Reklama

Reklama

Mocná čarodějnice Ravenna (Charlize Theron) se lstí vetřela do přízně krále prosperující a mocné říše, který z ní záhy udělá královnu a pak zemře. Ravenně ale podle proroctví kouzelného zrcadla stojí ve štěstí nevlastní dcera Sněhurka (Kristen Stewart) a posedlost vlastní krásou, kterou by si ráda uchovala navěky. Všechny problémy by vyřešila Sněhurčina smrt, jenže dívka právě uprchla z domácího vězení do Temného lesa, odkud se ještě nikdo živý nevrátil. Ale královna potřebuje mít jistotu, a tak si najme odvážného lovce (Chris Hemsworth), který dostane za úkol ji vystopovat a přivést zpátky. Jeho sebevražednou misi komplikují nejen podivuhodní obyvatelé, kteří les obývají, ale také to, že Sněhurka není jen tak obyčejná holka. Klidu na práci lovci nepřidává ani statečný princ (Sam Claflin), jenž pro ni má slabost už od dětství, a hlavně partička sedmi trpaslíků, kteří sice nejsou tak roztomilí jako Prófa a Stydlín, zato se umí náramně ohánět se sekyrou a vědí, že se Sněhurkou jim svitla naděje na záchranu temnotou zmítané říše. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 647)

venison 

všechny recenze uživatele

Když se odprostím od příběhu "klasické" Sněhurky a vsugeruji si, že jde o zcela nový příběh, tak je to víc než působivé.. Příběh u kterého jsem se ani jednu minutu nenudila, naprosto úchvatné efekty, vymazlená temná i kontrastní snová atmosféra, náramní herci (vévodí královna Charlize Theron).. Ano, trošku tu vykuchali "Pána prstenů", "Legendu" a "Johanku z Arku", ale všechno to bylo zcela plynule spojeno celkem "uvěřitelnou" dějovou linií.. Velká plus za Chrise Hemswortha bez trička :-) Asi bych obsadila na místo Sněhurky někoho docele jiného než "holku od vedle" Kristen Stewart, protože jsem jí ani na minutu nezbaštila, že je na světě nejkrásnější, obzvlášť, když zlou královnu hraje Charlize Theron. Pro mě zatím "nejpřesnější" Sněhurkou je Ginnifer Goodwin z "Once Upon a Time" :-D ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Rozhodně budu fanouškem těchto drsnějších pojetí pohádek a Sněhurka se velice povedla. Efekty nadupaná, příběhově a herecky dobře zvládnutá. Snad jen hlavní hrdinka Sněhurka v podání Kristen Stewart mi nepřišla tak kvalitní, jako všichni ostatní, protože Kristen se s Charlize Theron zkrátka rovnat nemůže. Nicméně Chris "Thor" Hemsworth byl skvělý a všichni trpaslíci jakbysmet. Rupert Sanders velmi mile překvapil a doufám, že jeho Van Helsing a dvojka Sněhurky budou alespoň stejně kvalitní. ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Netajím se tím, že jsem Kristen Steward neměla ráda. Ano, pomalu jsem jí nesnášela, ale po zhlédnutí tohoto jsem na ní změnila názor. Konečně nám lehce dokázala, že není jen "otevřená ústa" a dokáže aspoň trošku pořádně hrát. Ale stejně mi v tom filmu nesedí. Nezlobte se na mě, ale Stewartová jako princezna Sněhurka fakt není pravé ořechové. Ale proč ne. K netradičnímu pojetí Sněhurky netradiční princezna. Kdo by neznal pohádku o Sněhurce? Téměř každý. Přesto mě nepřestane udivovat, jak filmaři dokáží natočit již tak známé téma úplně jiným a neokoukaným způsobem! Co mi vadí, je lehce nedokončená postranní zápletka. Nevím, zda jsem špatně dávala pozor při sledování, ale je mi líto, že nevím, koho si nakonec Sněhurka vybrala. ()

Ivuse 

všechny recenze uživatele

Začátek mě chytl, pak ale film začal ztrácet dech, až to vyústilo v útrpné očekávání konce... Stojí to, jak je celkem jasné, na Charlize Theron, ženám se jistě také pěkně kouká na lovce v podání Chrise Hemswortha... Ale vybrat, jako představitelku nejkrásnější dívky Kristen Stewart? Podle mě je samotná zlá královna mnohem hezčí. 2* patří právě jí, jedna * pak za ten začátek. ()

Unnamed 

všechny recenze uživatele

Nejlepším momentem celého filmu byly jednoznačně závěrečné titulky. Teď si nedělám si srandu, vážně se mi líbily... překonaly většinu děje odehrávajícího se na plátně. Když se ohlédnu zpětně k filmu, pak to bylo velké zklamání, ale trailer film prostě dobře prodal a tak by to i mělo být. No, teď výčet výtek: scénář byl špatný; dialogy třeskutě hrozivé, často nedávaly smysl a byla to jen prázdná slova na efekt plná toho největšího patosu (jeden až lituje Kristen Stewart, že má na scénáristy takové "štěstí"); příběh ani postavy neměly hloubku, bylo to jen zběsilé pobíhání z místa na místo; zcela nevyužit potenciál trpaslíků, v tomto filmu měli jen dva fekální vtípky, jinak byli spíše "rušivým prvkem". Při sledování jsem naštěstí našel i nějaké klady, bohužel jich nebylo moc - Charlize Theron vypadala jako královna vážně úžasně, asi hlavní klad; natočeno to špatně nebylo, vypadalo to dobře, jen prostě ten děj tomu nic nepřidal a na co je člověku pár pěkných záběrů kamery; pokud se zrovna nemluvilo, dalo se to snést, o čemž vypovídá i nějakých posledních 10 minut filmu, kdy se hlavně bojuje a moc nemluví. Po titulcích bych za vydařenou scénu vybral i dobývání hradu v čele s trpaslíky ploužících se stokou. Nečekal jsem sice moc, ale určitě více, než se mi dostalo. Zcela průměrné 3*. ()

Tomatáš 

všechny recenze uživatele

Pokus o moderní uchopení klasického pohádkového příběhu. Vlivy jsou více než patrné, ale ono to opravdu asi dnes už jinak než přes Pána prstenů, Narnie apod. nejde propasírovat bez ztráty kytičky. Jsem ovšem na rozdíl od Pána prstenů velice zklamán. Velice slabý a nepropracovaný příběh, bezduché dialogy a roztěkanost v každém druhém záběru. Bohužel film nebyl v originále, což jsem hned z počátku málem nevydýchal a z kina jsem odešel. Tento fakt zřejmě fatálně ovlivnil můj další zážitek z filmu. Bohužel řadím tuto záležitost do kategorie filmů, které jsem chtěl po půl hodině mít co nejrychleji za sebou! ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Sněhurka v další variaci - tentokrát na vlně rozpolcenosti. Na jednu stranu ohromující výprava, vizuál, solidní obsazení, hudba a i některé efekty. Na druhou stranu příběh hluboký asi jako dětské brouzdaliště, královna pobrala více půvabu jak "nejkrásnější" Sněhurka. Tu z mě neznámého důvodu hraje Stewart. I se svou sadou výrazu rozpolceného emo dítěte, jenž v každém dialogu, při každé očekávané reakci, prochází vnitřním konfliktem. Plus další sada jinak už známých výrazů. Sněhurku, Popelku, ani žádnou jinou silnou fantaskní dívčinu v hlavní roli se svým hereckým rozsahem nemůže uhrát ani omylem. Osobně háže celému příběhu klacky pod nohy... nebo to vypovídá, jak jsou terorizovaní poddaní v nouzi - namotivují se i údajně královskou dcerou (nikdo nepochybuje, že to je ona, i když ji naposledy viděli když jí bylo cca osm a údajně zemřela), která do půvabu jenž by muže vábil přes půl země nedorostla ani omylem, vůdčí schopnosti a síla osobnosti na úrovni pacienta psychiatrické léčebny po několikanásobné lobotomii. Tento zoufalý castingový přešlap sice vynahradí královna a banda vykutálených trpaslíků, ale i tak to není dost na to, aby udrželi pohromadě dvouhodinový film, který i přes své vleklé dvě hodiny nedokáže vytvořit pocit opravdové říše, ale jen asi pěti studivých lokací. Tímto děkuji za pozornost, více to rozebírat nemá smysl, těchto několik postřehů je ilustrativních dost. Shlédnutí na vaše vlastní riziko - hrozí vysoký faktor zklamání při středním nebo vyšším očekávání. Já sám jsem přinejmenším zmatený, co to vlastně celé mělo znamenat... _______ PS: Nejsem vysazený vůči Kirsten Stewart, naopak jí dávám šanci v každém dalším pokusu, ale zatím se jí to povedlo asi dvakrát, a to v rolích poměrně hodně šitých na tělo. Ale za to, co provedla se Sněhurkou, má u mě takový vroubek, že jeho náprava jí bude stát hodně velký kus herecké námahy. ()

skretik 

všechny recenze uživatele

Príbeh, ktorý sa zo seba snaží striasť puto rozprávky... a chytiť viac nádych fantasy... Čo by vôbec nevadilo, KEBY... druhá polovica nebola desivo nudná a nelogická. Škoda. Hudba super... a koniec faaaaaaaaaakt nepresvedčivý :) po druhom pozretí (prvé som si akosi nepamätala :D... ten film ma musel prvý raz asi FAKT upútať) mením na 1*, tú za tých trpaslíkov (predtým som dala 2* neviem za čo) - dlhé, zbytočných scén tam bolo asi 10, no fakt smutný pohľad, jediné dva ako tak dobre odohrané role = kráľovná, huntsman... ostatní, ouch ()

jolanek 

všechny recenze uživatele

I ked v popise sa pise ze dobrodruzny, fantasy, akcny a drama, pre mna to bola od zaciatku komedia. Smial som sa viac ako na Diktatorovi. Ani neviem ci z ubohosti Kristen Stewart, pri ktorej stale mam pocit prievanu v ustach (nedokaze ich zaviret ani ked kycha) alebo z 8. trpaslikov kde jeden zomrel a tak ich nakoniec bolo 7. A vlastne boli totalne nepodstatni, s lovcom sla hore, potom dole, neskor cez vodu, tam utekali az stretli trpaslkov a sli spolu nevedno preco do ich prekrasnej luciny,kde sa da dostat iba tajnou cestickou cez vodopad a utesy, ale nepriatelia tam presli na konoch... dokonca s jej platonickym milencom ktory nenapadne vrazdil svoju druzinu a nik mu nato neprisiel ze ked napadli zeny a deti a polovicka z najazdnikov umrela po jeho lukostrelbe, ze ich zabija asi on... (jediny lukostrelec..) No i napriek tomu som sa zabaval, a asi si i ja idem pustit kládou dole vodou.... hej hou hej hou trpazlici zumpou dou ()

hejsahopsa 

všechny recenze uživatele

Naproste zklamani!! 1 hvezda za trpasliky a Chrise, 1 hvezda za desetiminutovou krasnou avatarskou prirodu. Zbytek velmi velmi spatny... Jednak mi to prislo hrozne pateticke.. Snehurka furt nekde lita div ji nenastydnou rezaky, ktery ma snad cely film vystrceny (a je to mimochodem jediny vyraz tvare, ktery Kirsten pouziva), kdyz nelita, tak je hystericka. Dalsim minusem je cesky dabing - fakt hruza, kdyz uz se na to budete divat, tak urcite s titulkama! Nepochopena pro me zustava i "milostna" linie.. Lovec ke Snehurce chova otcovske nebo milenecke city?? Shrnuti -> dlouhe a nudne... ()

venalce 

všechny recenze uživatele

Nádherné převedení klasické pohádky na epickou fantasy podívanou - opravdu radost pohledět. Zlá královna a její bratr jsou záporáci k pohledání, princ i lovec zase tradiční fantasy hrdinové v tom nejlepší slova smyslu, i Sněhurka je správně hrdinná princezna, která je stejně tak krásná jako bojovná. Kam se oko podívá, tam srdce plesá, po vizuální stránce tomu není co vytknout. Takže se zaměřím na věci, které se nepodařily vychytat. Hlavním prohřeškem, který celý film sráží, je několikeré opakování scény "přišli jsme sem, ti zlí nás tu náhle přepadli, tak jsme utekli jinam". Vážně, potřetí už to otravuje. A druhá zásadní "nevychytávka" je rozvržení úloh hlavních postav. Ono je hezké, že se to jmenuje Sněhurka a lovec, ale jakou úlohu pak plní princ? Odpověď zní - žádnou. Celou dobu jsem se nemohla zbavit dojmu, že ten princ je tam prostě navíc, jako by ho tam dali jen proto, že je v původní pohádce. Všechno za něj stejně "oddře" lovec. Vlastně ani nebudete chápat, proč je do prince Sněhurka zamilovaná. Kdyby tam nebyl, nikomu by nechyběl. Ale to jsou jen drobnosti, celkově je to prostě nádherná podívaná, která rozhodně stojí za to. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Po zhlednutí musí říci, že Sněhurka a lovec je na stejné úrovní kvality jako Sněhurka(Mirror Mirror).Oba snímky mají úžasnou vizuální stránku filmu.U první vládlo muzikálové nastínění a tady zas vládne středověký realismus smíchaný s fantasy tvory.Sněhurka a lovec díky tomu vypadá jako mladší bratříček nebo spíše sestřička Pána prstenů.A je to vidět i na vyprávění, které slavnou trilogii velmi často připomíná.A to ať už jde o začátek,prostředek nebo konec filmu.Začátek velmi příjemně navnadí a trvá to do doby než se objeví Kristen Stewart.Pak se objeví Chris Hemsworth a putuje se a putuje se.A pak přijde skvěla poslední dvaceti minutovka, která dá snadno zapomenout na slabší chvíle filmu.Režisér Rupert Sanders zvládá všechny filmové triky,atmosféru a všechno okolo, ale jen jednu věc nezvládl a to vedení herců.Charlize Theron se snaží a její výkon dost často drží film nad vodou,Hemsworth to samé a Kristen Stewart tam trčí, jako pěst na oko.Její výkon mě opravdu nudil a nevěřil jsem jí ani jedno slovo z jejího proslovu.Trpaslíci jsou dobře obsazený, ale nedostanou dostatek prostoru, aby si diváka získali natož aby se kloudně představili.O to více mrzí, že na se film po vizuální stránce moc dobře kouká a jsou na něm vidět všechny peníze z rozpočtu.Dospělácká fantasy, která se měla více soustředit na postavy než na okolí. ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Podívejme na tu Sněhurku, jak v plátovém zbroji se žene v čele vojska! Tohle je totiž taková Johanka z Rohanu. Ostatní adaptované Sněhurky blednou závistí, jak jen mohly naivně hopkat po lesíku a pečovat o senilní trpaslíky, když tahle Snow White svede bitvy za které se nemusí stydět ani orkové před Minas Tirith... Tento rok je bohužel pro mě rokem velkých filmových zklamání. Všechny filmy co komentuji, tak chci záměrně vidět a těšil jsem se na ně. Nesleduji filmy jen proto, že jsou in a nebo je občanskou povinností je vidět a komentováním ukázat, že jsem je taky viděl. Za zpracování Sněhurky a lovce, design a výpravu dávám Rytířský řád, ale nejradši bych ho odebral za děj, ploché postavy, rozvleklost (v mém případě jsem si ještě naordinoval extended verzi) a vůbec za zpackání skvělého nápadu - fantasy Sněhurky, želbohu do podoby spíše nudné verze Panny Prstenů. Nevím jaký je ideál krásy v USA a jaký by byl v nějakém dávnověku, ale při standardní vizáži Kristen Steward bych se jako královna Ravenna nemusel s obavou ptát zrcadla "kdo je v zemi zdejší...." ()

drake31 

všechny recenze uživatele

Tak druhú tohtoročnú Snehulienku mám úspešne za sebou a musím skonštatovať že sa jedná o rovnaké prekvapenie akým bol Mirror Mirror. Tieto "revolučné" riešenia sa mi páčia - klasický príbeh zabalia do nového hávu, pozmenia isté skutočnosti a razom je z toho dobrodružná výprava s cieľom pomsty. Je to temné, špinavé, isté sekvencie pôsobia priam magicky. Dosť bolo rozplývania a postúpme k jadru najväčšieho problému filmu - Ako si len niekto mohol myslieť že Kristen je krajšia ako Charlize !!!! Buď nájdem "škaredšiu" kráľovnú ale "krajšiu" Snehulienku - lebo takto to (aspoň pre mňa) moc nefungovalo. Je mi jasné že je to otázka vkusu, ale určite sa nájdu ľudia ktorí mi dajú za pravdu. Ostatný herci pohoda, hlavne Chris ktorému ta historická mluva neskutočne ide. SWatH je dobrým filmom ktorí oplýva svojimi kvalitami a hrdo ich ukazuje,samozrejme má aj svoje nedostatky (ktoré som moc nerozoberal), a to všetko bohate stačí na jedno pozretie. ------- Nie je to možno relevantné takto hodnotiť, ale Mirror Mirror sa mi z tohto Snowhite súboja páčil viacej. ()

Steny94 

všechny recenze uživatele

Takto by mali vyzerať naozaj všetky rozprávky. Pre mňa sa Snow White And The Huntsman stáva jedným z najlepších kúskov tohto roka. Film má pre mňa rozhodne skvostné obsadenie-Nádherná a úžasne zlá Charlize Theron, krásna Kristen Stewart a taktiež ostatná talentovaná herecká grupa či sa jedná o lovca,princa,trpazlíkov či ostatných záporákov. Neuveriteľne dobre vytvorený temný les no aj nádherná,farebná časť lesa. Stručne a jasne som sa vyžíval v celom príbehu aj keď som od začiatku vedel ako skončí a rozhodne som si užíval všetky dokonalé efekty aj keď to nie je to čo vo filmoch uprednostňujem.Tomuto filmu skrátka vážne nemám čo vytknúť! Rozhodne som zvedaví na dvojku a teším sa ako sa s tým Rupert Sanders vysporiada! ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

jednoznačný víťaz z tohtoročného filmového snehulienkovského boja...nádherný vizuál, klasický príbeh osviežený novými skutočnosťami, temno-krásna atmosféra, úžasná hudba a Charlize mrcha jak svet, dal by som jej ešte viac priestoru v tomto filme žiaľ na jej úkor ho dostala viacej Kristen (šak odjakživa platilo že kto sa vyspí s režisérom bude na tom lepšie =D), ktorá mi zase raz skazila celkový dojem z filmu ale aj tak inak celkom fajnový film...75% ()

yeniczek 

všechny recenze uživatele

Silných 8/10. Konečně zase jednou pořádné fantasy a kdyby se Kristen do příště naučila jezdit na koni, tak budu úplně nejspokojenější :) Delší koment časem.. ()

Kicune 

všechny recenze uživatele

Je k naštvání, jak tahle na pohled temná fantasy o Sněhurce je natolik průměrná. Krásná kamera, výprava a špičkové kostýmy. Jenže ten zbytek tvůrci evidentně vzali za špatný konec. Dech beroucí Charlize Theron je sakramentsky málo. Stejně platí i pro Chrise Hemswortha, který odložil kladívko a umí neměně dobře zacházet se sekyrkou. A Kristen Stewart jsem nevěřila ani chvíli. Nechci spekulovat, jak se k té roli dostala a zdali by nebyla hezčí holka v celém království, ale její toporný výkon hlavní postavy filmu je u bodu mrazu. Další věc jsou klišovité dialogy, nesmyslné scény a jednání postav, naprosto zbytečné hodinové pobíhání po lesích a, až na poslední půlhodinu, uspávající děj. Zase velká škoda. Hvězda navíc pro Charlize Theron, ze které jsem měla nefalšovanou husí kůži. ()

Pump 

všechny recenze uživatele

Nejlepší byl Ray Winston coby trpaslík... Jinak poměrně zbytečný film. Čeští filmaři by se stejným rozpočtem natočili daleko zajímavější a troufnu si říct lepší příběh. Všechno je tu průměr a všechno už tu někdy bylo. Kino nedoporučuji. 3* Díky královně Charlize Theron a slušné hudbě. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Naprosto nádherné po vizuální stránce, s tímto aspektem si režisér opravdu vyhrál. Zdrsnění Sněhurky do špinavého a krvavého (přesto stále pohádkového) fantasy také vyšlo, obzvlášť v první polovině, kdy filmu vládne požitkářsky zlá královna Charlize Theron nebo civilní Kristen Stewart bloudí hororovým Tajemným lesem a potkává trpaslíky. Bohužel ke konci to už trochu skřípe, protože je nutné dostat do příběhu otrávené jablko a probouzecí polibek (jak je dáno předlohou) a uzavřít snímek "velkolepou" bitvou (jak vyžaduje škatulka fantasy). ()

Související novinky

Připravte se na záplavu pohádek

Připravte se na záplavu pohádek

26.04.2016

Ačkoliv pokračování Sněhurky a lovce ukázalo, že se diváci nehrnou na každý pohádkový film, ty od Disneyho se pravidelně mění v hity. Loni to prokázala Popelka a letos hlavně Kniha džunglí, která… (více)

Jason Bourne vs. Aragorn?

Jason Bourne vs. Aragorn?

20.06.2015

V Universalu letos slaví jako o život. Z Padesáti odstínů šedi, Rychle a zběsile 7 a Jurského světa se vyklubaly neskutečné hity a nadcházející animák s Mimoni dopadne stejně. Na příští rok pak… (více)

Star Wars hledají režiséra

Star Wars hledají režiséra

02.05.2015

Rozchody režiséra a studia nejsou zas tak neobvyklé. V nedávné době potkaly třeba Ant-Mana (Marvel a Edgar Wright) nebo spin-off Sněhurky a lovce (Universal a Frank Darabont), nejnověji pak ztratil… (více)

Lovec bez Darabonta

Lovec bez Darabonta

17.01.2015

A další krásný příběh s ponurým koncem. Prequel Sněhurky a lovce nazvaný The Huntsman měl režírovat věhlasný Frank Darabont (Vykoupení z věznice Shawshank, Zelená míle), pár týdnů před natáčením jej… (více)

Reklama

Reklama