Reklama

Reklama

Studio Marvel uvádí film Doctor Strange o světoznámém neurochirurgovi Dr. Stephenu Strangovi, jehož život se změní po strašlivé dopravní nehodě, která mu znemožnila používat ruce. Když ho tradiční medicína zklame, je Strange nucen hledat uzdravení a naději jinde. A tak se vypraví na mystické, odloučené místo známé jako Kamar-Taj. Brzy zjistí, že Kamar-Taj není jen chrámem uzdravení, ale i základnou pro boj s temnými silami, jež chtějí zničit naši realitu. Zanedlouho si musí Strange – vybavený novými magickými schopnostmi – vybrat, zda se vrátí k původnímu životu plnému bohatství a slávy, anebo se všeho vzdá a bude bránit svět jako nejmocnější kouzelník ve vesmíru. (Falcon)

(více)

Videa (18)

Trailer 4

Recenze (1 261)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Marvel vlítl do magického světa hezky po hlavě. A buďme hodně rádi, že se producentům chtělo počkat na Cumberbatche, protože ačkoliv Phoenix by byl taky výborný, ta arogance, ego a suverenita z tohoto pojetí postavy naprosto čiší a opět musíme zmínit a potvrdit již tradiční klišé, že Marvel prostě castingy umí. Druhým neodiskutovatelným faktem je triková paleta, kterou se ve Strangeovi podařilo zužitkovat určitě nejlépe za těch 8 let, že musí i Guardians (kde bude trikových záběrů neoddiskutovatelně více) malinko žárlit. Jistě, už od prvního traileru se kolem filmu line aura vykrádačky Inception, ale je až neuvěřitelné, jak si tvůrci vyhráli s astrální rovinou a ˇ^˘°°°ˇ~ˇ°˛``?: (obecně artefakty). Pořád je to marvel, ten zásadně dětinský a připitomělý marvel, kde byť jen jediná scéna nedokáže zůstat navážno, ovšem přecijen je trošku cítit zkušená ruka Scotta Derricksona (který již tradičně propašoval ždibec hororového pozlátka) a když se konečně utrhne lavina rozjařených hlasivek v publiku a přecejen Doctor Stephen Strange vystupuje navážno, tak přesně ty momenty jsou líbivě a zkušeně natočeny a patří mezi vůbec to nejlepší, co může film nabídnout. Ať už hovoříme o prvním vzletu, potažmo nasazení kápě nebo tíživé momenty na operačním stole z úvodu filmu. Snad jen ten nezáživný soundtrack, ne nepodobný ústřední melodii posledního Star Treku, poměrně zklamal, až se mi nechce věřit, že na něm vážně dělala taková vycházející hvězda jakou je Michael Giacchino. Opět to tam je a Marvel přecijen pozměnil zažité principy marvelverse, ovšem ve své podstatě je tenhle kousek přesně vysoustruženou podívanou pro masy, které si přesně toto takhle žádají, a bez ústupků. Plně chápu přesycení trhu, ovšem jakmile jde v Hollywoodu o trademark, o žádné nadstavbě není možné ani v nejdivočejších snech uvažovat. Škoda, malinko invence co se týče prostoduchého humoru by neuškodilo, ovšem zatím se musíme spokojit s tím, že si Feige a spol vybírají k ruce schopné režiséry, kteří daný námět v rámci mezí přecejen malinko pozvednou. BTW : Tilda Swinton aka Ancient one naprosto vládne, velice mile mě překvapila. PS : Baron Mordo! v potitulkovce...9/10 ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Cumberbatch mi je buřt. Byl jsem zvědavej na Adkinse a Mikkelsena. Ten první je dle očekávání za komparz, ten druhý má tak mizerně napsanou roli, že je úplně mdlý. Triky, vizuál a akce ok. Story pochopitelně debilita a ty cool hlášky pro puboše... no comment. Asi nejsnesitelnější letošní Marvel, ale pořád nic moc.40% ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Spirituálno s astrálními rovinami, časohrátkami a oživlým pláštěm meets komiksový blockbuster se spoustou legračního pobíhání, mlácení se s padouchy a digibordelu. Scénář je jedno velké klišé a na můj vkus se v něm nadužívá věta "Nemáš tušení...", příjemně překvapí jen scéna vyjednávání s Dormammu, a silná skvadra kvalitních herců tak nemá co hrát. A hrátky s městem jsou fajn, škoda jen, že už jsme je viděli v INCEPTION. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Kvôli mne má asi taký zmysel točiť Marvelovky, ako pre diabetika piecť kvasnicový chlieb. Je pravdou, že sa občas objaví taká, ktorá potvrdí výnimku o pravidle, no toto nie je ten prípad. Úvod ukradnutý, pričom následne zaujala akurát prezentácia arogancie hlavného hrdinu. Od následného bodu zlomu ubehne ešte asi 15 minút, kým si človek uvedomí, že toto opäť nič nové neprinesie, a už vôbec nedokáže zaujať natoľko, aby napísal, že bol dostatočne pobavený. Skrátka, kde nič - tu nič,  ako vodič za volantom 10 miestneho chrobáka Vladimíra W. ml. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Bojuj ako keby ti šlo o život. Raz pôjde.“ Po druhom Thorovi a prvom Captainovi America najslabšia marvelovka. Až príliš vidno, že ide o remake Iron Mana alias o striedanie starnúceho resp. vyhoreného Starka/Downeyho. Film je nedôveryhodný (Strange kričí, že zložil prísahu o zachraňovaní ľudských životov, ale predtým bez jediného etického problému odmietal pacientov len preto, aby mu ich "nevyriešiteľné" diagnózy nepokazili dokonalú kariéru), plný klišé (z najlepšieho priateľa úhlavný nepriateľ, koľkokrát to tu už bolo?) a aby toho nebolo málo, aj veľmi triviálny (arogantný hajzlik si po nehode siahne na dno, porazí svoje ego a začne byť užitočný pre spoločnosť). Tildu Swinton pokladám za jednu z najnesympatickejších herečiek Hollywoodu, tu sa síce prekvapivo dala, ale viac podobných plusov by som hľadal ťažko (a určite by medzi ne nepatril tradične marvelácky nudný zlosyn, netradične stvárnený prekvapivo nudným Madsom Mikkelsenom). Vizuálna stránka bola originálna, Cumberbatch relatívne znesiteľný (viac sa do úlohy ponoril až v ďalších rokoch) a niektoré nápady fajn (spôsob, akým Strange porazí Dormammu). Hoci má film až dve hodiny, je skratkovitý (hrdina nevie čarovať, je ponechaný na vrchole Everestu - ! – a „zrazu“ sa z neho stane len o čosi menší kúzelník, ako Prastará). Nefunguje komický element Wong. „Pravidlám“ nie je možné pochopiť (kúzelníci majú zakázané narúšať čas a ísť proti fyzikálnym zákonom, no pri spätnej výstavbe hongkonskej svätyne to už ale nie je problém. OK, tak ale potom prečo čas nevracali aj predtým resp. prečo ho nevracal zloduch vo svoj prospech?). Čo teda funguje? Tilda Swilton, Tibet, audiovizuálna stránka (najmä teda rôzne kúzla s meniacimi sa mestami), Rachel McAdams, civilné pasáže (t.j. najmä tie s Rachel McAdams), drobné napojenie na univerzum (Avengers, Thor), značne svojrázny plášť a občas fajn hláška („To je moja mantra?“ – „Heslo na wifi.“). No... je toho málo, čo vám budem hovoriť. Strangeov potenciál vidím hlavne v tímovkách. ()

Galerie (146)

Zajímavosti (77)

  • V jedné scéně ve vitríně v Newyorské svatyni je vidět přilbice, která patří komiksové postavě jménem The Black Knight. Vidět měl být i meč, ale ten byl z filmu odstraněn. (Harroc)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 165 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Černý telefon, ideální hororové mrazení

Černý telefon, ideální hororové mrazení

13.07.2022

Třináctiletý kluk uvězněný sadistickým vrahem ve zvukotěsném sklepě. Na jeho stěně visí odpojený černý telefon. Ten však jednoho dne zazvoní. Ve sluchátku se ozývají předchozí vrahovy oběti, které… (více)

Čtvrtý John Wick nabírá další hvězdu

Čtvrtý John Wick nabírá další hvězdu

01.07.2021

Obsazení čtyřky Johna Wicka nepřestává bobtnat. Mimo představitele titulního hrdiny Keanu Reevese se tak ve filmu dočkáme například i Donnieho Yena, Billa Skarsgårda či Hirojuki Sanady. A teď se k… (více)

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

08.01.2021

Po napsání scénáře k pokračování Doctora Strange s podtitulem In The Multiverse of Madness a roli hlavního scenáristy a jednoho z producentů na seriálu Loki od streamovací služby Disney+ se Michael… (více)

Scott Derrickson zpátky u hororu

Scott Derrickson zpátky u hororu

02.11.2020

Režisér Scott Derrickson před pár měsíci opustil pokračování Doctora Strange kvůli kreativním neshodám, a nyní se zdá, že se místo toho vrátí ke svému milovanému žánru – plnokrevnému hororu.… (více)

Reklama

Reklama