Reklama

Reklama

Hvězdná brána: Hluboký vesmír

(seriál)
  • USA SGU Stargate Universe
Trailer
Kanada / USA, (2009–2011), 29 h 21 min (Minutáž: 44–45 min)

Hrají:

Robert Carlyle, Louis Ferreira, Brian J. Smith, Elyse Levesque, David Blue, Alaina Huffman, Jamil Walker Smith, Peter Kelamis, Patrick Gilmore (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Již třetí STARGATE seriál nás vezme na palubu antické lodi Destiny, o miliony let starší než Atlantis, kterou jako pýchu své civilizace vypustili Antici. Byl to jejich velký experiment uvedený do pohybu, ovšem nikdy nedokončen. Cílem tohoto experimentu bylo rozsévání hvězdných bran skrz galaxie. Lidé zjistí, že záhadný devátý chevron na bráně může sloužit právě ke spojení s touhle lodí a tak se vydávají na průzkumnou misi.

Záhy ale zjistí, že jsou na palubě Destiny uvězněni, jelikož je loď neschopna návratu na Zem. Pouhý průzkum se tak promění v nikdy nekončící misi. Posádka tak chtě nechtě naplňuje původní účel mise. Spojuje se s každou předešle vypuštěnou bránou a přichází do kontaktu s novými rasami, technologiemi, ale také s nepřáteli. Co jejich misi ztěžuje je neschopnost kontrolovat navigační program lodi. Když někdo zůstane pozadu, je navždy ztracen. (dresi)

(více)

Recenze uživatele GejmronCZ k tomuto seriálu (7)

Čas (2009) (S01E08) 

Nečekal bych, že to tu řeknu podle toho jak mě to v TV nezaujalo, ale tohle byl fakt skvělej díl. Eli a jeho city, TJiny emoce, malí "vetřelci", cestování časem pomocí brány. Jako WOW. Super ()

Život (2009) (S01E09) 

K tomuhle řeknu jen... Nic není tak jak se zdá. ()

Pokus a omyl (2010) (S02E06) 

Super díl, Destiny si vybírá správného vůdce a Rush si to pak ještě podělá víc, když nařídí lodi zrychlit. Bomba ()

Pro dobro všech (2010) (S02E07) 

Tak se nám to konečně rozjíždí, škoda že zbývá už jen pár dílů, docela mě to začíná bavit...docela hodně :D BTW...Elii ty jeden kanče vrrr XD ()

Naděje (2011) (S02E14) 

Luxusní díl. Teď by se jim hodilo lůžko Replikátorů na Atlantidě... nebo nějakej Asgard, co by vytvořil klona z původních buněk... nebo nejdřív to a pak to. Replikátor by jim opravil Destiny hnedka :D nebo ji sežral XD ()

Epilog (2011) (S02E18) 

Mega krásnej díl, dokonce když představili na konci Camile, tak jsem měl dost "zamlžené oči" řekněme. Moc hezký. Občas si říkám, že někdy v budoucnosti bychom se mohli vrátit o několik tisíc let zpět s mnoha lidmi a tím jakoby nahradit starou technologii tou nejnovější. Tím by se tento pokrok uskutečnil mnohem dříve a Země by byla daleko vyspělejší potom v době kdy by odcházeli. Ovšem to by se uskutečnilo pouze ve vesmíru brány díky slunečním erupcím, ale ne v reálném světě (pokud to tu tak nebude taky fungovat). Tím by dosáhli pokroku na úroveň Antiků o tisíce let dříve a měli by neskutečnou výhodu proti všem ostatním. Navíc by zlikvidovali Goa'uldy hnedka a postavili by se na odpor Oriů už od začátku a měli by smolíčka. Teoreticky by zachránili i Asgardy. Mít technologii a znalosti jako bychom my měli za... pfff....250 let řekněme nebo i víc, tak by oni měli už v době Středověku a prostě by to znamenalo "no shance" pro hajzly, protože by měli Hvězdné lodě a všechno. Sice by se změnila minulost, ale k lepšímu rozhodně. Taky by teda neuškodilo pár Replikátorů na postavení nějakých těch super měst, třeba ve stylu Atlantidy. OOOooooo mít těhle měst celou flotilu...OMG, to by byl orgáč když by šli proti Oriům. Zlikvidování jednou vlnou, prostě bez šance nahned. ()

Hozená rukavice (2011) (S02E20) 

Tak tohle snad vypíšu v bodech...1.) Opravdu hezké a důstojné zakončení Elie, seriálu a bohužel v tomhle případě i vesmíru Hvězdné Brány. Bylo toho natočeno spoustu a všechno (možná až na pár vyjímek) bylo fakt úžasné. Tenhle vesmír ukázal, co v něm je, ale na druhou stranu zase zůstává obrovská část neprozkoumána a je škoda, že se v tom nepokračuje. 2.) Rozhodně bych chtěl vědět jak dopadla posádka Destiny a odhalit další tajemství této byď staré, tak vyspělé lodi. Rozhodně by je nezabilo natočit další 3 série a solidně je zakončit například dokončením úkolu Destiny nebo příletem na Zemi (nebo nejlépe obojím). 3.) Zůstalo tu dost nezodpovězených otázek co se týče celého SG vesmíru a potenciál má stále a stále mít bude. Stačlo by mnohdy jen využít nápady nebo věci z dřívějška jako například speciální, nestabilní, extrémě žravý, ale neskutečně rychlý pohon Atlantidy. ()

Související novinky

Hvězdnou bránu čeká reimaginace

Hvězdnou bránu čeká reimaginace

30.05.2014

Jeden z nejlepších filmů Rolanda Emmericha (Den nezávislosti, Útok na Bílý dům) letos slaví 20 let od premiéry. Hvězdná brána sice zamířila na velké plátno jen jednou, víc než 10 let ale úřadovala na… (více)

Reklama

Reklama