Reklama

Reklama

Hvězdná brána: Hluboký vesmír

(seriál)
  • USA SGU Stargate Universe
Trailer
Kanada / USA, (2009–2011), 29 h 21 min (Minutáž: 44–45 min)

Hrají:

Robert Carlyle, Louis Ferreira, Brian J. Smith, Elyse Levesque, David Blue, Alaina Huffman, Jamil Walker Smith, Peter Kelamis, Patrick Gilmore (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Již třetí STARGATE seriál nás vezme na palubu antické lodi Destiny, o miliony let starší než Atlantis, kterou jako pýchu své civilizace vypustili Antici. Byl to jejich velký experiment uvedený do pohybu, ovšem nikdy nedokončen. Cílem tohoto experimentu bylo rozsévání hvězdných bran skrz galaxie. Lidé zjistí, že záhadný devátý chevron na bráně může sloužit právě ke spojení s touhle lodí a tak se vydávají na průzkumnou misi.

Záhy ale zjistí, že jsou na palubě Destiny uvězněni, jelikož je loď neschopna návratu na Zem. Pouhý průzkum se tak promění v nikdy nekončící misi. Posádka tak chtě nechtě naplňuje původní účel mise. Spojuje se s každou předešle vypuštěnou bránou a přichází do kontaktu s novými rasami, technologiemi, ale také s nepřáteli. Co jejich misi ztěžuje je neschopnost kontrolovat navigační program lodi. Když někdo zůstane pozadu, je navždy ztracen. (dresi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (537)

berg.12 

všechny recenze uživatele

Hlavním cílem celé posádky, cestující unikátní průzkumnou lodí v tisíce světelných let vzdálených galaxiích, je ... je vše opustit a dostat se zpět na Zemi ke svým lidským starostem a blízkým. Sci-fi linii tak táhne prakticky jediná egoistická postava (jedna z nejlepších v celé SG), až má někdy člověk pocit, že je tvůrcům ten žánr na překážku. Což je trochu smutný výsledek, minimálně v rámci očekávání spojených s visačkou SG. ()

Revanx 

všechny recenze uživatele

Trocha iná Stargate, alebo možno skôr Battlestar Galactica: Universe. Som fanúšik pôvodného seriálu, (trocha menej Atlantisu) ale napriek tomu som si uvedomoval, že tvorcovia museli prísť s niečim novým, pretože pôvodný koncept už bol značne vyčerpaný. Problém je ten, že Universe pôsobí tak, ako keby sa autori rozhodli odvrhnúť aj to dobré, čo charakterizovalo túto dlhoročnú značku a vytvorili tak niečo, čo s pôvodným svetom má spoločnú akurát tú Hviezdnu bránu, ktorá sa sem tam aktivuje. Úplne tak napríklad zanikol nadhľad a humor, ktorý sa preplietal oboma pôvodnými seriálmi. Čo sa týka hrdinov, tí pôsobia zatiaľ značne nevýrazne a pri Carlyovi, pri ktorom má človek niekedy pocit, akoby sa snažil hrať hrať Shakespeara niekde na edinburgskom divadelnom festivale (čo nie je vždy dobré), pôsobia skutočne až príliš nudne, prípadne úplne otravne (Greer, Eli). Čo treba naopak pri SGU vyzdvihnúť je úroveň trikov, zvuk a hudba. To je však zatiaľ príliš málo na to, aby som išiel nad dve hviezdičky. SLEDOVANIE UKONČENÉ ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Super nepřímé pokračování Hvězdné brány! Je to úplně jiné, něž předchozí díly. Mladý geek Eli Wallace je po vyřešení rébusu skrytého v počítačové hře transportován na vesmírnou loď a je mu nabídnuta práce. Krátce po příletu na stanici Ikaros, která se nachází na tektonické planetě, jsou napadeni Luciány. Nezbývá jim nic jiného než vytočit hvězdnou bránu. Podaří se jim zadat 9. symbol a ne úplně dobrovolně se ocitnou na antické lodi Destiny. Ta už putuje po vesmíru miliony let a je od Země vzdálena miliony světelných let. Neví, co se děje ani, kde jsou. Nemají dost energie na vytočení zpáteční adresy. A tak jim nezbude nic jiného než se přizpůsobit. Zpočátku jsou problémy mezi civilní a vojenskou částí posádky. Loď je plně automatizovaná a oni neví jak ji ovládat. Nemají to jednoduché. Začátek mi připadal podobný jako Ztraceni. Potýkají se s různými problémy. Jako například, že nemají vodu nebo musí vyměnit vzduchové filtry. Naštěstí si loď vždy nabere energii ze slunce nebo zastaví u nějaké planety s atmosférou. Nakonec objeví řídící můstek a naučí se loď ovládat. Ale ani tak nemají vyhráno. Musí se potýkat s útoky různých mimozemšťanů, Luciánů a s dalšími problémy. Postupně zjišťují jaký je pravý úkol Destiny. Škoda, že má seriál pouze dvě řady a končí celkem otevřeně. Snad se jim to někdy podaří ukončit. :) "Vítej na palubě lodi Hammond, Eli. Ano, to je planeta Země a ano, tohle je vesmírná loď." :D ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Průměrné hodnocení epizod: 1. série: 3.48, 2. série: 3.35 || Jaká škoda, že v momentě, kdy se seriál začal rapidně zlepšovat, už bylo rozhodnuto o jeho konci, protože první 3/4 série se moc nepovedly a tudíž nedosáhly požadované sledovanosti. K tomu si připočtěme, že podobný druh seriálu bude také poněkud náročnější na rozpočet a tak je ekonomicky těžké ho v dnešní přehršli seriálů a filmů udržet. Až do zhruba 15. dílu 2. série (!) byly jednotlivé epizody, až na vzácné výjimky, obrovským zklamáním. Zmařený potenciál. Kromě Carlyla, A. Huffman a D. Blue naprosto nesympatičtí a necharismatičtí herci snažící se ztvárnit nudné postavy. Absence dobrého humoru, nadhledu, ironie, hravosti. Absence nepřítele (ti modří mužíčkové, kteří se objevili po půlce první série... to je slabota). Příšerná, hnusná a rušící rocková hudba podbarvující zbytečné "telenovelovské" pasáže kontrastující s naopak výtečnou instrumentálně elektronickou hudbou doprovázející jiné scény. Občasné záblesky, že by se leccos mohlo změnit. Pilot byl fajn, nezklamal a navodil pocit, že by to mohlo být i když jiné, tak přesto povedené. Asi jeden nebo dva další díly (8, 10) pokládám za mírný nadprůměr, ale to je málo. První půlka druhé řady, to už byla totální slabota, zejména pak epizody 2x02 a 2x09. Na posledních 10 dílů jsem se začal dívat se značným zpožděním, protože se mi do nich nějak nechtělo. A bohužel, chvíli to pokračovalo stejně. Pak se to ale změnilo a posledních 6 dílů, až těch posledních 6 epizod, se mi začaly líbit, 1 díl lepší než druhý a náhle jsem si začal přát, vědouc, že marně, aby byla natočena aspoň ještě jedna další série. Epizody s alternativním osudem většiny hlavních hrdinů či bojem s drony řadím ke špičce této série. Konečně jsem si na hlavní hrdny zvykl, dokonce i plk. Young mi začal sedět. Jenže pozdě. Konec mého oblíbeného Stargate. Prozatím? Naděje umírá poslední, ale nějak v dnešní přehršli projektů ve vzkříšení nevěřím. Aspoň kdyby filmešek... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Neskutocna nuda. Pilot bol este dobry, typicky uvod do serialu, ale dalsie diely su uplne o nicom. Tvorcovia odstranili zo serialu typicky SG humor, mimozemstanov a prakticky vsetky typicke atributy SG serialov a nahradili ich bohuzial uplne nefunkcnym pokusom o depresivnu psychologicku BSG atmosferu. Jednotlive charaktery maju do hlbky BSG charakterov sakramentsky daleko a skor to pripomina x-tu verziu 90210. Jedna hviezdicka za skvelu hudbu a efekty. ()

Galerie (628)

Zajímavosti (29)

  • Z důvodu nízké sledovanosti bylo vysílání seriálu po dvou řadách ukončeno. (Amroth666)
  • Původně se měla postava Dr. Nicholase Rushe celým jménem jmenovat Dr. David Rush. (Amroth666)

Související novinky

Hvězdnou bránu čeká reimaginace

Hvězdnou bránu čeká reimaginace

30.05.2014

Jeden z nejlepších filmů Rolanda Emmericha (Den nezávislosti, Útok na Bílý dům) letos slaví 20 let od premiéry. Hvězdná brána sice zamířila na velké plátno jen jednou, víc než 10 let ale úřadovala na… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno