Reklama

Reklama

Expozitura

(seriál)
všechny plakáty
Trailer
Česko, 2009, 20 h 25 min (Minutáž: 75–79 min)

Hrají:

Hana Vagnerová, Robert Jašków, Jan Dolanský, Pavel Zedníček, Jan Novotný, Zuzana Bydžovská, Martin Sitta, Michal Slaný, Miluše Bittnerová, Sabina Králová (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Televize nova uvádí další kriminální seriál "Expozitura". Ta nebude vyprávět smyšlené případy, ale bude natáčena na motivy skutečných kriminálních činů - Berdychova gangu, ten naprosto beztrestně vraždil, přepadal a vydíral. V "Expozituře" se setkáme s korupcí neuvěřitelných rozměrů.

V jednotlivých dílech "Expozitury" budou zvlášť řešeny různé případy, ale celým seriálem se také bude táhnout dramatický příběh policistky, která je čerstvě přidělena do Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu a jejího parťáka, kteří nechtěli nechat Berdychův gang, aby si dělal co chtěl bez odezvy. Mladá policistka se ihned vrhá do práce, ale zjišťuje, že ne vždy jsou v případech odsouzeni jejich skuteční viníci. Jejího úsilí si nemohl jeden z největších zločineckých gangů na našem území nevšimnout a stává se nepohodlnou nejen pro ně, ale i pro zkorumpované špičky policie díky důkazům o jejich propojení s gangem a mění se ve štvanou zvěř v tomto nervy drásajícím příběhu...

Nova se v seriálu zřekla laciných triků a opravdu to rozjela ve velkém. Seriál "Expozitura" je nabitý akčními scénami, chvílemi napětí a plný překvapení. Scénář vychází z přímé zkušenosti autorů Josefa Klímy a Janka Kroupy, kteří při tvorbě pořadu Na vlastní oči kauzu Berdychova gangu rozkrývali. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (435)

CBD 

všechny recenze uživatele

Odpad? To jako vážně? Lidi proberte se. Hodnocení prvního dílu mám možná trošku přešvihlé a do budoucnosti je dost možné, že půjdu na ty tři, ale jsem velice mile překvapená, tak proto. Máme tu slušný scénář, který je místy dokonce napínavý a zajímavý, příjemně to odsýpá a aura spiklenecké teorie se začíná zlehýnka rozvíjet tak, aby to diváka navnadilo. A herci? Tohle rozhodně není žádné ochotnické, nebo estrádní divadlo. Jsou slušní. Víc než slušní. Na poměry české televizní zábavy je nadprůměr a doufám, že další díly budou kvalitativně pouze stoupat. ()

Ice.dog 

všechny recenze uživatele

Zřejmě na dlouhou dobu poslední český "akční/krimi" seriál. Po shlédnutí prvního dílu jsem čekal hodně, posléze každým dalším dílem šla bohužel úroveň dolu, hlavně místy opravdu tristní výkony Hany Vagnerové tomu vůbec nepřidaly... Seriál si příliš zakládal a schovával za nálepku "dle skutečnosti", ale některé tzv. "přimyšlené" události do scénáře, aby seriál byl zajmavější a napínavější většinou vyšli naprosto komicky... Hlavně král českých padouchů mezi policisty Pavel "Čmaňa" Zedníček působil občas ač profesionálně, tak směšně... Vidím to zhruba někde kolem 55%. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Dovedu si představit, že zapřísáhlým seriálovým žroutům značně pije krev člověk, který se vrhne do hodnocení série dříve, než po odvysílání posledního dílu. Jenže co s tím, když si chce sám pro sebe poznamenat, že ho Expozitura zklamala a že není v jeho zájmu ji dál sledovat? Protože přesně to si právě teď znamenám do svého filmového deníčku. Vnímám pokrok v novácké aktivitě, vnímám i větší kvalitu v porovnání s jinými českými kriminálkami. Současnými, samozřejmě. Avšak spíše než vyznamenání pro Expozituru je toto opětovná potupa pro její seriálové bratry. ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Já chápu, že se Janek Kroupa jako "investigativní" reportér rozhodl, že každou kauza je třeba hledat a dobrat se jejího jádra pudla, ale mám z něj trochu dojem, že tak nějak si Janek skutečně přál, aby to tu vypadalo. Tak prosim vás, když už takhle, tak s jinejma policajtama, s těmahle ne. Hana Vágnerová je to nejhorší herecké střevo, které zkazilo nejeden záběr. Její přehrávání, rachetickej obličej a uječenost se dají vydržet asi tak cca 2 díly. Pak už marně přemýšlíte, proč to takhle zkazili jednou příšerou (ne, opravdu jí nemůže pomoci, že má celkem hezkej ksicht). Za to překvapil Zedníček, od kterého už bych asi větší výkon než ty dosavadní nečekala, stejně jako spíše herec divadelní a z Ulice Jášków. Ti tady slečně trochu zvedají hodnocení. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Čím míň víš, tím líp spíš." Čestný policajty mám rád. Na ulicích jich v uniformách běhá spousta, ale jakmile se převlíknou do civilu a začnou šlapat mafiánům po koulích, tak skončí. Buď je gauneři podplatí, nebo je o něco úplatnější kolegové potopí, na zakázku pracující inspekce obžaluje a spřátelenej soudce odsoudí. Tak to u nás chodí a já jsem rád, když to někdo ukáže. Mě prostě docela bavilo sledovat naivní kapitánku, která nastupuje na Expozituru v přesvědčení, že hodní policajti chytají zlý padouchy. Jenže u nás jsou politika, policie, soudy a organizovanej zločin propojený tak pevně, že se to snad ani nedá rozmotat. Tak jsem rád, že se to aspoň docela napínavě natočilo. A taky mě bavilo připojovat k seriálovým jménům ta skutečná - Hodačová - Kahnová, Chládek - Gregor, Drobek - Berdych, Mráz - Mrázek, Jandák - Jonák, Hemský - Zádamský, Orava - Opava, Kofčín - Koňařík, Brousil - Brázdil, Malý - Gross. Ale třeba se pletu a než se zasebevraždím osmi ranami ze tří různých zbraní, tak to sám, rád, dobrovolně a písemně odvolám. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (37)

  • Herec Robert Jašków řekl, že někteří herci absolvovali přibližně dvouměsíční přednatáčecí průpravu, aby se naučili střílet, bojovat a zatýkat. (navabaca)
  • Herečka Hana Vagnerová se kvůli natáčení tohoto seriálu musela vzdát stálého angažmá v divadle. (navabaca)
  • V seriálu hraje celkem 338 herců, výrobní štáb čítal více než 180 osob a natáčení probíhalo celkem na více než 300 lokacích. (navabaca)

Reklama

Reklama