Reklama

Reklama

Oni

Trailer 2

Mladý muž James se uprostřed noci vrací se svou dívkou Kristen ze svatby kamaráda. Mezi oběma je cítit jasné napětí, protože Kristen předtím na oslavě odmítla Jamesovu nabídku k sňatku. Krátce po čtvrté hodině ranní někdo zabouchá na dveře. James otevře. Venku stojí mladá žena, které není vidět do tváře a která se ptá, jestli je Tamara doma. James odpoví, že to bude asi omyl, rozloučí se a zavře dveře. Poté odjede koupit cigarety. Někdo opět bouchá na dveře. Kristen ze strachu volá Jamesovi, aby se vrátil, ale hovor je zničehonic přerušen. Dívka se vrací do kuchyně, kde ji, aniž by o tom věděla, sleduje z chodby muž v masce. Když si chce opět dojít pro telefon, zjistí, že přístroj nikde není, a začne panikařit. Před domem uslyší ránu, odhrne závěsy na okně, a vtom ji vyděsí muž, který na ni zírá přes sklo. Kristen si všimne, že hlavní dveře jsou pootevřené. Běží je zavřít a vidí u nich stát ženu v masce. Schová v ložnici a slyší, že jde někdo do domu. Tentokrát je to James, který se vrátil z nákupu cigaret. Kristen mu vše vypráví. James chce volat policii, ale zjistí, že nechal telefon v autě. Když vyjde ven, najde své auto poničené a v dálce u lesa vidí stojící ženu... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (544)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Vítejte na dnešní lekci 'I ty můžeš natočit "dobrý" horor!' Vemte si psací potřeby, pohodlně se usaďte a začínáme. První pravidlo zní: Ještě před úvodními titulky tam dejte větu "Natočeno podle skutečné události." Už tohle vám zaručí pozornost a budete originální (kolik filmů je dneska točeno podle skutečnosti, co?) Druhé pravidlo: Obsaďte sexy herečku (co kdyby to náhodou byl propadák, takhle alespoň budete mít záruku, že pánská část neodejde uprostřed filmu) a nechte ji, ať si z plna hrdla párkrát zařve. Třetí pravidlo: Pokud máte ve filmu pár, je nutné, aby muž odcházel od ženy co nejčastěji, jinak nebude zranitelná! Čtvrté pravidlo: I když to není potřeba, tak roztřesená kamera ještě nikdy nikoho nezabila, takže čím roztřesenější, tím lepší! Páté pravidlo: Točte co nejvíce scén v noci, v absolutní tmě. Lidi se přece bojí ve tmě, takže se budou bát, i když uvidí velký hov... nic... :-) Šesté pravidlo: Víte, co je nejvíc zastrašující? Když padouši (kteří nemusejí mít motiv, proč to dělají) se za hlavními postavami několikrát plíží, ale nic neudělají a když se hl. hrdinové otočí, tak jsou pryč. Jestli tohle někoho nevystraší, tak už nevím. Tak, nyní už víte, co je potřeba k tomu, abyste i vy natočili svůj "dobrý" horor. Tak do toho!!! ______ Možná jsem k tomuto filmu moc kritický, ale nemůžu si pomoct. Těch dobrých scén, ve kterých jsem se opravdu bál, bylo opravdu poskrovnu. Co mě vyloženě štvalo, byla kamera, která místo aby navodila atmosféru, mě jen nehorázně srala… Chcete znát jediné pozitiva tohoto filmu? Liv Tyler a pár lepších scén. Ale víc už nic. Na světě jsou mnohem lepší horory a já docela lituju, že jsem musel strávit čas u tohoto… 40 %. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Hezky “mansonovská” home invasion a pořádná napínačka, přičemž to napětí moc nefunguje :) Hlavní postavy by bylo fajn lépe poznat a mít zájem o jejich osud, trojice maskovaných killerů zase strádá na děsivosti. Když se vám někdo vyloženě snaží brnkat na nervy, ale přitom je to poloviční nuda... I tak bod za Liv - mega půvabná. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

THE STRANGERS rozhodne nie je film ktorý by niečím prekvapil, nemá žiadnu pointu, naviac v rukách začínajúceho filmára z toho mohol vzniknúť nazáživný videoprodukt na ktorý by človek najradšej zabudol. No našťastie opak je pravdou, film sa podaril, napätie funguje a za ten chladný záver podávajúci nevyriešený prípad svojim pohľadom a nehrajúcim sa na niečo viac, dávam kľudne o hviezdičku viac. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Spíše tak 3,5 hvězdičky. Strangers je zkrátka klasický, lehce předvídatelný horor, který Vás dokáže vtáhnout děje. A to hlavně díky hereckým výkonům a slušným scénářem. Jakmile ho ale dokoukáte do hodiny na něj zapomenete. I tak lze ale horor doporučit. Svoji úlohu zaujmout velmi dobře splní. Pokud se ale v současnosti rozhodujete jestli jít do kina na Cizince nebo Sirotčinec. S klidnou hlavou vám doporučuji Sirotčinec, který je v provonání s tímto filmem o třídu lepší. 70% ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Slamenná atrakcia a z poza rohu vystupujúcich bubákov som mal si rovnaký strach, ako v strašidelnom dome na vozíku. Aj cez ideálne podmienky na sledovanie hororu a vyspoilerovaný záver som sa dokázal úvodom na krizový párik namotať. Žiaľ expozícia naberala nechutné minúty, napätie vystriedala rezignovaná apatia a jediné čo ma hrialo u srdca bola znalosť stopáže. Ak ešte si niekedy na Strangers spomeniem, tak ako učebicový error gradácie napätia. 40% ()

Galerie (77)

Zajímavosti (16)

  • Celosvětová premiéra proběhla 29. května 2008 v Rusku. (Varan)
  • Během natáčení filmu trpěla Liv Tyler zánětem mandlí. (Valsadora)

Reklama

Reklama