Reklama

Reklama

Kriminálka Anděl - Série 1

(série)
Česko, 2008, 11 h 48 min (Minutáž: 54–56 min)

Hrají:

Martin Stropnický, Marek Taclík, David Švehlík, Helena Dvořáková, Michal Novotný, Ladislav Frej st., Kryštof Rímský, Přemysl Boublík, Vladimír Čapka, Marie Spurná, Natálie Řehořová, Lukáš Jurek (více)
(další profese)

Epizody(13)

Zajímavosti (16)

Kriminálka Anděl - Záchvěv lidskosti (2008) (epizoda) (S01E01)

  • Skladba znějící na pitevně je „Symfonie č. 2 c moll“ Gustava Mahlera. Byla komponována v letech 1888–1894 a poprvé provedena roku 1895. Z důvodu použití zpěvních hlasů patří toto dílo do žánru symfonické kantáty. Tato symfonie bývá příležitostně nazývána „Vzkříšení“, ale toto označení nepochází od skladatele. (sator)

Kriminálka Anděl - Záchvěv lidskosti (2008) (epizoda) (S01E01)

  • Tento díl je inspirovaný případem loupežného přepadení a vyvraždění podnikatelské rodiny v Bratislavě v dubnu 1994. Reálný případ má oproti epizodě seriálu několik odlišností. Za prvé byli vrahové dva, Róbert Matta a Villiam Hauser, oba byli odsouzeni k doživotním trestům. Motivem byla loupež hotových peněz v různých měnách v celkové hodnotě přes milion slovenských korun. Za druhé se obětmi stala vietnamská rodina, na Slovensku legálně pobývající a podnikající. A za třetí, žádný „záchvěv lidskosti“ se ve skutečnosti nekonal. Pachatelé zabili i osmiměsíční dítě. [Zdroj: bratislavskenoviny.sk] (Dinsberg)

Kriminálka Anděl - Bezdomovci (2008) (epizoda) (S01E02)

  • Případ nese znaky nevypátrané vraždy dvou bezdomovců z roku 2007 z Plzně. Policisté vyloučili, že by vraždil některý z bezdomovců. To byla jedna z vyšetřovacích verzí. Kriminalisté se totiž zpočátku domnívali, že by mohlo jít o vyřizování účtů související s bojem o teritorium. 
    „Žádné takové poznatky jsme ale nezjistili. Vyšetřování se potom začalo ubírat jiným směrem. Dopátrali jsme se k určitému scénáři, kdo a jak vraždy mohl spáchat, ale ve finále nám pro usvědčení pachatele chyběly důkazy.“ (sator)

Kriminálka Anděl - Mrtvý v hotelu (2008) (epizoda) (S01E04)

  • Kriminalisté a technici měli už v té době k dispozici metodologii, jak rozpoznat, zda z okna dotyčná osoba vyskočila nebo byla vyhozena, v tomto případě nebyla vůbec zmíněna ani použita. (sator)

Kriminálka Anděl - Loupež (2008) (epizoda) (S01E10)

  • Příběh se sice odehrává v české Unhošti, ale filmaři jej natočili z neznámých důvodů až na dalekém Slovensku v Senici. (sator)

Reklama

Reklama