Reklama

Reklama

Řekni, kdo tě zabil

(seriál)
  • USA Pushing Daisies (více)
USA, (2007–2008), 16 h 2 min (Minutáž: 41–55 min)

Tvůrci:

Bryan Fuller

Hudba:

Jim Dooley

Hrají:

Lee Pace, Anna Friel, Chi McBride, Ellen Greene, Swoosie Kurtz, Kristin Chenoweth, Jim Dale, Mike White, Julia Campbell, Paul Reubens, Audrey Wasilewski (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(22)

Obsahy(1)

Když je Ned malý kluk, zjistí, že má schopnost přivádět mrtvé zpět k životu pouhým dotykem. Ovšem na pouhou minutu, protože po uplynutí oněch šedesáti sekund musí jiný živý zemřít a zaujmout tak místo oživeného. Naštěstí může Ned život i vzít a to druhým dotekem. Dá se dohromady se soukromým detektivem, oživuje oběti zločinů a ptá se jich, kdo je zabil. Pak si rozdělí odměnu za zatčení. Ano, šlo to krásně, než se jednou z mrtvých stala Nedova dávná láska, dívka jménem Chuck, a Ned se rozhodl, že ji nemůže nechat zemřít. To ovšem znamená, že se jí nikdy nesmí dotknout... (Kessler)

(více)

Recenze (273)

Samuel7 

všechny recenze uživatele

1. série Po první řadě musím s radostí říci, že Pushing Daisies mě skutečně zaujaly, a to se mi u většiny seriálů, zvlášť, když se tam ještě k tomu řeší vraždy, nestává... Zajímavá hlavní myšlenka, sympatické postavy a nebo nadprůměrná hudba. To vše vyzdvyhuje seriál poměrně vysoko. Menší výhrady bych měl k výpravě, která je sice skoro vždy opravdu kouzelná, ale podle mě by občas neuškodilo podívat se třeba na skutečnou noční oblohu či skutečnou louku... Tyto věci už jsou přece samy o sobě dost poetické, a není potřeba je ještě více přikrášlovat. Některé záběry tak působí nepříjemně počítačově, stejně jako triky. To ale není nic zas tak zásadního, důležitější je, že romantické linie jsou skutečně silné. Obejdou se bez dotyků, a přesto dokáží vyvolat rozmanité emoce. 80%. 2. série Vše se ještě zlepšilo, výprava už nevypadá tak uměle, hudba je ještě lepší, ale především, hlavní příběhová linie získala neuvěřitelný spád, a tak každá epizoda, kromě klasické detektivní zápletky ještě posouvá příběh mnohem dál. 90%. Celkem to vychází na 85%, a je veliká škoda, že takto neotřelý a kvalitní seriál byl po pouhých dvou sezonách ukončen. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Nachomýtla jsem se k prvnímu dílu a úvodních pár desítek vteřin na to koukala s užasle pootevřenými ústy a neodbytnou otázkou: "Co to, sakra, má jako být?" Hrozně barevné, hrozně groteskní, hrozně divné, hrozně pitomé... ale nedonutila jsem se telebednu vypnout a odejít. Za několik minut byste mě našli s přiblble blaženým úsměvem a občasnými záchvaty chechtání, ten švihlý styl si mě jednoduše podmanil. Každou středu ve 20:15 čekám před televizí, až "Pushing Daisies" zase rozjede svůj černý humor v jásavých barvičkách, jak se zase budu smát sarkastickým hláškám detektiva Emersona Coda, nebo praštěným tetičkám, jak mi zas bude divně u srdce, že se Ned a Chucky nesmějí vzájemně dotknout, že Ned nemůže pohladit ani vlastního psa. Seriál má jedinou slabinu: český překlad názvu. 95% a šup s tím do TOP10! EDIT: Prvotní nadšení nad něčím neotřelým přešlo, nadšení ochladlo, všechno se holt jednou okouká. Pořád však ve středu večer usedám s příjemným očekáváním před TV obrazovku a za třičtvrtěhoďku odcházím s dobrou náladou. 85% ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Malý Ned dokázal pouhým dotykem přivést k životu vše mrtvé. Ten dotyk byl dar, který dostal, ale těžko říct, kdo mu ho dal. Nebyl v krabici, neměl návod ani záruční list. Prostě byl….. 1. série Máte rádi zázraky? Vypravěčskou poetiku jako měla třeba... Amélie? Fantasticky (třeba Burtonovsky...) barevná filmová políčka? Nebaví vás sáhodlouhý detektivní dedukce a laboratorní rozbory stop a zločinců? Chcete místo detektivního týmu raději Šípkovou Růženku Annu Friel? A místo drastických úmrtí raději smrt přičichnutím se spoustou (?) romantiky? TAK JSTE TADY DOBŘE! V těchto příbězích je totiž krimi jen omáčkou pro hodně mluvení a pravidla ,,dotyku“ jsou velmi nešťastná. Ale dotek přece potřebujeme všichni…! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Kriminálka Miami (atd..) je nuda. Já chci vidět hezkou holku a mít touhu chytit ji za ruku. 2.) Umřít výstřelem z pistole umí každej. Já chci víc! 3.) Jsem na sladký a za koláč jsem ochoten dát i bod! 4.) Mám ,,smrtelnou“ alergii. PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * 2. série Po třetím díle to VZDÁVÁM !!! Tenhle přeslazenej seriálek prostě není pro mě. Nic převratnýho se tu neděje, pořád je to to samý dokola.... Hodnocení nechávám, protože proti nikomu nic špatnýho nemám. Jen mě to nebaví! ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Koláčník a jeho neobyčejné schopnosti přivézt zpět k životu vše mrtvé. Příjemné příběhy spojené s vyšetřováním, kdo nebo jak dotyčný vlastně již zemřelého zabil, minutka někdy stačí, aby napomohl objasnit zločin. Překvapivě koukatelný seriál plný záhad a napínavého vyšetřování. Fantasy kriminálka, trochu škoda jen dvou sérií, ale i tak se bylo na co dívat. / Viděné epizody z 1-2 série *22.dílů / Zhlédnuté vše ( Hodnocení: 8/10 ) ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Nápad seriálů byl velmi nadějný (i když podobných kousků je taky mraky, viz. ''A co když je to pravda?'') zpracování je taky originální, herci mi nevadí, ale když se mě někdo zeptá jestli se mi to líbí, tak stejně řeknu, že je to kravina. Tohle mohlo dopadnout mnohem líp, mělo to velký potenciál, pro mě bohužel skutek utek.. Nebaví mě to. Vtipy nejsou dobré, jako komedie to nefunguje, snad jediný, co se mi vždycky líbí je, jak se hl. postavy mají rádi, ale nemůžou se dotknout.. Toť vše. Nechápu, z čeho jsou lidi tak odvařený, ale nikomu to samozřejmně brát nebudu. :) ()

Galerie (391)

Zajímavosti (18)

  • Když Vivian (Ellen Greene) vystoupí zpod verandy do deště, není vůbec mokrá. V dalším záběru je ovšem zcela promočená. (mikki089)
  • V 8. díle 1. série s názvem "Hořké sladkosti" si můžete všimnout, že malý Ned je ve škole s Indským chlapcem. Sešit chlapce měl stejný obal, jaký měl deník Johna Doea (Kevin Spacey) z filmu Sedm (1995) a deníky Evana (Ashton Kutcher) z filmu Osudový dotek (2004). (Rimer545)
  • První sezona byla nominovaná na 12 cen Emmy. (Lenny.M)

Související novinky

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

01.11.2022

Zatímco poslední celovečerní příspěvek do jedné z nejpopulárnějších hororových sérií všech dob dorazil do kin už před dlouhými třinácti lety a dalšího filmu se kvůli tvůrčím sporům o práva na… (více)

Konkurence pro Dextera? Hannibal Lecter!

Konkurence pro Dextera? Hannibal Lecter!

14.09.2011

Slavný filmový kanibal se přesouvá do televize. Francouzské studio Gaumont založilo novou divizi, která bude produkovat televizní seriály. A hned uzavřelo smlouvu s Marthou de Laurentiis. Známý… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno