Reklama

Reklama

Pravěk útočí

(seriál)
  • Velká Británie Primeval (více)
Velká Británie / Německo / Francie, (2007–2011), 27 h 10 min (Minutáž: 42–48 min)

Hrají:

Douglas Henshall, Lucy Brown, Andrew Lee Potts, Hannah Spearritt, Juliet Aubrey, James Murray, Ben Miller, Mark Wakeling, Laila Rouass, Jake Curran (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(36)

Obsahy(1)

Osm let uplynulo od tajemného zmizení manželky profesora Nicka Cuttera. Helen Cutter měla provádět výzkum v lesích, který se týkal neznámého obrovského zvířete. Po 8 letech se její manžel dostává na stejné místo za stejným účelem, ale nečekaně objeví kromě obrovského dinosaura také zvláštní anomálie. Ta dovoluje procházet mezi dvěma obdobími v historii země. Mezi přítomností a velmi vzdálenou minulostí, obdobím Křídy. Po tomto obrovském objevu je profesor Cutter a jeho výzkumný tým nucen stát se tajným vyšetřovacím týmem vytvořeným Ministerstvem vnitra. Postupně začnou odkrývat tajemství existence a hlavně vzniku anomálií, které se začnou objevovat velmi často a na velmi zvláštních místech. K tomu všemu se ještě profesoru Cutterovi začíná zjevovat jeho pravděpodobně mrtvá manželka Helen... (Djkoma)

(více)

Recenze (140)

Sawy 

všechny recenze uživatele

Jo,je to velká kravina,ale zároveň dobrá zábava.Vyloženě skvělých dílů je sice jen pár,ale těch pár dílů je fakt skvělých.A Connor v podání Andrew Lee Pottse je fakt sympaťák.Viděl jsem první dvě řady a dávám slabší čtyři s tím,že nevím,jestli uvidím řadu třetí.Ta je ale prý dost špatná,takže je to možná dobře. Update: A s tou třetí sezonou jsem vážně neměl začínat... Jsem v její půlce a seriál za těch pět dílů stihl jít velmi slušně do kytek,rezignoval i na tu nejelementárnější logiku,trapně odstavuje důležité postavy a nezvládá zodpovědět žádnou z otázek nastolených předchozím dějem.Zápletky epizod čím dál tím směšnější,nástupce Cuttera je na zabití a momentálně mě při sledování drží opravdu jen Connor,zábavný Ben Miller jako Lester a naděje,že s blížícím se závěrem řady dostane současné dění alespoň nějaký smysl. 1. série: 80 % , 2. série: 75 % , 3. série: zatím 30 % ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrý seriál. Já jsem ho zkoukl spolu s Terra nova. A tenhle se mi líbil o něco více. Jde o to že zatímco v Terra nova byly dinosauři spíše vedlejší tak tady jsou hlavní a v každém díle se objevý nějaký nový, takže pokaždé mi má co nabídnout. Efekty třeba nejsou tak dobré ale je to daleko větší zábava. ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Za odvahu a nápad majú tvorcovia Primevalu uznanie. Spočiatku je naviac potenciál zúžitkovávaný zaujímavým spôsobom, tématika anomálií a cestovania v čase baví a veľkým plusom je aj typický britský humor, bez ktorého by seriál asi nefungoval. Jedinou výraznou slabinou je vlastne len kvalita trikov. Lenže všetky spomenuté pozítíva platia len do istej doby. Neustále zmeny v hereckej zostave, sú aj napriek čiastočnému oživeniu problematické a seriál postupne straca akékoľvek zaujímavé smerovanie, vrší jedno klišé na druhé a ešte k tomu dosť nezaujímavým spôsobom. Pád do priemerných a časom až podpriemerných vôd, z ktorých sa vytráca humor a už aj tá naivita prekáža čoraz viac, bol vlastne len logickým vyústením. 50% ()

inmax 

všechny recenze uživatele

Asi to nemá cenu srovnávat, ale kterákoliv dinosauří scéna ze 17 let starýho Jurskýho parku strčí celej Pravěk útočí do kapsy :) Nápad s "portály" do jiného časoprostoru není moc originální, ale dalo se z něj vytěžit daleko víc, hlavně kdyby ve filmu hráli zkušenější herci a né jen nějací ochotníci, modelové a rádoby zpěvačky. Akční scény působí směšně. Kdyby se tvůrci nepouštěli do sci-fi a natočili radši další dokument, udělali by líp. ()

NorseSword24 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvých seriálov, ktoré som kedy začal sledovať a to len vďaka jednému DVD, ktoré som našiel u bratrancov. Praveký tiger ktorý sa po spustení DVD objavil ma natoľko zaujal, že sme stiahli prvé 3 série. To som bol v tom veku kedy som absolútne miloval pravek a dinosaurov takže som si zamiloval aj seriál. Po niekoľkých rokoch opakovaného pozerania prvých 3. sérii som zistil, že existuje aj 4. a 5. séria. Ale tie už mi až také dobré neprišli. Začínalo to byť postupne väčšie a epickejšie. Keď to bolo komornejšie a prízemnejšie, tak to bolo lepšie. Seriál mal niekoľko dobrých nápadov ako postapokalyptická budúcnosť v ktorej sa objavujú vyvinuté tvory z terajších súčasných zvierat, prehistorické choroby, inštitúcia na kontrolu časových anomálii alebo vysvetlenie mýtických zvierat z legiend. Do toho zaujímavé tvory z rôznych časov a mysteriózne vedľajšie zápletky. Keby som si ten seriál pozrel teraz prvýkrát tak by som sa na to díval úplne inak. Efekty by mi prišli omnoho horšie a herci taktiež. No hodnotenie 3* by sa asi nezmenilo. ()

Galerie (368)

Zajímavosti (9)

  • Ve 4. epizodě 3. řady se objevuje v hostující roli světoznámí zoolog a dobrodruh Nigel Marven, který uvádí i řadu dokumentů o pravěku a cestování časem, jako například Putování s dinosaury (od r. 2003), Chased by Sea Monsters a Prehistorický park (od r. 2006), za kterými stojí stejná televizní stanice i stejný producent a režisér Tim Haines. V prvních třech řadách lze pak zpozorovat podobnost zvířat se zvířaty ve zmíněných dokumentech. (Pod)
  • Počet epizod v sériích je zrcadlový. Série měly postupně 6, 7, 10, 7 a 6 dílů. (jh666)
  • Jediným herci, kteří se ojevili ve všech dílech, jsou Andrew Lee Potts a Hannah Spearritt. (jh666)

Reklama

Reklama