Reklama

Reklama

Expozitura

(seriál)
všechny plakáty
Trailer
Česko, 2009, 20 h 25 min (Minutáž: 75–79 min)

Hrají:

Hana Vagnerová, Robert Jašków, Jan Dolanský, Pavel Zedníček, Jan Novotný, Zuzana Bydžovská, Martin Sitta, Michal Slaný, Miluše Bittnerová, Sabina Králová (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Televize nova uvádí další kriminální seriál "Expozitura". Ta nebude vyprávět smyšlené případy, ale bude natáčena na motivy skutečných kriminálních činů - Berdychova gangu, ten naprosto beztrestně vraždil, přepadal a vydíral. V "Expozituře" se setkáme s korupcí neuvěřitelných rozměrů.

V jednotlivých dílech "Expozitury" budou zvlášť řešeny různé případy, ale celým seriálem se také bude táhnout dramatický příběh policistky, která je čerstvě přidělena do Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu a jejího parťáka, kteří nechtěli nechat Berdychův gang, aby si dělal co chtěl bez odezvy. Mladá policistka se ihned vrhá do práce, ale zjišťuje, že ne vždy jsou v případech odsouzeni jejich skuteční viníci. Jejího úsilí si nemohl jeden z největších zločineckých gangů na našem území nevšimnout a stává se nepohodlnou nejen pro ně, ale i pro zkorumpované špičky policie díky důkazům o jejich propojení s gangem a mění se ve štvanou zvěř v tomto nervy drásajícím příběhu...

Nova se v seriálu zřekla laciných triků a opravdu to rozjela ve velkém. Seriál "Expozitura" je nabitý akčními scénami, chvílemi napětí a plný překvapení. Scénář vychází z přímé zkušenosti autorů Josefa Klímy a Janka Kroupy, kteří při tvorbě pořadu Na vlastní oči kauzu Berdychova gangu rozkrývali. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (435)

Fr 

všechny recenze uživatele

JMENUJU SE TEREZA HODAČOVÁ A KDYŽ VÁM ŘEKNU, ŽE JSEM POLICAJTKA, NEBUDETE MI TO VĚŘIT....... /// (..milá Terezo, na tomhle se shodneme...) Mohl by to bejt solidní seriál, kdyby jim nelámal vaz (často trapnej) ,,Nováckej“ casting. Herci z ,,růžovky“,...,,pojišťovny“ a jinejch pičovin hrůzu z úkladný vraždy nebudí (a pominu fakt, že se občas chovaj jako idioti...). Atraktivní prostředí bordelu.... (vraždy, vydírání a propojení policie a zločinu, troška snuffu...), ale co tady dělá ta Vágnerová? (v bordelu? číšnici.....) A to, že si nelakuje nehty, s tím nemá fakt nic společnýho! Krimi po česku. Stejně jako zločin. Tohle totiž není trapně český, ale zkurveně NOVÁCKÝ! Bílej kůň (samo že i bílej jezdec...), Agrobanka, Discoland Sylvie, Chemapol, (pan)Mrázek..... cesta k demokracii je složitá...... (to byl pokus o ftip!!!) TAK CO, CHCETE JE DOSTAT? Koho? Mafiány? Policajty? Semínko pochybností (..fakt i ve mě...) díl od dílu klíčí víc a víc. Pominu–li občasný trapnosti - příběhům (jenž psal sám život) by se dalo v pohodě věřit. Díl od dílu dostává příběh jasný obrysy i směr, proto mě mrzí to obsazení! Rád bych fláknul 4*. Ale fakt mi to nejde z držky! Berdychův gang nabízí solidní téma, ale na takovýhle sousto má Nova malou hubu. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chcu vidět Jirku Korna v sauně. 2.) Byl jsem součástí světa, kterýmu vévodil Mráz(ek). 3.) I Love You NOVA! 4.) Nebojím se, že si zkurvím ,,auru“ na CSFD. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Drsné české podsvětí aneb Jak jsme Ameriku dohnali a předehnali. 1) Parta scénáristů z pořadu Na vlastní oči se pustila do filmové dramatizace svých zkušeností...a musím říci, že vznikl příjemný akční seriál, který sice poněkud napodobuje své bohatší americké bratříčky, ale mně to nevadí, protože je to imitace příjemná a docela chutná. 2) Místní nízké hodnocení zavání laciným pózerstvím, tak typickým pro velkou část místních přispěvovatelů. Mně se tedy seriál líbí. Akčnost je sice poněkud papírová a i scénář by občas potřeboval kapku vyspravit, ale i tak jde o mile svěží počin. ()

Reklama

sssssycak 

všechny recenze uživatele

Právě jsem dokoukal poslední díl seriálu a konečně tak mohu ohodnotit počin, který světlo světa spatřil již dávno, světla televize však teprve tento podzim. Je mi jasné, že komentář či hodnocení nebudou mít v případě tohoto seriálu valný smysl, protože ti, kdo ho chtěli vidět, ho viděli po TV masáži již letos, a ti kdo jsou jeho odpůrcem z jakéhokoliv důvodu, se na něj stejně nepodívají. A tak tedy jen krátce a stručně. Seriál se mi líbil, dílů sice mohlo být méně a mohli být katší, seriál mohl být méně jasný a čitelný, herci mohli lépe hrát a.... a to už je příliš kdyby a co by. Přes to všechno se mi dílko líbilo a rád jsem se na něj jednou podíval. Sice už to s 99,9 % pravděpodobností nikdy nezopakuji, ale to je u seriálů tohoto typu celkem častý jev. A protože po celou dobu sledování jsem i přes menší i větší výstřelky seriálu špatným směrem koketoval s 4hvězdičkovým hodnocením, musím mu ho taky nakonec udělit. Jestli právem či neprávem, je nakonec jedno... ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Tenhle osm let starej seriál sem docela přehlížel,a až teď sem ho viděl celej.Jedno vám povim,i přesto,že podobnejch seriálů o podsvětí provazanym s politikou a policií bylo natočeno už dost,tak vždy se mi otvírá kudla v kapse,a chce se mi blít.Opravdu hnus.K samotnýmu výtvoru.Poměrně slušná práce,ovšem podotýkám na Novu.Kdyby v seriálu nehrála krajně nesympatická(s hysterickou mimikou,děsnym hereckym projevem,a projevem bez pořádný intonace )Vágnerová,asi bych i s přimhouřenym vokem šlehnul do hodnocení čtyři umolousaný hvězdy,a Hana to fakt vo tu jednu tlačí dolů.Myslim že tři stačej.60%. ()

lesumir

všechny recenze uživatele

Opět se ukazuje omezenost čsfd návštěvníků, kteří jsou buď pseudo onanisti nebo rovnou blbečci. Odsoudit to a přihodit odpad jenom proto, že je to z produkce TV Nova? Vždyť se to týká nejzajímavějšího příběho českého podsvětí, které vyplulo na hladinu. Vágnerová hraje dobře a obsazení je topovka. A určitě se to ještě víc rozjede! ()

Galerie (71)

Zajímavosti (37)

  • Vladimír Orava (Pavel Zedníček), v reálném světě Josef Opava, jeden z hlavních obžalovaných v kauze Berdychova gangu, měl také figurovat v případu Kajínek. Účastnil se akce, kdy policie v Praze po plzeňské vraždě zadržela Kajínka a zajistila u něj arzenál zbraní včetně samopalu. (Nick321)
  • V čase 14:25 Chládek (Robert Jašków) říká: „Vrah si dokáže opatřit pancéřovku Stinger,“, přitom předtím při poradě jim specialista říkal, co je to za střelu. Kromě toho jako bývalý voják by měl vědět, že Stinger není pancéřovka. Poté v čase 1:03:30 novinář Vintr říká: „Útok protitankovou střelou...“ Stinger ale není protitanková střela, ta by tank jenom pohladila. (JK17)
  • V průběhu natáčení byl používán i vrtulník. (navabaca)

Reklama

Reklama