Reklama

Reklama

Hvězdná brána: Hluboký vesmír

(seriál)
  • USA SGU Stargate Universe
Trailer
Kanada / USA, (2009–2011), 29 h 21 min (Minutáž: 44–45 min)

Hrají:

Robert Carlyle, Louis Ferreira, Brian J. Smith, Elyse Levesque, David Blue, Alaina Huffman, Jamil Walker Smith, Peter Kelamis, Patrick Gilmore (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Již třetí STARGATE seriál nás vezme na palubu antické lodi Destiny, o miliony let starší než Atlantis, kterou jako pýchu své civilizace vypustili Antici. Byl to jejich velký experiment uvedený do pohybu, ovšem nikdy nedokončen. Cílem tohoto experimentu bylo rozsévání hvězdných bran skrz galaxie. Lidé zjistí, že záhadný devátý chevron na bráně může sloužit právě ke spojení s touhle lodí a tak se vydávají na průzkumnou misi.

Záhy ale zjistí, že jsou na palubě Destiny uvězněni, jelikož je loď neschopna návratu na Zem. Pouhý průzkum se tak promění v nikdy nekončící misi. Posádka tak chtě nechtě naplňuje původní účel mise. Spojuje se s každou předešle vypuštěnou bránou a přichází do kontaktu s novými rasami, technologiemi, ale také s nepřáteli. Co jejich misi ztěžuje je neschopnost kontrolovat navigační program lodi. Když někdo zůstane pozadu, je navždy ztracen. (dresi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (537)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak jinak bych už měl čtvrtý seriál z rodiny SG nazvat, než jako překvapení. Původní SG-1 byla šance promarněná hamižností producentů, kdy další a další řady pohřbily kvalitu. Kreslená verze byla moc pro děti a Atlantis doplatila na slabší obsazení a scénář už po pár dílech. Od Universe jsem tedy nic nečekal... a musím říct, že je dobře, že jsem mu šanci přeci jen dal. Možná trochu schematické, rozhodně ale funkční a sympatické. Alespoň co se první řady týče. ()

Will_X 

všechny recenze uživatele

První díly, které jsem viděl mě v podstatě vůbec neuchvátili a říkal jsem si, co s mým nejoblíbenějším seriálem udělali. Naštěstí sem pokračoval a pokaždé, když přišel nový díl, se mi tento titul začínal líbit mnohem více. Tento titul je mnohem "dospělejší" než předchozí tituly, vytratí se zde defakto vtip a vtipné scénky. Atmosféra je mnohem temnější a osud celé posádky je brán mnohem vážněji. Pro někoho to může být klad či zápor. Každopádně to nic nemění na tom, že je to další výborný seriál, který si mě prostě získal! Každým dílem se vyvíjí jak postavy samotné tak i celý seriál. Nebýt výborné role, kterou ztvárnil Robert Carlyle, možná by tento seriál nebyl tak úspěšný. Bohužel, celý osud posádky a lodi Destiny nám zůstane skryt, dokuď se seriál v nějaké podobě nedokončí. RIP StarGate. 90% // Save Stargate Universe ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Neskutocna nuda. Pilot bol este dobry, typicky uvod do serialu, ale dalsie diely su uplne o nicom. Tvorcovia odstranili zo serialu typicky SG humor, mimozemstanov a prakticky vsetky typicke atributy SG serialov a nahradili ich bohuzial uplne nefunkcnym pokusom o depresivnu psychologicku BSG atmosferu. Jednotlive charaktery maju do hlbky BSG charakterov sakramentsky daleko a skor to pripomina x-tu verziu 90210. Jedna hviezdicka za skvelu hudbu a efekty. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Co bych k tomu ... SG1 v čele s O´Neillem je prostě nenapodobitelná. Každý díl seriálu z devadesátého sedmého je svým způsobem jiný, ale i zároveň na sebe navazující. Má to mnohem větší šťávu a více zábavy než tahle Růžová zahrada po kanadsko - americku. Nudné, nezáživné, často utíkám od sledování k jiným činnostem a pokud vynechám díl, tak jsem v prdeli, bo nevím, kdo koho zajal, jak se tam a tam dostal. Téměř žádné cestování bránou, jen samé řešení, kdo z koho a proti komu. Možná přijde doba, kdy změním názor, ale ta zatím nenastala. Snad jsem viděla dostatečný počet dílů na to, abych si mohla dovolit hodnotit. 2,5* ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

A je to tady. Dnes, 10.5.2011 22:10, pro mě skončilo nejlepších 14 let mého života. Fenomén Stargate, jenž jsem si myslel, že nikdy neskončí, je u konce. Velice mě mrzí, všeho špatného jak to se Stargate dopadlo - sešlo z 11. série SG-1 ještě v době, kdy se vysílala, sešlo z šesté série Atlantisu, sešlo ze všech plánovaných filmů, a nakonec sešlo i z pokračování Universe. Upřímně? Jsem z toho zničený. Ani ne tak z toho, že skončil Universe, jako z toho, že skončila Stargate, fénomen jenž mě provázel celý můj život, a byl mou součástí. Ale bohužel je to tak. Je konec...Já jsem však optimista, a věřím, že se Stargate jednou vrátí. Za rok, za pět nebo za deset. Vrátí. A do dé doby? Budu jednoduše sledovat Stargate SG-1, Stargate Atlantis, a samozřejmě i Stargate Universe pořád, a pořád. Je to část mého života, kterou nikdy neodsunu, a vždy ji budu mít v paměti. Neříkám sbohem - Stargate se totiž vrátí…A jaké vlastně SGU bylo? Jiné. Stargate Universe již nepatří mezi klasickou Stargate jakou známé, posunulo se jiným směrem. Je to lépe, nebo hůře? To záleží na chuti. Já osobně jsem k Universe neměl moc velké sympatie, stačilo to na pět hvězd, ale to zejména proto, že je to Stargate. Dal jsem tomu však znova šanci, a začal to sledovat opět znova. Dnes, 31.7.2011, jsem toto sledování dokončil, a zjistil jsem jedno – tato reprojekce kompletně změnila můj pohled na Universe. Začalo se mi totiž neskutečně líbit. Universe sice není klasické Stargate, vtipu je zde jen málo, a celkově je to mnohem více dramatické, je to zkrátka jiný seriál. Ale v tom v čem je jiný, je zároveň zatraceně dobrý. Joel Goeldsmith nám naservíroval geniálni hudbu, borci od vizuálních efektů předvádí něco, co jsme v seriálu dosud neviděli, a herci předvádí úžasné výkony. Leč se najde kritika i na stranu herců, je to jen díky tomu, že né všichni, kteří hodnotí, jsou nestranní. Potenciál seriálu byl obrovský, a tvůrci z něj postupem času vydolovali opravdu hodně. Universe má zkrátka opravdu hodně silných stránek jako spousty skvěle natočených momentů, úžasnou atmosféru, jež doprovází geniální hudba, perfektní efekty a v neposlední řadě skvělé herce. Celkově jsem s Universe naprosto spokojený, a hrdě jej zařazuji mezi TOP seriály, po boku svých předchůdců. Mrzí mě ale jedna věc – že ti, co si říkají fanoušci, nevydrželi změnu prostředí a stylu, a upustili od Universe již u druhé série. Je to věčná škoda, a my, skuteční fanoušci, můžeme jen doufat, že se jednou dočkáme nějakého pokračování. We'll see on the other side. ()

Galerie (628)

Zajímavosti (29)

  • Fanoušci seriálu se kromě plnohodnotných epizod vysílaných v TV mohou seznamovat s "běžným" životem posádky lodi Destiny v krátkých "web epizodách" na domovských stránkách seriálu stargate.mgm.com. (Caszidy)
  • Seriál má na jednu sérii (20 epizod) rozpočet $40 000 000. (mark65)
  • Producent, režisér a scénárista SGU Robert C. Cooper byl za epizodu "Time" (1. série, 8. díl) nominován na cenu Writers Guild of Canada 2010 v kategorii Episodic One Hour. (Caszidy)

Související novinky

Hvězdnou bránu čeká reimaginace

Hvězdnou bránu čeká reimaginace

30.05.2014

Jeden z nejlepších filmů Rolanda Emmericha (Den nezávislosti, Útok na Bílý dům) letos slaví 20 let od premiéry. Hvězdná brána sice zamířila na velké plátno jen jednou, víc než 10 let ale úřadovala na… (více)

Reklama

Reklama