Reklama

Reklama

Jack je chudý chlapec, který miluje prastaré povídky a legendy. Mezi jeho nejoblíbenější patří pověst o moudrém králi Ericovi, o kouzelných fazolích a obrech. Při snaze prodat starého koně s povozem dostane výměnou vzácné kouzelné fazole, za něž je mu v mnišském klášteře přislíbena bohatá odměna. Než však získá příležitost fazole odevzdat, na vlastní kůži se přesvědčí, že mohou způsobit velké trable. Naneštěstí se v tu chvíli nachází v jeho domě zatoulaná princezna Isabella, která se vydala za vlastním dobrodružstvím. Obří fazolový stonek, který vyroste ze zapadlé fazole, odnese dům i s ní vysoko nad mraky do země obrů. Jack se okamžitě vydává na cestu za záchranou princezny Isabelly. (TV Nova)

(více)

Videa (33)

Trailer 3

Recenze (858)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

V jednu chvíli hlavní padouch říka postavě Ewana McGregora cosi ve smyslu: "To sis opravdu myslel, že jsi hrdinou tohohle příběhu?" Oh, jak moc bych si to přála - McGregorův sir Elmont je tím nejlepším na tomhle filmu, je charismatický, vtipný a sexy. Zbytek filmu je... meh, hrozně průměrný a neinvenční, bez výraznějšího pachu či příchuti. Na rodinný film se tu nějak moc drasticky zabíjí, což by nevadilo, kdyby to tu vlastně nebylo jen na efekt. A docela mě zklamala postava princezny, která tatínka krále přesvědčuje, jak je schopná a samostatná a že mu chce dokázat, že bude dobrou královnou - aby po zbytek filmu neudělala nic, co by tomu nasvědčovalo. Mužští hrdinové ji musejí stále zachraňovat před obry a ona většinou jen vyděšeně kouká, případně křičí: "Jacku!" A to je bohužel jediná ženská postava filmu! Nechci tu mít feministické řeči, ale přiznejte, že třeba taková Yvaine ve Hvězdném prachu má mnohem větší kuráž a udělá toho mnohem víc než princezna Isabelle z Jacka a obrů. 50 % ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Ale nábeh na štyri. Postavy mohli byť šťavnatejšie a viac hláškovať, herci by si to určite viac užili. Takisto by som bral unrated zostrih s explicitným žraním človečiny. Priamočiarosť a skratkovitosť sa ukazuje ako pozitívum, pretože to vďaka nim dobre šlape, triky sú veľmi dobré až super a finálna polhodina je epik. Ako rozprávka úplne v pohode. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Udav se mojí kostrou! Přesně tak, bylo to v češtině - auč! Fajn rejžové se dávají na pohádky pro malé caparty, jo? Nejdřív Raimi, a teď Singer... Dítě se ve mně naneštěstí naplno probudilo jen v případě Oze, a tam jsem také nebyl v sále v šoku z dabované verze. Bryan akci umí a vyprávět obyčejně taky, tak proč z toho mám tak unylý dojem? ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Co když se někde na naší planetě, a přesto mimo dosah lidí, nachází světy a tvorové, o nichž nemáme tušení? Jen si to představte, někde vysoko nad oblaky je jakýsi ostrov nebo země, který obývají hroziví obři a jen čekají na příležitost, až budou moci sestoupit do světa lidí. A přesně to se stává v tomto fantasy filmu díky obřímu stonku fazole, který sahá až do zapovězeného a lidstvu neznámého světa. Nebudu lhát, že jsem se tímto příběhem setkal poprvé. Už v dětství jsem viděl tento příběh nějak zpracovaný, akorát si nevybavuji podrobnosti, možná to byl nějaký film s Looney Tunes, ale nevím to jistě, a tento příběh byl částečně zpracován i ve filmu Kocour v botách, v němž vedlejší postava ze Shreka dostala svůj vlastní prostor. Zde se ale jedná o tak promyšlený a zajímavý příběh, že mě ten film naprosto dostal a já celou dobu jen se zaujetím sledoval jednu zajímavou scénu za druhou a až do konce filmu jsem ani na okamžik od obrazovky neodlepil oči. Film mě prostě dokázal maximálně vtáhnout do děje a já tak celý příběh prožíval spolu s hlavními hrdiny. Tvůrci zde našli dokonalý souběh mezi rodinným fantasy filmem a hororem pro dospělé, a ve výsledku to je krásná pohádka s trochu temnějším příběhem, která má jiskru, která dokáže zaujmout a držet diváka v napětí, a která má svoje kouzlo. Já jsem absolutně nadšený, tenhle film chci vidět víckrát a nemyslím, že se mi v brzké době vykouří z hlavy. Tohle prostě byla jízda, která si ode mne těch pět hvězd bez nějakého většího přemýšlení a váhání zaslouží. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Neskutečně odpočinková záležitost, která pobaví a sem tak překvapí i nějakým tím nápaditějším momentem. Ač mi to z fotek nepřipadalo, Nicholas Hoult je coby Jack velký sympaťák a co se McGregorovy role týče... Dosti atypická, pravda, ale o to víc cool. Role, LOL, to mi připomíná tu rolku.XD P.S.: Po dlouhé době film, u kterého se povedl dabing.;-) Být to Rko... ()

Galerie (92)

Zajímavosti (18)

  • Pôvodný scenár sa zahrával s myšlienkou, že by sa dej mal zaujímať o príbeh chlapca, ktorý sa stáva mužom. (Greenpeacak)

  • Princip rozlišení obrů od lidí akcentem vymyslel Bill Nighy (generál Fallon): "Bryan chtěl, aby obři byli po fyzické i hlasové stránce stejní a zároveň aby se lišili od ostatních postav ve filmu. Chtěl, aby to byla rasa ojediněle zmutovaných lidí, a já jsem mu navrhnul, že by bylo dobré, aby se od ostatních lišili výrazným akcentem. A napadalo mě, že vhodný by byl severoirský přízvuk, tak jsem mu to předvedl." (Zdroj: ČSFD)
  • Scény, v nichž postavy lezou po stonku, byly filmovány na horolezecké stěně. Protože museli herci filmovat záběry, ve kterých šplhají vzhůru, v plné zbroji, nevyhli se protagonisté tvrdé přípravě. Například Eddie Marsan (Crawe) trénoval přímo šplh, posiloval horní část těla a učil se jízdě na koni. (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Spielberg má vybráno

Spielberg má vybráno

17.06.2014

Robopocalypse, American Sniper, Thank You for Your Service, Gods and Kings, remake West Side Story, Montezuma, The Kidnapping of Edgardo Mortara. To jsou projekty, o jejichž režii se v minulých… (více)

Mad Max zachraňuje supermodelky

Mad Max zachraňuje supermodelky

19.06.2012

Tak v téhle postkatastrofické budoucnosti bude opravdu horko. Nejen proto, že se tradičně projedeme sluncem rozpálenou pustinou, ale hlavní kořistí, o kterou se porvou postapo pankáči v bizarních… (více)

2011, rok změn

2011, rok změn

23.12.2011

Rok 2011 byl v mnoha ohledech významný a průlomový. Byl rokem změn - ať už těch drobných v našich každodenních životech, nebo těch velkých, které začnou psát nové etapy osudů celých národů (politické… (více)

Bryan Singer: Namísto Excaliburu Galactica

Bryan Singer: Namísto Excaliburu Galactica

23.10.2011

„Otec filmových X-Men“ momentálně natáčí triky nabité fantasy dobrodružství Jack the Giant Killer. Pak chtěl v žánrových vodách zůstat s remakem kultovního Excaliburu Johna Boormana, ale studio… (více)

Reklama

Reklama