Reklama

Reklama

Světová válka Z

  • USA World War Z (více)
Trailer 1
USA / Malta, 2013, 116 min (Special Edition: 123 min)

Režie:

Marc Forster

Předloha:

Max Brooks (kniha)

Hrají:

Brad Pitt, Mireille Enos, David Morse, Daniella Kertesz, James Badge Dale, David Andrews, Ludi Boeken, Matthew Fox, Moritz Bleibtreu, John Gordon Sinclair (více)
(další profese)

Gerry Lane (Brad Pitt) pracuje pod hlavičkou Organizace spojených národů jako expert na řešení nejrůznějších krizových situací. Kdykoliv se někde na světě mimořádně vyhrotí místní poměry, Gerry přijede a většinou dokáže identifikovat zdroj krize a nalézt řešení na uklidnění situace. Tyto schopnosti se mu budou náramně hodit, protože v podobnou horkou destinaci se právě proměnil celý svět. Lidstvo začala ve velkém decimovat virová epidemie gigantických proporcí, a pokud se ji nepodaří co nejrychleji zastavit, nebude už koho zachraňovat. Situace je o to horší, že se virus projevuje nebývalou agresivitou nakažených, kteří záměrně napadají ty, jimž se nemoc zatím vyhýbá. Uprostřed apokalypsy musí Gerry najít zdroj nákazy, protože bez jeho lokalizace nelze v boji s  neviditelným nepřítelem uspět. Hledání příslovečné jehly v kupce sena by pravděpodobně bylo mnohem snazší, protože cíl Gerryho mise se může ukrývat kdekoliv na světě. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

reccal

reccal (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

Jenže zombíci by tak nějak měli požírat živé, což ve 28 dní poté téměř není. Nakažení zuřivě zabíjejí, ale mrtvoly moc nežerou. Takže nakonec chcípnou hlady:)

na příspěvěk reagoval ywo666, Zeck, vegetol.mp

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

reccal

Tak 28 dní poté ( i jeho pokračování), je samozřejmě zombie horor. To že si tvůrci vymýšlejí nepodstatné berličky (zuřivost), aby vysvětlili, proč zombíci běhají, na výsledku nic nemění:))

na příspěvěk reagoval reccal

Kobain

Kobain (hodnocení, recenze)

No ve skutečnosti mají zuřivci z 28 dní poté blíž k původním zombíkům než ty klasikcý od Romera. Páč Šamani woodo neoživovali mrtvoly ale zastavily životní funkce člověka nějakou drogou tak že vypadal jako mrtvola a když se po pár dnech snažil dostat z hrobu lidi to dost vyděsilo, takže asi tak-)

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

Pilda17

Vies, ono, keby som mal kupovat vsetko na originali, tak by mi bolo treba vykradnut rovno Europsku centralnu Banku :) aby bolo dostatok penazi. Fakt, kebyze nestahujem, tak mam 20 - 30 filmov, ktore by som mohol ohodnotit a okomentovat. A to uznas, ze je sakramentsky malo. A iste prosim ta uznas aj to, ze originaly idu hodne do penazenky.  

na příspěvěk reagoval Pilda17

Pilda17

Pilda17 (hodnocení, recenze)

Martin741

Když už jsme u těch trailerů, tak lepší hodnotit trailer než třeba Avatara, Hobbita, Batmana nebo jiný film založený "hlavně" na efektech v cam ripu. Ono celkově koukat na cam rip je ubohost prvního stupně a znehodnocení filmu, ale u takových filmů většinou nemám slov a že se někteří uživatelé najdou a jsou tací, kteří píší i komentáře. Viděl jsem dokonce komentář u Avatare, kde dotyčný psal jak efekty jsou dokonalé a podobné žvásty a nakonec dodal "viděno v CAM." 

na příspěvěk reagoval Martin741

SICK_BREED

SICK_BREED (hodnocení, recenze)

Ty vole, tak je to dobrý blogbastr, nebo to není dobrý blokbaztr. Jenom abych věděl, jestli se na to dívat.

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

Jo a este tvrdim, ze Brad Pitt je herec, ktory rozhodne vie hrat. Aj ked zvysok hercov mi toho vela nehovori, Marc Foster ako reziser tiez nie je najhorsi, a Pitt zahra prakticky cokolvek ...................

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

sniper18

Trailer ma divaka len navnadit a pripravit na to, co ho cca asi zhruba vo filme caka. Trailery sluzia na to, aby si divak spravil aspon zakladnu predstavu o filme, a aby ho to namlsalo. Hodnotit filmy podla trailerov, tak to je "logika", s ktorou nechcem mat nic spolocne.

na příspěvěk reagoval Pilda17

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

sniper18

Tak, ked sa pozriem na tvoje hodnotenie filmov so Stevom Seagalom alebo s WCJD, tak si myslim, ze si potratil zdravy Rozum. ......... filmy nikdy nehodnotim na zaklade traileru, ale az po plnom pozreti. Ci uz v kine, alebo aj camrip .........

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

Tak to jak dobrý bude WWZ blockbuster je otázka. Myslím, že nejde říct, že by byl horší než ostatní především proto, že každý má jiný preference. Já mám zombie žánr z hororů nejradši, takže mě např. WWZ zajímá mnohem víc, než nějakej Hobit, kterej mně osobně přijde jako totálně nezajímavý a sterilní téma.

Uživatel vegetol.mp smazal svůj příspěvek.

sniper18

sniper18 (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Ešte pri iných žánroch beriem, ale v prípade blockbusteru som sa ešte nikdy nestretol s tým, že sa mi trailer nepáčil a film naopak áno, preto som ten film potom aj prestal sledovať. A k novej Planéte opíc sa staviam pozitívne, keď sa ma niekto opýta, vždy poviem, že sa mi to páčilo, na čom má zásluhu práve to civilné pojatie. Dokonca som na tom bol aj v kine a ja som tam dvakrát za rok :). Ale na lepšie hodnotenie mi to prišlo až príliš predvídateľné. Samozrejme od tohto žánru nečakám po tejto stránke zázraky, ale mal som pocit, že som už takmer rovnaký film s totožne podanými scénami videl mnohokrát. A Prvú triedu som nevidel kvôli tomu, že patrí medzi X-Manov a s tým súvisiace aj hodnotenie dvojky. Ako som už spomínal mnohokrát, pokiaľ sa nejedná o nejaký úplne iný prístup, ako Temný rytier, Kick-Ass a pár iných, neznášam ich. Spočiatku som s nimi nemal žiadny problém, tá prvá vlna ako úvodné diely X-man, Spiderman, Hulk a myslím že aj Van Helsing, aj keď ním si nie som istý, či je to komiksovka som zvládol. Ale potom to už začalo byť čoraz viac horšie, vyvrcholilo to Avengers a už so žiadnou klasicky pojatou komiksovkou nechcem mať nikdy nič spoločné.

na příspěvěk reagoval Martin741

Uživatel sniper18 smazal svůj příspěvek.

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

duckman

90 metroví, 20 metrů maj právě TF.. Nepleteš si to s nějakou neofic. zápletkou TF4 nebo se ti zjevil ve snech Bay a řekl: "troll toho hnusáka Tora, chce mě spláchnout do záchodu hlavou napřed"? Počkej, nejsi náhodou inkarnací samotného Míšy? :DDD

na příspěvěk reagoval sniper18

Uživatel duckman smazal svůj příspěvek.

duckman

duckman (hodnocení, recenze)

Tak casoprostorova trhloina na dne Pacifiku :DDD ze ktere vylezou obri jedovati Rajču, na ktere palti pouze 20 metrovi roboti s mecema :DDD Tohle mi neprijde jako seriozni namet dospele sci-fi ,a le jako pokracovani Transformers bez humoru :DDD Ja se hodne upinam kt omuhle - Interstellar 2014

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

sniper18

hodnotit takhle film podle traileru.. Navíc film od del Tora, který je poctou dvěma úžasným japonským žánrům. No, nevím, sám si ubližuješ. A navíc, když očividně nebereš aspoň trochu směrodatně ani nadšené hodnocení (v čemž tě chápu, když vidím tvá některá kontroverzní hodnocení - viz X-Men 2), tak si možná ublížíš velmi, když tohle uvidíš až doma.. tohle je film, který by každý fanoušek filmu jako média měl vidět na velkém plátně.. 

A chtěl jsem WWZ přirovnat k Rise of the Planet of the Apes, že mi taky přijde v záplavě těch akčních orgií jako něco jiného, civilněji, staromilsky pojatého.. ale tys jim dal 3.. S tebou je to těžký :D

A říkáš Kick-Ass 2? Proč jsi teda neviděl Vaughnovu První třídu? Těžká pecka

sniper18

sniper18 (hodnocení, recenze)

ywo666

Kedysi ešte pred prvým trailerom som bol zvedavý, ale po ňom už nie. Určite sa ten film nechcem kritizovať, lebo režiséra uznávam a aspoň ten rip si niekedy pozriem, ale celé mi to príde také sterilné, hrozne nudná akcia a ide to nejak mimo mňa. A Elysium mi príde ako taký normálny film, ktorý neurazí, ale na druhý deň si už ani nespomeniem. Nevyhovuje mi tento súčasný trend, kde často celý čas vidno, že sa tie filmy točia v štúdiu, česť výnimkám, plno umelých postáv a stále tie isté efekty dokola. Posledný skutočne poriadny blockbuster bol podľa mňa Vojna svetov, dôraz na atmosféru, normálne postavy v normálnom prostredí, akcia, ktorá v deji pôsobila prirodzene, nemuseli tam postavy skákať v posledných chvíľach z jednej veci na druhú a podobné hlúposti. A World war Z vyzerá, že sa k nemu priblíži najviac.

na příspěvěk reagoval TheDarKnig, Martin741

duckman

duckman (hodnocení, recenze)

Super Man me uplne pustil asi v 11 letech novyho Batmana jsem videl jen jednou a docela me pobavil :DDD WWZ je pro me neocekavanjsi film roku no a treba na FF6 se ani nepodivam neb nejsem drnda :DDD No aa Elysium(Binic Commando) to bude taky  spise  legrace a Pacific Rim je reklama na hracky jako G.I Joe a Transky :DDD

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

sniper18

sniper18 (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Tak to je pravda, v tomto prípade mám veľmi vysoké očakávania. A hlavne preto, že blockbustery posledných rokov mi pripadajú hrozné a tento konečne vyzerá, že bude na úrovni. Bojím sa jedine, či nepokazili ten záver. 

ywo666

ywo666 (hodnocení, recenze)

sniper18

Ani Pacific rim ťa nezaujíma? Sa mi zdalo, že si sa tam vyskytoval v diskusií. A verím, že aj Elysium bude super a Blomkamp povrdí, že je super talent. Copley ma už o ničom presviedčať nemusí a verím, že stvárni záporáka na ktorého sa len tak nezabudne. Práve Elysium by mohol ten typ blockbustru, ktorý prinesie aj nejakú skutočnú hodnotu, nielen zábavu pre masy. Ale vec názporu.

na příspěvěk reagoval sniper18

sniper18

sniper18 (hodnocení, recenze)

ywo666

Tak ja hovorím za seba. Väčšina z tých filmov ma ani nezaujíma, takže to neberiem ako žiadnu konkurenciu, zvedavý som jedine na Rýchlo a zbesilo 6 a Kick Ass 2, ale aj to očakávam len také jednohubky. Takže toto je vlastne jediný tohtoročný blockbuster, na ktorý som skutočne zvedavý. 

na příspěvěk reagoval ywo666

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

sniper18

tak to máš na tenhle film teda vysoké nároky. Hlavně když je tento rok tak silný. Už vím, že Star Trek to nepřebije a za chvíli pravděpodobně jdu na MoS, a tam očekávám další pecku.. Tohle bude možná nad FaF6, Lone Rangerem či dokonce i Hobitem (tam záleží na více faktorech), Wolverinem atd. ale určitě ne nejvýš. 

na příspěvěk reagoval sniper18

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Dvojka To v kinech zabodovala

Dvojka To v kinech zabodovala

08.09.2019

Filmové pokračování kultovního hororu Stephena Kinga To Kapitola 2 má za sebou relativně úspěšný debut v kinech. Relativní je z toho důvodu, že zatímco první film vydělal v amerických kinech za první… (více)

Fincher oznámil nový film

Fincher oznámil nový film

11.07.2019

Režisér David Fincher (The Social Network, Zodiac) natočil svůj poslední film v roce 2014. Nějakou dobu koketoval s myšlenkou režie sequelu Světové války Z, jenže z toho pak sešlo, a tak jedinou věcí… (více)

Reklama

Reklama