Reklama

Reklama

Král Škorpión: Vzestup Říše

  • Česko Král Škorpion II: Zrození válečníka (více)

Mathayus se chce stát jako jeho otec nejlepším bojovníkem Akkadské říše. Tito válečníci jsou nazýváni Škorpiony a nejlepší z nich se stávají osobními strážci krále. Mathayus se zúčastní výcviku mladých bojovníků, přestože mu to otec zakázal. Na bojišti pozná dívku Laylu. Když jejich konverzaci uvidí generál Sargon, vydá se k nim. Layle řekne, že děvčata se výcviku nesmějí zúčastnit, chytne ji za vlasy a táhne pryč. Mathayusovi se nelíbí, jak s dívkou zachází, a uhodí ho. Generál se zbraní v ruce se na něj vrhne. Vtom vejde mladíkův otec a Sargona zastaví. Do jejich hádky vstoupí král, který je k Mathayusovu otci mírný, ale na oplátku od něj žádá, aby poslal svého syna na výcvik Škorpionů. Sargon se nemůže smířit s úspěchy Mathayusova otce, a proto ho zavraždí. Po šesti letech tvrdého výcviku se Mathayus vrací jako válečník a pokusí se generála zabít. Ten však využívá sílu, kterou mu z podsvětí dává bohyně Astarte. Mladík musí najít způsob, jak porazit Sargona a pomstít svého otce. (TV Nova)

(více)

Recenze (165)

GOREGASM odpad!

všechny recenze uživatele

Jestliže se první Král Škorpion vypotácel z filmové arény se silně pohmožděným pozadím, potom jeho pokračování, které je ve skutečnosti prequelem, je vyprovozeno dekapitací, rozčtvrcením a pro klid nás všech ještě zpopelněním. Kdysi dávno kvalitní řemeslník Russell Mulcahy (přitom rok zpátky natočil povedený Resident Evil: Zánik), musel pravděpodobně pod tlakem exekučního řízení kývnout na natočení skutečně odpadového filmu, který spadá do slizké škatule s nápisem - BIOHAZARD. Vizuální efekty nestihly projít postprodukcí a herce bych bez výjimky poslal na celoroční studium přirozené mimiky. Z (herectví) Randyho Coutura jde strach. 0% ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Priznávám, celkom som sa tešil. Jednotku považujem za jedno z najzábavnejších béčok vôbec. Ale už prológ, ktorý doslova kopíruje siluetovú bojovú scénu z úvodu Coppolovho Draculu, naznačil, že bude zle. A bolo. Možno by mi až tak nevadilo, že je to také hlúpe a že to mieša miesta a historické obdobia vzdialené od seba tisícky míľ a tisícky rokov (Akkad, minojská Kréta, klasické Grécko, hehe). Som vycvičený Xenou, takže mám v tomto ohľade vysokú odolnosť. Pokiaľ sa to vezme s nadhľadom a humorom (hláška z jednotky: "Gomora, ach, Gomora, čo môže byť lepšie po celom dni lúpenia ako Gomora? No... možno ešte Sodoma."), mávnem rukou. Lenže druhý Škorpión onú béčkovú zábavnosť nemá. Je to len direct-to-dvd shit. Nudne zrežírovaný, hrozne zahraný blábol. Tupé wrestlerské hovädo v úlohe prefíkaného zákerného čarodejníka je wtf, ale skutočné peklo je až tá zlá bohyňa. A triky sú vážne mizerné a mám podozrenie, že obrovský škorpión zo záverečnej scény je neviditeľný len preto, že tvorcom už na viditeľného nezostali prachy. Uvažoval som o "odpade", ale dám jednu hviezdičku za chrumkavé mŕtvoly v záhrobnom lese, akú-takú výpravnosť a pekné (rozumej počítačom dorobené a fantasy gýčové ;-)) scenérie. ()

Reklama

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Spôsob, akým tento staroveký výplach splietal piate cez deviate náhodné fakty z histórie a mytológií národov a civilizácií, vzdialených i tisíce rokov, bol až roztomilý, a rozhodne ma nepohoršoval tak, ako napríklad u 10 000 BC. Prequel prequelu zlého pokračovania remaku priniesol do filmu dávne civilizácie, ktoré sa doň inak asi nedostanú, aspoň som ich teda nikde inde nevidel, hoci si viem predstaviť tie nehorázne bijáky, čo by z toho mohli byť .. ale aspoň trocha snahy scenáristov by si zaslúžili.. Akoby som sledoval nejaký staroveký bulvár, ktorý ma ale aj vďaka tomu pojmovému a tematickému galimatyášu napodiv bavil viac než namachrovaná jednotka. A podsvetie bolo fakt dobré ! ()

johnymdoe 

všechny recenze uživatele

Myslete si co chcete,ale mě se film stejně jako první díl líbil.Slaboduchý scénář a otřesní herci (bez Rocka to není ono:-D).Ale přesně to co se tu nejvíc kritizuje bylo podle mě supr,mám možná otřesný vkus,ale mě to připadlo jako další díl Xeny,nebo Herkula,akorát s více penězi na triky,kulisy a tím pádem v daným žánru je film špička.Jen bych snad vytknul závěrečnou bitvu s neviditelým škorpionem....skoro jako by došly finance,tak tahle berla.Čtyři hvězdy- 70% a teď jdu na Tahle země není pro starý,tak snad to nebude nuda:-D(Joke). ()

Vojťas 

všechny recenze uživatele

Král Škorpion s Dwaynem Johnsonem byl dobrý. I když byl o malinko (pro mě jen o půl hvězdy) horší, než předchozí dvě MUMIE a uživateli byl často zatracován, líbil se mi. Ovšem za tohle bych tvůrce nechal hodit do jámy plné škorpionů, polít olejem a zapálit! ... Herci špatní, dialogy uhozené, efekty směšné, ale hlavní nedostatek byl scénář, kde jsem jen kroutil hlavou nad "probíhajícím dějem"! ... Ta hvězdička je z lítosti snad jen za kostýmy a za obsazení hlavního padoucha. Jinak je to opravdu potupa pouštním dobrodružným filmům i starořeckým mýtum a v téhle podobě neměla být nikdy vypuštěna na světlo světa! ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Rozpočet 60 mil. USD. (Čiban)
  • V roce 2008 byl uveden prequel Krále Škorpiona Král Škorpion: Vzestup Říše, kde Dwayna Johnsona v roli mladého Škorpiona nahradil Michael Copon. (Čiban)

Související novinky

Van Damme bez Seagala

Van Damme bez Seagala

14.05.2009

Ale zato s britským řízkem Vinniem Jonesem. Možná je to nakonec lepší volba – Jonesovi spíš uvěříme, že je druhým nejlepším zabijákem na planetě, než nějakému hrochovi s copem. O čem je vlastně řeč?… (více)

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Pohrobci Mumie a X-Menů se blíží

Pohrobci Mumie a X-Menů se blíží

20.10.2007

Dnes tu máme dva hrdiny, kterým se neradno stavět do cesty, protože by vás nejspíš naporcovali na malé kousíčky. Ten první svými vysouvacími adamantiovými drápy, druhý pečlivě nabroušeným mečem. U… (více)

Reklama

Reklama