Reklama

Reklama

Ils

Obsahy(1)

Film je natočen podle skutečné události. Clémentine je učitelkou na francouzském gymnáziu v Bukurešti a Lucas je spisovatel. Tento páreček žije šťastně ve velkém domě, který se nachází kdesi uprostřed lesů. Jednou v noci se zcela změní jejich život. Ještě to nevědí, ale jsou pozorováni. Když nastane noc, Clémentine a Lucas zjistí, že "ONI" jsou tady... všude... také v jejich domě. Kdo jsou oni? Co chtějí? Odpovědi mohou být hrůzostrašné. (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (516)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Akýsi mix (i keď skôr natočený) The Strangers (2008) + Eden Lake (2008). Uznávam snahu tvorcov, hrátky so zvukmi a svetlom, ale.. nemalo to tú "štávu" ako predošlé dva menované snímky. Oproti Eden Lake-u som napríklad nedostal tak enormne radostnú satisfakciu, na druhú stranu je Ils oproti Jazeru Smrti omnoho uveriteľnejší. Nie je natoľko prehnaný a dokonca aj s brutálnosťou sa vo filme vcelku šetrilo. Mám to brať ako klad alebo zápor? Dať tie štyri, nedať tie štyri? Zostaneme radšej pri solídnej trojke. __ Slušná jednohubka, ale nič prevratné. Navyše dej nedokázal vtiahnuť diváka natoľko aby si na konci mohol povedať spoiler "za*rané, svinské decká!". Presne v tomto bode Eden Lake vyhráva na celej čiare. A presne z toho dôvodu nemôže padnúť štvrtá hviezda. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

"Ils" se sice od začátku odvíjí dost neoriginálně (uvozující vražda - na skok do civilizace - a zase zpátky) ale šlape bez větších obtíží. Co víc, první polovina filmu je výborná. Ne že byste zrovna umdlévali strachy, ale různé pazvuky a skřeky, kombinované s opuštěným domem kdesi v Rumunsku, navozuje ten správný pocit úzkosti a nervozity. Jakmile se ale sklouzne k nudnému nahánění mladého páru po domě a okolí, veškerý strach a očekávání zmizí, nahrazeno občasnými lekačkami a jediné, co vás potom zajímá, je jak to skončí. Pointa není převratná, ale vcelku docela zajímavá. Ils bezpochyby vyčuhuje z šedého hororového průměru, (na tom se také podílí nálepka "podle skutečné události") ale moc dlouho v hlavě nezůstane. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Jednou v noci začnou mladou dvojici, Clementine a Lucase, tyranizovat neznámí útočníci. Hrůznou noc odstartuje krádež jejich auta, a ačkoliv se dvojice obrátí na policii, ta se nijak neobtěžuje zasáhnout a drzost útočníků roste z minuty na minutu. Nejsilnější zbraní filmu je, že divák zpočátku útočníky nevidí, tím jeho představivost pracuje na plné obrátky. Je vidět vlastně jen rozsvícené baterky, mihající se stíny postav a útočníci mezi sebou komunikují jen vydáváním skřeků. To byl od tvůrců moc šikovný tah, stejně tak je důležité zmínit, že film si zakládá na autenticitě a minimum hudby a dialogů mu jen prospělo. I když mezi dvojicí napadených a útočníky téměř nedojde k žádnému fyzickému kontaktu, tak by se napětí a hutná atmosféra bezmoci dala krájet. A až se ukáže, že nemilosrdní útočníci jsou nezletilé děti, tak to celou tu hrůzu jen podtrhne. Film byl natočen podle skutečných událostí. Pokud hledáte nějaký napínavý thriller, tak zkuste tenhle. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Ruční kamera v hororu podle skutečný události? Naprosto ideální, sice po výborným začátku, kterej mě dokázal několikrát slušně vyděsit, sem se nějak nemoh dostat do filmu nebo lépě řečeno sem necítil žádný napětí, i když k tomu atmosféra, vytvořená pro horor ideálním prostředím odlehlýho domu v lesích, úplně vybízela, ale z nějakýho důvodu to na mě moc nepůsobilo, což se ale zhruba od poloviny radikálně změnilo a v podstatě až do konce to je mrazivej a těžce napínavej horor, kterej ještě následně zhutní závěrečnej epilog ve spojení, že to je podle skutečných událostí. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoiler**Tak já si hodně dlouho myslel, že vraždí duchové a ona to nakonec byla cigáňata. No jo, země původu: Rumunsko. Mohlo mě to napadnout.**Konec Spoileru Horor, myslím že zde to slovo můžeme s klidem použít, takže horor je naprosto schématická záležitost. Tvůrci mají očividně hodně nastudováno. Skoro mi vše přišlo, jako takový amatérský film, ale samozřejmě té nejvyšší kvality. Film skutečně postupuje podle všech zákonitostí hororu. Přesně víte, kdy se připravit na leknutí a kdy by mělo přijít mrazení v zádech, proto se taky nic z toho nedostaví. A hudba je pro horor naprosto typickou záležitostí. Tudíž je zde potřeba film pochválit. Po té řemeslné stránce je zvládnut skutečně precizně, ale tak nějak v něm chybí něco navíc. Škoda, že hlavní hrdinové nepobrali více sympatičnosti. Kdybych dal 3*, tak bych ostatním filmům ublížil, takže to budou takové pěkné 2*. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (9)

  • Natáčanie prebiehalo v rumunskom Bukurešti a trvalo 30 dní. (ladko)
  • Vo filme nie sú jedny dvere, ktoré by nevŕzgali. (pukar)

Reklama

Reklama