Reklama

Reklama

Hvězdná brána: Hluboký vesmír

(seriál)
  • USA SGU Stargate Universe
Trailer
Kanada / USA, (2009–2011), 29 h 21 min (Minutáž: 44–45 min)

Hrají:

Robert Carlyle, Louis Ferreira, Brian J. Smith, Elyse Levesque, David Blue, Alaina Huffman, Jamil Walker Smith, Peter Kelamis, Patrick Gilmore (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Již třetí STARGATE seriál nás vezme na palubu antické lodi Destiny, o miliony let starší než Atlantis, kterou jako pýchu své civilizace vypustili Antici. Byl to jejich velký experiment uvedený do pohybu, ovšem nikdy nedokončen. Cílem tohoto experimentu bylo rozsévání hvězdných bran skrz galaxie. Lidé zjistí, že záhadný devátý chevron na bráně může sloužit právě ke spojení s touhle lodí a tak se vydávají na průzkumnou misi.

Záhy ale zjistí, že jsou na palubě Destiny uvězněni, jelikož je loď neschopna návratu na Zem. Pouhý průzkum se tak promění v nikdy nekončící misi. Posádka tak chtě nechtě naplňuje původní účel mise. Spojuje se s každou předešle vypuštěnou bránou a přichází do kontaktu s novými rasami, technologiemi, ale také s nepřáteli. Co jejich misi ztěžuje je neschopnost kontrolovat navigační program lodi. Když někdo zůstane pozadu, je navždy ztracen. (dresi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (536)

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Už podle pilotního dílu je jasné, že půjde o lahůdkový přírostek do universa. Asi to tak skutenčě bude, že co série SG, tím vymazlenější. Jak zde často padá - hudba je skutečně perfektní, v SG neoposlouchaná; vizuál je čímsi chaotičtější, tajuplnější a depresivnější. Ovšem, co je největším kladem budou asi postavy - způsob jakým se jednotlivé charaktery představily nemá obdoby a chybu. Příjde mi, že jsou obálovány čím dál tím komplikovanějšími zkušenostmi z minulosti, které se nutně projeví. Proto postvava doktora Rushe, tak krásně oxfordsky klejícího R. Carlyla mě pěkně znejišťuje - je hodný, zlý nebo jenom chytrý? Přííběho půjde zřejmě o depresivní trip za poznáním, zásobami a dalšími sériemi... Je to hold pěkné... a to že se to zrovna stalo 300. komentářem je jen dobře... ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

A je to tady. Dnes, 10.5.2011 22:10, pro mě skončilo nejlepších 14 let mého života. Fenomén Stargate, jenž jsem si myslel, že nikdy neskončí, je u konce. Velice mě mrzí, všeho špatného jak to se Stargate dopadlo - sešlo z 11. série SG-1 ještě v době, kdy se vysílala, sešlo z šesté série Atlantisu, sešlo ze všech plánovaných filmů, a nakonec sešlo i z pokračování Universe. Upřímně? Jsem z toho zničený. Ani ne tak z toho, že skončil Universe, jako z toho, že skončila Stargate, fénomen jenž mě provázel celý můj život, a byl mou součástí. Ale bohužel je to tak. Je konec...Já jsem však optimista, a věřím, že se Stargate jednou vrátí. Za rok, za pět nebo za deset. Vrátí. A do dé doby? Budu jednoduše sledovat Stargate SG-1, Stargate Atlantis, a samozřejmě i Stargate Universe pořád, a pořád. Je to část mého života, kterou nikdy neodsunu, a vždy ji budu mít v paměti. Neříkám sbohem - Stargate se totiž vrátí…A jaké vlastně SGU bylo? Jiné. Stargate Universe již nepatří mezi klasickou Stargate jakou známé, posunulo se jiným směrem. Je to lépe, nebo hůře? To záleží na chuti. Já osobně jsem k Universe neměl moc velké sympatie, stačilo to na pět hvězd, ale to zejména proto, že je to Stargate. Dal jsem tomu však znova šanci, a začal to sledovat opět znova. Dnes, 31.7.2011, jsem toto sledování dokončil, a zjistil jsem jedno – tato reprojekce kompletně změnila můj pohled na Universe. Začalo se mi totiž neskutečně líbit. Universe sice není klasické Stargate, vtipu je zde jen málo, a celkově je to mnohem více dramatické, je to zkrátka jiný seriál. Ale v tom v čem je jiný, je zároveň zatraceně dobrý. Joel Goeldsmith nám naservíroval geniálni hudbu, borci od vizuálních efektů předvádí něco, co jsme v seriálu dosud neviděli, a herci předvádí úžasné výkony. Leč se najde kritika i na stranu herců, je to jen díky tomu, že né všichni, kteří hodnotí, jsou nestranní. Potenciál seriálu byl obrovský, a tvůrci z něj postupem času vydolovali opravdu hodně. Universe má zkrátka opravdu hodně silných stránek jako spousty skvěle natočených momentů, úžasnou atmosféru, jež doprovází geniální hudba, perfektní efekty a v neposlední řadě skvělé herce. Celkově jsem s Universe naprosto spokojený, a hrdě jej zařazuji mezi TOP seriály, po boku svých předchůdců. Mrzí mě ale jedna věc – že ti, co si říkají fanoušci, nevydrželi změnu prostředí a stylu, a upustili od Universe již u druhé série. Je to věčná škoda, a my, skuteční fanoušci, můžeme jen doufat, že se jednou dočkáme nějakého pokračování. We'll see on the other side. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Neskutocna nuda. Pilot bol este dobry, typicky uvod do serialu, ale dalsie diely su uplne o nicom. Tvorcovia odstranili zo serialu typicky SG humor, mimozemstanov a prakticky vsetky typicke atributy SG serialov a nahradili ich bohuzial uplne nefunkcnym pokusom o depresivnu psychologicku BSG atmosferu. Jednotlive charaktery maju do hlbky BSG charakterov sakramentsky daleko a skor to pripomina x-tu verziu 90210. Jedna hviezdicka za skvelu hudbu a efekty. ()

Expendable 

všechny recenze uživatele

A je to zpátky tam kde to bylo, první díly byly takové dobré a po desátém dílu se s toho začala vyvíjet romantická scify sračka. Jako kdybych sledoval vesmírnou Esmeraldu. Celá posádka si leze po krku, režiséři si museli dát práci s hledáním nesympatických lidí, protože tady se to jimi jenom hemží.40% ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

"We are going to survive, we are going to make it home!" Stargate Universe je jednoduše jiná. Tím by se v podstatě dal celý komentář zakončit, jelikož to je fakt. Fakt je i to, že autoři hodně tápali a zkoušeli, kam vlastně chtějí seriál směřovat, až to v první polovině první série vůbec nevypadalo dobře. Po zimní pauze však SGU nabrala druhý dech a má rozhodně zlepšující se tendenci. Změněné vizuální zpracování je krokem vpřed, stejně jako hudební složka(vyjma některých "klipových" sekvencí). Potěší i zapojení "starých známých", kteří se na "realističtější" SGU adaptovali poměrně dobře. Hlavním postavám samozřejmě kraluje Dr.Rush v podání skvělého Roberta Carlyle. Uvěřitelný je i "zelený mozek" seržant Greer v podání Jamila Walkera Smithe a Justin Louis jako plukovník Young. Ostatní postavy a jejich herecké ztvárnění by potřebovaly do druhé série zlepšení. Co seriálu velmi bolestivě chybí, je "trademark" předchůdců, totiž mírná nadsázka a štiplavý sarkasmus v dialozích. Ta by se totiž bez problémů dala do SGU zabudovat i přes její "realističtější" tvář. Uvidíme, jak se tvůrci poperou s druhou sérií a zda udrží mírně stoupající kvalitu, jelikož přiznejme si, že ty 4* jsou z pozice fanouška pouze za pilot, epizodu číslo 8. Time a druhou polovinu série... ()

Galerie (628)

Zajímavosti (29)

  • Premiérový dvojdíl pořadu na kanále Syfy, který vzniknul přetvořením stanice Sci-FI Channel, sledovaly 2.10.2009 přibližně 2,3 miliony diváků, což překonalo dosavadní rekord stanice vytvořený při premiéře Stargate: Atlantis. (martalini)
  • Předtím, než si Mike Dopud zahrál postavu Varra z Luciánské aliance, objevil se několikrát v obou předchozích seriálech. Ve Stargate: Atlantis si zahrál postavu běžce Kiryka a ve Stargate SG-1 si zahrál plukovníka Ruslana Chernovsheva a lovce hlav Odaie Ventrella. (AAnubis)
  • Všechny epizody první řady seriálu jsou pojmenovány jediným slovem, vždy příznačně charakterizujícím daný díl. (Caszidy)

Související novinky

Hvězdnou bránu čeká reimaginace

Hvězdnou bránu čeká reimaginace

30.05.2014

Jeden z nejlepších filmů Rolanda Emmericha (Den nezávislosti, Útok na Bílý dům) letos slaví 20 let od premiéry. Hvězdná brána sice zamířila na velké plátno jen jednou, víc než 10 let ale úřadovala na… (více)

Reklama

Reklama