Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šest žen spojuje hrozné tajemství z doby, kdy byly chovankami internátní školy, ve které pevnou rukou vládla jeptiška Ursula. Když Ursula zjistila, že jedna z nich, patnáctiletá Mary, čeká dítě s místním knězem, rozhodla se ji očistit od hříchu. Maryiny kamarádky byly svědky jeptiščiny krutosti a kamarádce pomohly. Od té doby už jeptišku nikdo neviděl a škola byla zavřena... O mnoho let později je Mary brutálně zavražděna. A nejen ona. I další bývalé chovanky školy za záhadných okolností umírají. Ostatní jsou nuceny se opět spojit a společně s Eve, dcerou Mary, a jejími přáteli nalézt příčinu vražd. Vše nasvědčuje tomu, že Ursula se vrátila, aby se pomstila těm, které jí ublížily... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (80)

Rockwood 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film. Ovšem, byl jsem hodně zklamán. Hodně to ošidili, ale zase si říkám, že to má fakt dobrý příběh. Nebo spíš ten příběh má dobré základy. Jenomže tenhle film je docela mizerná práce. Špatně odvedený. Na to že já se bojím u kdejaké kraviny, tak tady sem se fakt moc nebál. No, tak dobře bál... ale jen u jedné scény, což je fakt dost mizerné na horor. Myslím si, že kdyby ten příběh celý překopali... nebo spíš nechali základy a pořádně to promysleli a rozvinuly a změnila se režie tak by mohl vzniknout fakt dobrý film. Tři hvězdičky a to jen díky příběhu, který mě zaujal. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

V internátní škole nevalné pověsti je šest dívek fyzicky týráno jeptiškou. Těhotenství jedné z nich vyvolá brutální reakci představené a přátelé dívky se rozhodnou zakročit. Jeptiška zmizí a škola je zavřena. Po 17-ti letech však duše zemřelé zatouží po pomstě....... Scénář : Manu Diez. Velice špatně natočené, mělo to na víc. ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Skupina dívek se postaví a následně zabije jeptišku, která je vyučuje. (dobře jí tak). Po letech je jedna dívka svědkem smrti své matky. Dívka je svadkem dalších vražd, a všude přitom vidí jeptišku a vodu. Postupně zjištuje, že všechny zavražděné spolu chodili kdysi do internátní školy a tak tam jede. Tak se potká z dalšíma ještě žijícíma. ty jí postupně objasní co se stalo a snaží se vyhnout trestu. Jenže všechno je trochu jinak než se zdá. Opět se skupinka rozděluje a doplácí na to (i komanči věděli, že v jednotě je síla). Horor má solidní atmosféru a napětí. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Duch krutej jeptišky, ktorá trýznila študentky jednej katolíckej školy sa po 18 rokov vracia formou vodného ducha vynárajúceho sa z vodovodných kohútikov kuchýň či kúpeľni, aby pomstil svoju smrť na každej z dievčat, ktoré sa podieľali na jej vražde. Tak rád by som dal čo len o jednu hviezdu na viac, ale bohužiaľ, nejde to. Napriek výbornému nápadu, mňa osobne tento horor ani raz nevystrašil, ba dokonca na mňa všetky scény pôsobili tak veľmi predvídateľné, že o nejakom vzbudení napätia nemôže byť ani reč - 40%. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Výjimečně špatná duchařina a kupodivu ze Španěl, jsem totiž zvyklý, že odtamtud přicházejí většinou nadprůměrně zajímavé kousky. Tentokrát to ale byla trefa vedle a naprostá ztráta času. Teatrální přehrávání špatných herců v kombinaci s retardovanými dialogy i zápletkou sráží tenhle nejapný pokus o horror na mentální úroveň latinskoamerických telenovel. K tomu ještě otřepané, laciné a naprosto pitomé rozuzlení, které je v rozporu s předchozím dějem, to by býval musel neschopný rejža některé scény natočit jinak. Ale zato se mu fakt originálně povedlo zvýšit napětí hřměním bouře a blikáním žárovek. Ubohost. Jedinými jakž takž plusy jsou duch jeptišky na vodní bázi, a pak ještě tři hezké zralé Španělky v menších rolích, konkrétně ta v kuchyni podříznutá, pak ta kulhavá kozatá a třetí s harpunou. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Luis de la Madrid soutěžil o Barcelonskou cenu v kategorii nejlepší režie. (Terva)

Reklama

Reklama