Reklama

Reklama

Expozitura

(seriál)
všechny plakáty
Trailer
Česko, 2009, 20 h 25 min (Minutáž: 75–79 min)

Hrají:

Hana Vagnerová, Robert Jašków, Jan Dolanský, Pavel Zedníček, Jan Novotný, Zuzana Bydžovská, Martin Sitta, Michal Slaný, Miluše Bittnerová, Sabina Králová (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Televize nova uvádí další kriminální seriál "Expozitura". Ta nebude vyprávět smyšlené případy, ale bude natáčena na motivy skutečných kriminálních činů - Berdychova gangu, ten naprosto beztrestně vraždil, přepadal a vydíral. V "Expozituře" se setkáme s korupcí neuvěřitelných rozměrů.

V jednotlivých dílech "Expozitury" budou zvlášť řešeny různé případy, ale celým seriálem se také bude táhnout dramatický příběh policistky, která je čerstvě přidělena do Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu a jejího parťáka, kteří nechtěli nechat Berdychův gang, aby si dělal co chtěl bez odezvy. Mladá policistka se ihned vrhá do práce, ale zjišťuje, že ne vždy jsou v případech odsouzeni jejich skuteční viníci. Jejího úsilí si nemohl jeden z největších zločineckých gangů na našem území nevšimnout a stává se nepohodlnou nejen pro ně, ale i pro zkorumpované špičky policie díky důkazům o jejich propojení s gangem a mění se ve štvanou zvěř v tomto nervy drásajícím příběhu...

Nova se v seriálu zřekla laciných triků a opravdu to rozjela ve velkém. Seriál "Expozitura" je nabitý akčními scénami, chvílemi napětí a plný překvapení. Scénář vychází z přímé zkušenosti autorů Josefa Klímy a Janka Kroupy, kteří při tvorbě pořadu Na vlastní oči kauzu Berdychova gangu rozkrývali. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (435)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Drsné české podsvětí aneb Jak jsme Ameriku dohnali a předehnali. 1) Parta scénáristů z pořadu Na vlastní oči se pustila do filmové dramatizace svých zkušeností...a musím říci, že vznikl příjemný akční seriál, který sice poněkud napodobuje své bohatší americké bratříčky, ale mně to nevadí, protože je to imitace příjemná a docela chutná. 2) Místní nízké hodnocení zavání laciným pózerstvím, tak typickým pro velkou část místních přispěvovatelů. Mně se tedy seriál líbí. Akčnost je sice poněkud papírová a i scénář by občas potřeboval kapku vyspravit, ale i tak jde o mile svěží počin. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Je to celkem dobré, ale přišlo to pozdě. Takové seriály se natáčely za našimi hranicemi už dávno a televize Nova asi zaspala dobu. Nelenila však a angažovala Hanu Vagnerovou do jedné z hlavních rolí. Kdyby však ve vyšetřovacím týmu vůbec nebyla, udělal by casting jen dobře. Ona nijak excelentně nehraje a mám pocit, že se do role ani moc nehodí. I proti ostatním hercům mám výhrady, v našem prostředí jejich výkony vždy budou způsobovat nechtěný smích. Režie chce být za každou cenu efektní, trochu tam vidím nedostatek zkušeností s takovými projekty. A to zelené filtrování bych si taky odpustil, ale pokud někdo holduje drsnějším kriminálkám, pak je večer na Nově pro něho tím pravým. Mě to nebavilo. 40% ()

Reklama

veronikav 

všechny recenze uživatele

Koukám asi jen ze zvědavosti :-D Drsňárna po česku ? No nevím .... To vyprávění, na začátku každého dílu, mi připadá jak ve škole při češtině :-( Začněte líčit .... drama :-D A pak přijde chvilka napětí :-D Nevím jestli se chci dívat na korupci (která je tu běžná ) v takhle nepříjemném podání :-( ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Absolútny súhlas s Faustkou. Oplakávať tunajšiu snahu a porovnávať ju s mimóznymi okolitými pokusmi o dielo , ktoré nedovidí ani na slnko je síce ľahké, ale hrabať sa v tunajšom odpade - na to má kuráž kadekto . Beriem snímok , ako seriálový priemer a som rada, že sa aspoň u susedov deje nejaký progres. Vyskúšaj " PANELÁK " a snáď sa ti rozsvieti. Vadí Mi tam kopec vecí , ale neokecám, len aby som okecala. Ostávajú ešte 2 časti ale na Mojom hodnotení to už nič nezmení. Spokojná a rada pridám bodík. Faustka mala pravdu - ten Jašków ! Slovenský Kraus sa pokúša o nový seriál - potešenie z jeho strany. Držím palce, aby sa vám darilo aj v takejto TV forme. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Mnoho povyku pro nic…a nebo, že by přece pro něco. Ale Vagnerové její odhodlanou policajtku zatím moc nežeru. Dvojka Bydžovská, Zedníček šlapou totálně naprázdno, spíš bych je tipovala na angažovanost u pomocné stráže VB. Jen Jašków a Dolanský se snaží tvářit jako skuteční ranaři… a trochu jim to i věřím. Tak vyčkám a snad se té drsné krimi ještě dočkám. ...(12.11.)Tak jsem se dočkala, jen Vagnerové to pořád nežeru. Ale ten Jašków!! ()

Galerie (71)

Zajímavosti (37)

  • Expozitura se ve své době stala nejdražším seriálem z tvorby TV Nova. (navabaca)
  • Hana Vagnerová, která ztvárnila hlavní postavu Terezu Hodačovou, absolvovala 218 natáčecích dnů během 269 dní kalendářních. (navabaca)
  • V seriálu celkem havarovalo, vybouchlo, bylo prostříleno nebo jinak zničeno 13 aut a jedna loď. (navabaca)

Reklama

Reklama