Reklama

Reklama

Expozitura

(seriál)
všechny plakáty
Trailer
Česko, 2009, 20 h 25 min (Minutáž: 75–79 min)

Hrají:

Hana Vagnerová, Robert Jašków, Jan Dolanský, Pavel Zedníček, Jan Novotný, Zuzana Bydžovská, Martin Sitta, Michal Slaný, Miluše Bittnerová, Sabina Králová (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Televize nova uvádí další kriminální seriál "Expozitura". Ta nebude vyprávět smyšlené případy, ale bude natáčena na motivy skutečných kriminálních činů - Berdychova gangu, ten naprosto beztrestně vraždil, přepadal a vydíral. V "Expozituře" se setkáme s korupcí neuvěřitelných rozměrů.

V jednotlivých dílech "Expozitury" budou zvlášť řešeny různé případy, ale celým seriálem se také bude táhnout dramatický příběh policistky, která je čerstvě přidělena do Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu a jejího parťáka, kteří nechtěli nechat Berdychův gang, aby si dělal co chtěl bez odezvy. Mladá policistka se ihned vrhá do práce, ale zjišťuje, že ne vždy jsou v případech odsouzeni jejich skuteční viníci. Jejího úsilí si nemohl jeden z největších zločineckých gangů na našem území nevšimnout a stává se nepohodlnou nejen pro ně, ale i pro zkorumpované špičky policie díky důkazům o jejich propojení s gangem a mění se ve štvanou zvěř v tomto nervy drásajícím příběhu...

Nova se v seriálu zřekla laciných triků a opravdu to rozjela ve velkém. Seriál "Expozitura" je nabitý akčními scénami, chvílemi napětí a plný překvapení. Scénář vychází z přímé zkušenosti autorů Josefa Klímy a Janka Kroupy, kteří při tvorbě pořadu Na vlastní oči kauzu Berdychova gangu rozkrývali. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (435)

verbal 

všechny recenze uživatele

Pokud Kroupa s Klímou neměli Na vlastních, bulvárních očích frajerské tmavé brýle a Berdychův gang opravdu pronásledovala šestnáctiletá kravka, padesátikilový "zabiják", šeredná žena v domácnosti, éstébák v důchodu a Čmaňa, divím se, že chlapci neusrkávají vedle Vikiho banánové daiquiri s nohama v příboji na nějakém klimaticky přívětivém karibském ostrůvku a dali přednost chládku Mírovského resortu. Asi chtěli, aby o nich vznikl i první český celovečerní komiksový Avengers, ve kterém budou hrdinně bojovat za práva romských spoluvězňů spolu s Jirkou Kájínkem, kterého bude hrát Roman Skamene. Nicméně ruku na koule! Na české, Růžové ordinační poměry je tento jednooký král docela dívatelnou tragikomedií. Haničce by sice o přirozeném herectví mohl konečně někdo Vyprávět, avšak ostatní kašpárci cinkají rolničkama dle svých uspokojivých standardů. ()

Vojťas 

všechny recenze uživatele

Klasická nezajímavá "českárna". Mdlí herci, dementní dialogy .... a kvůli tomu, že je seriál natočen podle skutečných případů, to dech opravdu nevyrazí! Nechci škatulkovat, že je to opět "povedený" seriál z novácké produkce, ale na jednu stranu vlastně musím! ... Když to stojí za starou belu, ať se na natáčení vykašlou a raději se věnujou dabování kvalitních zámořských seriálů. Český dabing byl a vždy bude mít v mých očích respekt. ..... TOHLE NE! To kdyby raději vysílali zrnění! ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jen dost těžko se lze divit, že právě nesmírně špatná Expozitura platí za tak divácky masově oblíbený seriál, když si naše komerční televizní stanice vlastně už léta své věrné diváky vychovávají, lobotomizují a vlastně i těsně před večerním startem každé epizody už ladí a vhodně připravují právě v duchu té negativní paranoidní klímovské atmosféry, která zároveň ve společnosti panuje a leží na ní jako zmoklá smradlavá deka.. Věřte si, čemu chcete, přátelé, pokud vám vyhovuje ten život ve strachu a beznaději plný negativismu, v němž podle tuzemských médií žijeme.. Co mě ovšem nesmírně zaráží, to je jednoduše pomatený škrábal Klíma, který zjevně už sám podlehl těm komerčním a bulvárním vlivům i coby publicista, když jako scenárista spolu s Jankem Kroupou, s nímž si nemá co vytýkat, nestál nikdy ani za ten nejtišší prd.. Pánové na tohle náročné řemeslo zkrátka nemají, což si ovšem z mně celkem nejasného důvodu nikdo Klímovi netroufá upřímně ani naznačit, a tak se na Nově dál plácají po zádech, s jakým úžasným krimiseriálem, údajně nejlepším porevolučním, že to přišli.. Že ovšem toto označení má zhruba stejně nulovou hodnotu jako kupříkladu nejlepší český krotitel blech, už nikdo příliš neřeší.. Expozitura v jednotlivostech určitě neleží na samém dně tuzemské televizní produkce, některé herecké výkony by si totiž jeden mohl i opravdu užít, když především Robert Jašków s Janem Dolanským snad ani nemohli zklamat, narozdíl od obrovského castingového přešlapu v osobě nevěrohodné a veskrze hrozné Hany Vagnerové, jako typicky novácky velikášský celek ovšem náročnějšího diváka nesmírně bolí a nejen svým poselstvím obrovsky irituje.. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Je to celkem dobré, ale přišlo to pozdě. Takové seriály se natáčely za našimi hranicemi už dávno a televize Nova asi zaspala dobu. Nelenila však a angažovala Hanu Vagnerovou do jedné z hlavních rolí. Kdyby však ve vyšetřovacím týmu vůbec nebyla, udělal by casting jen dobře. Ona nijak excelentně nehraje a mám pocit, že se do role ani moc nehodí. I proti ostatním hercům mám výhrady, v našem prostředí jejich výkony vždy budou způsobovat nechtěný smích. Režie chce být za každou cenu efektní, trochu tam vidím nedostatek zkušeností s takovými projekty. A to zelené filtrování bych si taky odpustil, ale pokud někdo holduje drsnějším kriminálkám, pak je večer na Nově pro něho tím pravým. Mě to nebavilo. 40% ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Po prvním dílu: Zprvu jsem ani neměl v úmyslu se dívat, ale nějak jsem u té obrazovky zůstal. A jsem poměrně překvapen. Nebylo to tak špatné. Jistě, na cenu Emmy to není a podobný typ seriálů bude u nás už asi vždycky působit trochu směšně, ale na poměry Novy to zatím vypadá hodně slušně. Herecké výkony nebyly špatné (Vagnerová a hlavně Kramár překvapili) a po režijní stránce se tomu žádný současný seriál Novy a Primy nemůže rovnat (no ale v konkurenci Cest domů, Ordinace nebo Ulice to není zase tak překvapivé). Scénář neřeším, u prvního dílu forma zvítězila nad obsahem. Expozitura zatím nevypadá tak hrozně jako Kriminálka Anděl, která chtěla být rádoby cool a skutek utek. Na další díly se rozhodně podívám. Vypadá to na slušnou no-brain zábavu. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (37)

  • V 10. díle se při poslední scéně policista Chládek (Robert Jašków) snaží zakrýt svou kolegyni v autě, aby vypadali nenápadně a tvářili se jako zamilovaný pár. Při tom si zjevně neuvědomuje, že je stále v uniformě a tímto ukazuje z okýnka záda s nápisem "Policie", na který by Řízek (Hynek Čermák) a Sergej velmi dobře viděli. Sergej se tímto směrem navíc několikrát dívá, navíc se zapnutými světly. (Lasmen)
  • Ve 13. epizodě, kdy drobeček (Martin Sitta) láme tágo, je jasně vidět, že je naříznuté, aby šlo zlomit. (ČSFD)
  • Vladimír Orava (Pavel Zedníček), v reálném světě Josef Opava, jeden z hlavních obžalovaných v kauze Berdychova gangu, měl také figurovat v případu Kajínek. Účastnil se akce, kdy policie v Praze po plzeňské vraždě zadržela Kajínka a zajistila u něj arzenál zbraní včetně samopalu. (Nick321)

Reklama

Reklama