca PS: Plus prekvapko v podobe camea Mikea Tysona, Joe Corteza a Michaela Buffera poteší tiež... ()

subic 

všechny recenze uživatele

Na Rokyho Bramboru jsem našel sílu až po deseti letech od svého vzniku. Šampione nemáš trošičku strach? Lidi jezdí do Vegas prohrávat, já ne. Po první takové blátivé hodince teprve Sly začne trénovat a vypadá to, že je/byl pořád ve formě. Nejsem zrovna fanda celé série Rocky, i když ta odstartovala Slyovu kariéru, pozdější Rambo to je moje. Pozdější Zpátky do ringu (2013) na mě zapůsobil víc. ()

donnovann 

všechny recenze uživatele

Krásná nostalgie, která je díky Stallonemu velice uvěřitelná. Užíval jsem si každou minutu a samotný zápas byl dle mého skvěle natočený. Protivník mě malinko zklamal, žádné charisma, žádný hlad po vítěství, prostě všechno špatně. I když je pravda že to vůbec neměl jednoduché, když před sebou měl legendy jako je Creed nebo Ivan Drago. Návrat Rockyho jsem si užil, mohlo to dopadnout daleko hůř, vzpomeňme si na 5 díl. Rozhovor se synem považuji za jednu z nejsilnějších scén z celé série. ()

horor2 

všechny recenze uživatele

Ukončení série, které dopadlo trošku jinak než jsem očekával, přesto je to kvalitním, upřimným filmem. Sám - úplně sám, odepsán se rozhodne jít do poslední bitvy, aby si něco dokázal. Sylvester Stallone se vrátil zpátky! ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Když už nemáte co ztratit a chcete ještě světu (a sobě) dokázat, že na to stále máte. To přesně chtěl dokázat Stallone a já mu za to nepřímo děkuji. Tohle byl návrat i rozlučka se vším všudy. ()

Související novinky

Halle Berry chystá režijní debut

Halle Berry chystá režijní debut

12.09.2018

Oscarová herečka Halle Berry (X-Men: Budoucí minulost, Kingsman: Zlatý kruh) se chystá na svůj režijní debut. Natočí a zahraje si v akčním drama o bojových uměních Bruised. Snímek napsala scenáristka… (více)

Creeda 2 natočí Stallone

Creeda 2 natočí Stallone

10.10.2017

Boxerská sága o Rockym se před dvěma lety dočkala spin-offu se synem Apolla Creeda. Film za 35 milionů dolarů vydělal 173 milionů a dovedl Stalloneho ke Zlatému glóbu a nominaci na Oscara, takže není… (více)

Rockyho comeback potvrzen

Rockyho comeback potvrzen

13.11.2014

Rocky Balboa, šestý film slavné boxerské série, úspěšně uzavřel příběh Italského hřebce. Oficiální sedmý díl nás zatím nečeká, Stallone ale vymyslel jiný způsob, jak svého hrdinu vrátit na plátna kin… (více)

Stallone básní a střílí teenagery

Stallone básní a střílí teenagery

20.11.2007

Ovšem ne v jednom filmu, i když by to bylo zajímavé (něco ve stylu dávných vikingských bardů, kteří museli umět setnout nepříteli hlavu a pak, ještě než tělo vychladlo, o tom zazpívat ve verších ;-))… (více)

Reklama

Reklama