Reklama

Reklama

Hvězdná brána: Hluboký vesmír

(seriál)
  • USA SGU Stargate Universe
Trailer
Kanada / USA, (2009–2011), 29 h 21 min (Minutáž: 44–45 min)

Hrají:

Robert Carlyle, Louis Ferreira, Brian J. Smith, Elyse Levesque, David Blue, Alaina Huffman, Jamil Walker Smith, Peter Kelamis, Patrick Gilmore (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Již třetí STARGATE seriál nás vezme na palubu antické lodi Destiny, o miliony let starší než Atlantis, kterou jako pýchu své civilizace vypustili Antici. Byl to jejich velký experiment uvedený do pohybu, ovšem nikdy nedokončen. Cílem tohoto experimentu bylo rozsévání hvězdných bran skrz galaxie. Lidé zjistí, že záhadný devátý chevron na bráně může sloužit právě ke spojení s touhle lodí a tak se vydávají na průzkumnou misi.

Záhy ale zjistí, že jsou na palubě Destiny uvězněni, jelikož je loď neschopna návratu na Zem. Pouhý průzkum se tak promění v nikdy nekončící misi. Posádka tak chtě nechtě naplňuje původní účel mise. Spojuje se s každou předešle vypuštěnou bránou a přichází do kontaktu s novými rasami, technologiemi, ale také s nepřáteli. Co jejich misi ztěžuje je neschopnost kontrolovat navigační program lodi. Když někdo zůstane pozadu, je navždy ztracen. (dresi)

(více)

Recenze uživatele RedRose k tomuto seriálu (24)

Hvězdná brána: Hluboký vesmír (2009) 

Jako fanoušek SG universa, jsem samozřejmě rád, za každé pokračování. Tady se to celé vydalo úplně jiným směrem, než původní film a dva (víc než úspěšné) seriály. Myšlenka cestování na Antické lodi, mimo dosah čehokoli, není špatná, ale hlavní problém celého seriálu vidím v tom, že tam je většina lidí nedobrovolně. Když to Brad s Robertem psali, mohlo to na papíře vypadat jako skvělý nápad, ale v praxi je to už o moc horší. Bylo by mnohem lepší, kdyby tam byla dobrovolná expedice podobně jako na Atlantidě. Tady to neustálé handrkování mezi postavami, které tam být nemají je dost únavné a když začali zařazovat návštěvy blízkých přes antické kameny se z toho staly Rodinná pouta v americkém podání a je to mor celého seriálu!! V SG byly rodinné vazby vždy jen okrajové a bylo to v pořádku. Tady to je strašně otravné! Kdysi, při prvním sledování to až tak nevadilo, ale když to jako fanoušek SG vidím celé potřetí, jsou ty rodinné pasáže až ubíjející. Taky asi nejprotivnější postava seriálu, plk. Telford, plus velení SG se snaží ze Země dirigovat a rozkazovat, jako by nad nimi, miliony světelných let daleko měli nějaký vliv. Třenice mezi vojenským personálem a civilisty na lodi Destiny jsou taky celkem o ničem. Samotný SG příběh se tak často dostává do pozadí a je to dost škoda, protože přesto, že je to celé z pohledu SG komornější, špatné to určitě není, jen je tam moc toho rodinného bláta o kterém jsem už psal... Cesta k SGU, abych si alespoň pár postav oblíbil (Eli Wallace, trio Park/Brody/Volker, Matthew Scott, a nakonec i Nicholas Rush i když na jeho ekvivalenty v SG1 a SGA (Carter a McKay) bohužel nedosáhnul) byla dlouhá a trnitá, ale stalo se a ohlášené zaříznutí po druhé sérii mě mrzelo, protože v té době se už ti lidé, kteří tam nedobrovolně byli nějak srovnali se svým osudem a toho bláta už bylo méně, takže případná třetí série mohla být výborná, ale nestalo se... Takto v půli cesty tedy za 71% (nebýt to součást universa, bylo by to o 20% méně) ()

Vzduch, část první (2009) (S01E01) 

Výborný úvod do nového seriálu SG. Miliardy světelných let daleko a trefit devátým symbolem pohybující se cíl, bylo sice vtipné, ale beru to. Tento spin-off je v mnoha směrech hodně jiný, než SG1 a SGA, ale pořád je to SG a pořád je to nadprůměr! ()

Vzduch, část druhá (2009) (S01E02) 

Myšlenka cestování na Antické lodi, mimo dosah čehokoli, není špatná, ale hlavní problém celého seriálu vidím v tom, že tam je většina lidí nedobrovolně. Když to Brad s Robertem psali, mohlo to vypadat jako skvělý nápad a při prvním sledování to až tak nevadilo, ale když to celé vidím potřetí, bylo by mnohem lepší, kdyby tam byla dobrovolná expedice podobně jako na Atlantidě. To neustálé handrkování mezi postavami je na celém seriálu to nejotravnější... ()

Vzduch, část třetí (2009) (S01E03) 

Lou Diamonda fakt moc nemusím a tady mi to fakt neulehčuje... Chová se prostě jako idiot... ()

Země (2009) (S01E07) 

Rodinna pouta do SG nikdy moc nepatřily a tady je jasný příklad proč... ()

Čas (2009) (S01E08) 

Konečně díl hodný StarGate... Ostatní jsou zatím moc komorní s rodinnými pouty... ()

Zrádce (2010) (S01E18) 

Dobrý úvod k závěrečnému dvou-finále i s Jackem a Danielem! ()

Vpád, část první (2010) (S01E19) 

Trochu přemýšlím nad motivy Luciánů, kterým jde vždy hlavně o profit, jaký by asi tak mohli mít důvod, dostat se na loď, se kterou reálně nemůžou zpět... Příchod docela akční, ale ze strany Younga naprosto zpackaný! Upustím trochu vzduchu na úroveň ztráty vědomí a je vymalováno! Nebo dodržet původní plán a toho kreténa obětovat! Ano, bylo to takto zpackáno účelně, aby bylo co nacpat do druhého dílu. ()

Vpád, část druhá (2010) (S01E20) 

Akční, účelové, místy hodně WTF a ze strany plukovníků, naprosto zpackaná operace!! Ksicht Rhona Mitra naprosto klasická psychopatka, které nedochází souvislosti a je přesvědčená, že to tam přišla osvobodit, ten co ji nahradil je ještě větší cocot! V Luciánské alianci je to samý idiot, stačí si vzpomenout na kreténa Natana! Klasicky umí všichni Luciáni ovládat staré antické technologie?! Logika celé věci tady dost hapruje. Brad s Robertem ty dvoj-díly psát fakt umí, ale tady jim to vůbec nejde... ()

Intervence (2010) (S02E01) 

Psychopat Danik, který ničemu nerozumí, ale všechny by jen zabíjel a Simien ve své klasické psycho (T-Bag) poloze! Dialogy tady psal idiot a logika tady není už vůbec žádná... ()

Následky (2010) (S02E02) 

Luciáni byli tak mocní už před 12-ti lety?! Trochu se tady překresluje minulost... Rush popis Younga naprosto vystihl, ale on sám je taky docela problém. Stačilo by být trochu sdílnější a byl by v pohodě... ()

Procitnutí (2010) (S02E03) 

Zajímaví mimozemšťané, konstrukční loď, ale dějově tak nějak průměrné... ()

Patogen (2010) (S02E04) 

Ty rodinné kontakty přes kameny na Zem, to je mor celého seriálu. Tak nezajímavé, mnohdy až trapné a hlavně příšerně nudné... ()

Cloverdale (2010) (S02E05) 

OK. Díl fajnový, hodný jména StarGate! Když jsem to viděl poprvé, tak mi ty civilní halucinace nevadily, dnes už to spíše ruší, ale jinak v pohodě díl. ()

Pokus a omyl (2010) (S02E06) 

Jeden z těch lepších dílů SGU! Jen ten ožralý Young už byl fakt na facku... ()

Pomsta (2010) (S02E08) 

Mě by fakt zajímalo, čím David Blue tak nasral scénáristy, že mu tam nenechají žádnou spřízněnou duši... ()

Návštěva (2010) (S02E09) 

Tohle mi přišlo hodně účelové... Brad: "Potřebovali bychom nějak vrátit člun" Robert: "Tak postavíme epizodu, ve které se jeden z člunů vrátí" Remi: "To dost dobře není možné udělat, oba ztracené čluny jsou poškozené" Robert: "Tak využijeme ty všemocné bytosti (bez vysvětlení), a zahalíme to závojem víry, to se američanům bude líbit" ()

Oživení (2010) (S02E10) 

Velká škoda, že se nepokusili otevřít tu bránu domů. Byla by to jedinečná možnost poslat domů ty, kteří jsou tam nedobrovolně i ty kteří jsou problémoví. ()

Dvojí osud (2011) (S02E12) 

Paradoxně výborný díl :-) ()

Spojenectví (2011) (S02E13) 

V San Francisku je Atlantida s křeslem, dálkovými senzory na všechno možné a přesto se partyzáni od Luciánů dostali až tam... To je ale nesmysl... ()

Související novinky

Hvězdnou bránu čeká reimaginace

Hvězdnou bránu čeká reimaginace

30.05.2014

Jeden z nejlepších filmů Rolanda Emmericha (Den nezávislosti, Útok na Bílý dům) letos slaví 20 let od premiéry. Hvězdná brána sice zamířila na velké plátno jen jednou, víc než 10 let ale úřadovala na… (více)

Reklama

Reklama