Reklama

Reklama

Northangerské opatství

(TV film)
  • Velká Británie Northanger Abbey (více)

Obsahy(1)

Adaptace románu Jane Austenové vypráví příběh dívky Catherine Morlandové (Felicity Jones) s bujnou fantazií a zálibou v romantických a hororových knihách, která žije se svou početnou rodinou na poklidném a trochu nudném anglickém venkově. Zlom v jejím životě nastane, když ji rodinní přátelé vyzvou, aby je jako jejich společnice doprovázela do města Bath. Zde je Catherine uvedena poprvé do společnosti a setkává se se sympatickým Henrym Tilneym (JJ Feild) a jeho sestrou Eleanor, jejichž otec ji pozve na rodinné sídlo, opatství Northanger. Strašidelné a pochmurné sídlo opředené, jak se Catherine domnívá, hroznými tajemstvími, způsobí, že její představivost začne pracovat na plné obrátky a způsobí jí nemalé potíže - ale jiného druhu, než se domnívala...

Tato adaptace pochází z produkce společnosti ITV, která v rámci tzv. austenovské sezóny natočila i Mansfieldské panství a Annu Elliotovou (Persuasion). Většina diváků považuje právě toto ztvárnění knihy Opatství Northanger za nejzdařilejší ze všech tří filmů. Pod scénářem se podepsal Andrew Davies, autor scénáře k úspěšné televizní minisérii Pýcha a předsudek z roku 1995. (maku1304)

(více)

Diskuze

petr.c17

petr.c17 (hodnocení, recenze)

Hezká podívaná, ale bez většího nadšení. Vadilo mi asi, jak hlavní hrdinka byla až příliš naivní. 

Eseter

Eseter (hodnocení, recenze)

Jinka

Ta mini-série s Billie je docela pěkná, ale řekla bych, že už je to pro velké fandy JA, co dokážou leccos odpustit. Já bych řekla, že tam budou mít skvělé přízvuky všichni. :D To on ten herec v Originals zní tak super, když jsou kolem samí američtí upíři. ;)

Jinka

Jinka (hodnocení, recenze)

Eseter

Tak na ten se ještě chystám s B. Piper, ale hlavně ten její bratr, který hraje v The Originals, má úžasný přízvuk, je musím sehnat titulky :)

na příspěvěk reagoval Eseter

Eseter

Eseter (hodnocení, recenze)

Jinka

Mně se teda líbí hodně, hlavně jakým způsobem ztvárnili bujnou fantazii Catherine. Její představitelka je navíc velmi sympatické a JJ samozřejmě naprosto k sežrání! Možná by ale opravdu neuškodilo mít ještě nějakou tu mini-sérii, která by víc rozvedla děj apod. I když mně tenhle film opravdu přijde docela dostatečný. Já bych spíš byla pro znovu natočení Mansfield park.

na příspěvěk reagoval Jinka

Jinka

Jinka (hodnocení, recenze)

Celkem mě mrzí, že film nebyl po PP natočený v podobném "stylu"..přijde mi v mnoha směrech chudý..v exteriérech, kostýmech, i hudba mohla být výraznější. Ale JJ Feilda jsem si zamilovala okamžitě :)

na příspěvěk reagoval Eseter

Reklama

Reklama