Reklama

Reklama

Světová válka Z

  • USA World War Z (více)
Trailer 2
USA / Malta, 2013, 116 min (Special Edition: 123 min)

Režie:

Marc Forster

Předloha:

Max Brooks (kniha)

Hrají:

Brad Pitt, Mireille Enos, David Morse, Daniella Kertesz, James Badge Dale, David Andrews, Ludi Boeken, Matthew Fox, Moritz Bleibtreu, John Gordon Sinclair (více)
(další profese)

Gerry Lane (Brad Pitt) pracuje pod hlavičkou Organizace spojených národů jako expert na řešení nejrůznějších krizových situací. Kdykoliv se někde na světě mimořádně vyhrotí místní poměry, Gerry přijede a většinou dokáže identifikovat zdroj krize a nalézt řešení na uklidnění situace. Tyto schopnosti se mu budou náramně hodit, protože v podobnou horkou destinaci se právě proměnil celý svět. Lidstvo začala ve velkém decimovat virová epidemie gigantických proporcí, a pokud se ji nepodaří co nejrychleji zastavit, nebude už koho zachraňovat. Situace je o to horší, že se virus projevuje nebývalou agresivitou nakažených, kteří záměrně napadají ty, jimž se nemoc zatím vyhýbá. Uprostřed apokalypsy musí Gerry najít zdroj nákazy, protože bez jeho lokalizace nelze v boji s  neviditelným nepřítelem uspět. Hledání příslovečné jehly v kupce sena by pravděpodobně bylo mnohem snazší, protože cíl Gerryho mise se může ukrývat kdekoliv na světě. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Popluh

Popluh (hodnocení, recenze)

Micronik

ano, jenže většina těch výtek je spíše vinna producentského dohledu, alespoň se to tak zdá, někdo ten film šeredně nezvládl ukočírovat (a mám ten pocit že Forster to úplně nebyl) a v momentě, kdy máš zombie velkofilm s oficiálním udávaným rozpočtem 190 milionů dolarů (nejspíš včetně dotáček ale bez nákladů na propagaci) který v tom filmu navíc vidět v podstatě není, tak je to jako horký brambor, kde každý obviňuje toho druhého, hlavně ne sebe. I když se vsadím, že při překvapivém úspěchu jsou najednou zase všichni nejlepší kamarádi. Každopádně čekat něco jiného než PG-13 od podobného filmu by byla v době, kdy producent otevřeně řekne, že ho zklamalo že Jeníček a Mařenka bylo eRko a že tím přišli o spoustu milionů, čirá naivita. A různé ty scenáristické berličky (viz letadlo) jsou taky pochopitelné, protože původně měla být ta závěrečná třetina úplně jiná a ten zlom verzí nastává právě v tom letadle. A proč není nákaza vysvětlena? Původně měl původ nákazy vést do Číny, ale místní trh je v současné době pro velké hollywoodské hráče tak zajímavý, že se to radši v Paramountu rozhodli vypustit a nevysvětlení původu je ta nejvíc politicky korektní možnost. Samozřejmě divák na to ohledy brát nemusí (a nebere), i tak si ale přes průměrnost filmu myslím, že v rámci těch problémů a dotáček je to pořád nadprůměrný film, který ale při jednotné vizi mohl být o třídu lepší.

na příspěvěk reagoval Wacoslav1

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Tak tak já jsem taky viděl jenom jeden trailer a na víc se nekoukal. Samozřejmně, že to bylo předvídatelný třeba v tom letadla vidím jít tu letušku a říkám si: fajn ted na ní vybafne nějakej zombík, ale jinak bych to až tak do detailu neřešil pokud ten film není vyloženě blbej a tady to prostě ještě pořád nějaký ten celkový smysl dávalo.

SPOILER: Mě nejvíc dostalo to s tím Israelem. Tak oni byly jako jediní na všechno připravení i když nevysvětlili zrovna 2x přesvědčivě proč, ale nevěděli, že zetka láká hluk tak si na plný koule pustili ty svoje chorály a zpěv a kupodivu je přilákali :-) A taky mě dostalo to z tou Severní koreou: Prej vyřešili to tak, že za 10 hodin 20 milionům lidí vytrhali zuby aby nemohli kousat a bylo to :-D

na příspěvěk reagoval Micronik

Micronik

Micronik (hodnocení, recenze)

DaViD´82

To sice ano jenže když si vezmu takový Man of Steel tak ten ukazovat i ve 3 minutovém traileru hodně triků přesto je to naprosté minimum co film nabízí a na trailery jsem koukal na CSFD prakticky platí že stačí jeden (ten nejdelší trailer) ve kterém jsou právě téměř všechny triky nakousnute a někde je v tom traileru vyloženě vidět to epické (respektivě to na co se divák těší nejvíce) jinak ten film je prostě špatný to se nedá obhajovat jen koukám na to jak to může mít neuvěřitelných 72%. Ale tohle mě už nepřekvapuje když si vezmu takového Iron Mana 3 který byl spíše parodií než plnohodnotným pokračováním a lidé tomu vesele dávaj 5 hvězdiček (naprosto nechápu proč) tak je to prostě poslední dobou parodie já jsem Iron Mana 3 hodnotil stejně ale to a hlavně proto že si dovolil Marvel zprznit nejikoničtějšího záporaka z celé jejich Marvel ságy takovým způsobem že nechápu jak někdo ten scénář mohl akceptovat. Navíc ve filmu bylo ještě méně akce než v jeho předchůdci a hlavně když už se tak těším že si Warmachine a Iron Man sjedou pořádné duo dostanu velkou porci hraček které jsou vlastně jen na okrasu protože kdejakej pán na holení tam jedné té hračce jednu švihne a ta se ihned rozpadne na cimpr campr (což opět odporuje nejen komiksové představě ale i představě Faveraua) To už sem ale odbočil naprosto mimo.

Tento rok to prozatím perfektně odstartoval Man Of Steel který je naprosto ukázkovým příkladem silní práce nejen se scénářem ale i s herci, triky, kamerou apod! 

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Micronik

Tak tu logiku bych zase až tak neřešil přeci jen jde o popcorn. To s tím letadlem; nikde tam není že přežili jen oni dva; jen je to zaměřené na ně dva a krom toho byli v tu chvíli jedni z mála (ne-li jediní) připoutaných; zbytek už dávno předtím vyletěl... Ad výtka k trailerům; otázka je zda je to chyba filmu. Osobně se dívám maximálně na jeden trailer (někdy raději ani to ne) a tak problémy "všeho viděného" v deseti různých trailerech nemívám. Ostatně dle mého i studio předpokládá, že trailer je již ze své podstaty reklama a tak se s ním máš setkat v kině/TV a nikoli že si někdo aktivně vyhledává třicet spotů, které se kde ve světě vysílaly.

Uživatel DaViD´82 smazal svůj příspěvek.

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

Pokud to stálo takové prachy jistě budou chtít vydělat na všem a režisérský sestřih by jistě nějaký ten šušník vydělal; nota bene když je (prý) stejně komplet natočen. Byť pravda, že by se asi musely dodělat efekty apod. čili by to stejně něco stálo. Uvidíme; každopádně mě by paradoxně ani tak nezajímala ta megalomasnká bitva o moskevské metro a Rudé náměstí, jako spíše ten údajně mnohem temnější tón vyprávění.

Micronik

Micronik (hodnocení, recenze)

Ano byl jsem v kině on ten problém tkví v řadě situací jednak se tam Pitt ani pořádně nerozmáchne a když už se tedy rozhodne nějakého toho zmbiho vykosit třeba páčidlem tak jak ho praští vidíš přesně jenom toho pitta ale toho zombika do kterého narval kus železa radši nevidíš a takhle je to vesměs celý film

Spoiler - Vesměs mě dostáva i třeba scéna kdy kousnouv jeruzalémě jednu vojandu a on se rychle rozhodne jednat že ji odsekne nožem nakouslou ruku a co myslíte? Záběr na ruku okažitě pryč a krev když se jí snaží pomoct tam prostě není je to prostě celé divné. Takovýmhle filmům prostě PG 13 nesluší a hlavně to prostě film ničí. Pokud jde o effekty až na vzlet a pád letadla jste vesměs vše viděli v trailerech - Spoiler


Pokud máte za sebou všechny trailery tak skutečně ve filmu moc nových effektů neuvidíte. Příběh samotný není ani gradující je naopak hodně slabý. Ve své podstatě nevysvětluje (počátek) na začátku filmu (jako třeba 28 dní poté) ale vtáhne vás ihned do věci bez odstartování zápletky ihned jste v autě a najednou se svět ve své podstatě po*ere. 

V celkovém měřítku tam vidítě akční scény včetně těch natrikovaných do celkové stopáže 20 minut zbytek je jen ukecaná dějová línie která ani navíc negraduje do zajímavého finále (finále filmu je naopak velice ale podotýkám velice slabé). Problém je i v samotném scénáři je nudný a to dost! Charaktery postav nijak výrazné a Brad Pitt prostě nezahrál ani zdaleka uvěřitelnou postavu jako třeba ve filmu Sedm (no to ani omylem) ani z rychlíku!

Já se nepovažuji za kritika ale tohle je opravdu film dost špatný většinu triků máte přímo v trailerech nic nového extra nečekejte maximálně pár dojezdů to co trailery nakously víc nic tam není. Samotné finále je bez epických effektů (prakticky se řeší v jednom komplexu s pár zombies a to je celé). Je tam i řada na hlavu padlých scén

Spoiler - Například když se snaží Pitt utéct z Jeruzaléma a nasedne do osobního letadla do kterého se nakonec dostanou nějakým zvláštním způsobem i jeden zombie v momentě kdy letadlo havaruje to jako z čista jasna přežije Pitt a jeden voják. Z 200 lidí přežijí zrovna ti dva kteří přežít musí no to je prostě ubohý!  - Spoiler

A takhle debilními úlety ten film trpí od začátku až do samotného konce!

na příspěvěk reagoval DaViD´82, DaViD´82, Popluh

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

DaViD´82

Jo taky jsem na to koukal. Zaujal mě tvůj komentář. Možná že časem až vyjde film na dvd tak se objeví ještě nějaká nesestříhaná verze kde bude aspoň nějaká ta krev. Je to škoda, protože jinak se u mě jedná o příjemný překvapení ten film má švih spád a pořád se něco děje, ale je fakt, že od začátku mi ten rating PG13 k filmu se zombíkama moc nepasoval.

na příspěvěk reagoval DaViD´82

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Coleator

Nijak to nevadí v těch "naháněčkách", ale zrovna ta finální interiérová neakční pasáž, které dost pracuje s klassčttějším přístupem k zombies, tak tam to bije do očí. Navíc, když je to podávané tak, že kdykoli "hrozí" kapka krve, tak se kamera honem rychle stočí na Pittovu strhanou tvář. A vzhledem k tomu kolikrát to tam je, tak je to až skoro směšné.

na příspěvěk reagoval Wacoslav1

Micronik

Micronik (hodnocení, recenze)

Za mě osobně je to zklamání čekal jsem tedy od toho více. Co nedevastuje scénář to totálně drtí dementní rating PG-13. Jinak pokud čekáte trikové orgie tak těch tam opravdu tolik není (akce ještě méně) a nic-neříkající konec to taky rozhodně nezachraňuje. Bohužel 4/10

na příspěvěk reagoval JohnyMaSpani, Coleator

maddy

maddy (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

toto si nechám až po filme (= po piatku). Som zvedavý, či to pretočenie celej záverečnej tretiny malo zmysel

maddy

maddy (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

jo, po tých IMDB hodnoteniach a značne kladných amerických kritikách som sa konečne začal na ten film aj tešiť ;) ale aj tak ma zaujíma ako film sadne aj tunajších uživateľom/divákom. Zatiaľ to vyzerá taktiež sľubne

Ampi

Ampi (hodnocení, recenze)

DaViD´82

Myslím, že jako expert OSN musel mít pár zkušenost, co se v uprchlickém táboře může stát. Navíc si ruská verze by byla blíž knize, ale dělaní barbarů a primitivů z Rusů se mi nelibí.

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Coleator

Souhlas, ale zase ten ponurejší temný tón zahazovat nemuseli... Speciálně to s tou matkou by tam sedlo, byť pravda, že to není příliš "family friendly", ale aspoň by to dávalo smysl, proč je Pitt z představy své rodiny v uprchlickém táboře tak vystrašen.

na příspěvěk reagoval Ampi

Ampi

Ampi (hodnocení, recenze)

Apollyon09

Po pravdě jsem jí koupil se slevou na knížním veletrhu. Četla se mi dobře. I když styl je formou interwiewů. Některé věci se mi nelíbily, ale co se dá dělat. Ale to je zase spíš věci autorovi fantazie a děje. Umíš dobře anglický?

na příspěvěk reagoval Apollyon09

Apollyon09

Apollyon09 (hodnocení, recenze)

Ampi

Áno. ;) Videl som ju v kníhkupectve... Videl som tam toho viac čo by som chcel. :D Ale niektoré knihy majú dosť astronomické ceny, preto sa pýtam.

na příspěvěk reagoval Ampi

Ampi

Ampi (hodnocení, recenze)

Myslíte, že Belarus airlines a Pepsi sponzorovaly film?

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

Kobain

Co blázníš? Vždyť je to film za 200 milionů. Fakt nesnáším PG 13, ale na druhou stranu chápu, že se bojí selhání. Ještě před 9 lety studio zkrouhlo rozpočet Snyderovu Úsvitu mrtvých ze 40 na 28 milionů, protože se bálo neúspěchu a teď se někdo pochlapil a natočil fakt velkorysej zombie blocbuster za 200 mega. Což tu v tomhle žánru ještě nebylo. Měli bysme jim za to bejt spíš vděčný, než furt píčovat. Jasně PG 13 je vopruz, ale něco za něco. Taky se na to mohli vyfláknout a těch 200 mega vzít a natočit za to10 super príma romantickejch komedií s Reese Whiterspoonovou. Byla by to jistější investice než cpát prachy do tohohle...

duckman

duckman (hodnocení, recenze)

Kobain

Tak nejekej gór tady samsozrejme je a je ho docela dost, ale to neni zrovna co ja osobne u filmu heldam, nejakej pach krev nebo texas čejnsó jsem si sice zkusil pustit ale hend vypinacka protoze me to krute nebavilo, tam uz to je jen o tom jak nechutne kdo jakoby umre :DDD Tady se resi trocha teorie ssireni epidemie a jeji prubeh apod, coz me fakt moc bavilo, lepsi nez proad dokola jen tupa honicka se Zetkama a kdyz je v otmholu filmu honicka, tak to je masakr opakuji krutopřísnej a kulervoucí masakr :DDD je to slusne vyvazeny a to ej moc dobr.....jak jsem rekl,. nejlepsi Zetkovskej film co jsem ja videl.

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Dvojka To v kinech zabodovala

Dvojka To v kinech zabodovala

08.09.2019

Filmové pokračování kultovního hororu Stephena Kinga To Kapitola 2 má za sebou relativně úspěšný debut v kinech. Relativní je z toho důvodu, že zatímco první film vydělal v amerických kinech za první… (více)

Fincher oznámil nový film

Fincher oznámil nový film

11.07.2019

Režisér David Fincher (The Social Network, Zodiac) natočil svůj poslední film v roce 2014. Nějakou dobu koketoval s myšlenkou režie sequelu Světové války Z, jenže z toho pak sešlo, a tak jedinou věcí… (více)

Reklama

Reklama