Reklama

Reklama

Mocná čarodějnice Ravenna (Charlize Theron) se lstí vetřela do přízně krále prosperující a mocné říše, který z ní záhy udělá královnu a pak zemře. Ravenně ale podle proroctví kouzelného zrcadla stojí ve štěstí nevlastní dcera Sněhurka (Kristen Stewart) a posedlost vlastní krásou, kterou by si ráda uchovala navěky. Všechny problémy by vyřešila Sněhurčina smrt, jenže dívka právě uprchla z domácího vězení do Temného lesa, odkud se ještě nikdo živý nevrátil. Ale královna potřebuje mít jistotu, a tak si najme odvážného lovce (Chris Hemsworth), který dostane za úkol ji vystopovat a přivést zpátky. Jeho sebevražednou misi komplikují nejen podivuhodní obyvatelé, kteří les obývají, ale také to, že Sněhurka není jen tak obyčejná holka. Klidu na práci lovci nepřidává ani statečný princ (Sam Claflin), jenž pro ni má slabost už od dětství, a hlavně partička sedmi trpaslíků, kteří sice nejsou tak roztomilí jako Prófa a Stydlín, zato se umí náramně ohánět se sekyrou a vědí, že se Sněhurkou jim svitla naděje na záchranu temnotou zmítané říše. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (37)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 155,3 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 396,6 mil. (NIRO)
  • Dvouruční sekera, respektive sekeromotyka, kterou používá lovec (Chris Hemsworth), je dolabra, ženijní nástroj římských legionářů. Stejnou zbraň používá postava Mordreda (Jason Done) ve dvoudílném filmu Merlin (1998).
    (von_Kukuck)
  • Sněhurčino (Kristen Stewart) setkání s bílým jelenem s velkým parožím je odkaz na film Princezna Mononoke (1997), kde podobný jelen představuje Ducha lesa. Malé bílé víly/skřítci jsou pak velmi podobní kodymům z téhož filmu, jejichž přítomnost dokazovala, že les je zdravý. (Plamen_Ignis)
  • Na jaře 2012 byly v kinech uvedeny hned dvě filmové adaptace příběhu o Sněhurce (v tomto filmu ji hraje Kristen Stewart) a na dabinzích obou filmů se účastnili členové kapely Nightwork. Vojtěch Dyk namluvil prince Alcotta pro film Sněhurka (2012) a Jan Maxián nadaboval lovce Erica pro tento film. (JUK_JANA)
  • Herci, kteří ztvárnili trpaslíky, museli před začátkem natáčení navštěvovat tzv. školu pro trpaslíky, kde se pod vedením choreografa učili například chodit v husté trávě po kolenou, aby se zdáli být menší. (fiLLthe3DD)
  • Postava lovce (Chris Hemsworth) se jmenuje Eric, ačkoliv ve filmu jeho jméno nezazní ani jednou. (Ajka1)
  • Jedná se o jednu z mála filmových verzí známé pohádky, kde nebyli do rolí trpaslíků obsazeni herci malého vzrůstu. Místo toho bylo využito speciální trikové techniky, díky níž herci vypadají mnohem menší, než jsou ve skutečnosti. Film si kvůli tomu vysloužil vlnu kritiky ze strany malých lidí z filmové branže. Např. Warwick Davis to veřejně přirovnal k tomu, jako by se někdo pokoušel přebarvovat bílé herce na černo, aby mohli hrát černošské role. (Ajka1)
  • Kapky krve na začátku filmu jsou kapky skutečné krve režiséra Ruperta Sanderse. Sanders měl pocit, že umělá krev vypadá příliš nerealisticky, a tak se píchl do prstu, aby záběr vypadal více autenticky. (Sufferer)
  • Charlize Theron (Ravenna) přiznala, že si během natáčení filmu mimořádně oblíbila svou hereckou kolegyni Kristen Stewart (Sněhurka): "Opravdu, opravdu zbožňuji to děvče. Skočila bych pro ni z okna. Je úžasná, naprosto úžasná. A dělá skvělé masáže." (Sufferer)
  • Podle průzkumu společnosti Fandango byl snímek u něžnějšího pohlaví nejočekávanějším filmem léta 2012. (Sufferer)
  • Kristen Stewart (Sněhurka) přiznala, že při natáčení bojových scén musela překonat strach z koní, který měla od svých devíti let, kdy utrpěla zlomeninu lokte při své první jízdě na koni. (272827)
  • Natáčení filmu bylo v říjnu 2011 dočasně pozastaveno poté, co si Kristen Stewart (Sněhurka) přetrhla vaz v palci během natáčení scény útoku s trpaslíky. Dalším zraněním, ke kterému během natáčení došlo, byl monokl na tváři Chrise Hemswortha (lovec Eric), o který se omylem postarala Kristen Stewart. (Verunka1995)
  • Natáčení probíhalo od října 2011 ve Velké Británii. (Verunka1995)
  • Postavy sedmi trpaslíku jsou pojmenovány podle římských císařů: Ceasar, Tiberius, Konstantine, Claudius, Hadrianus, Traianus a Nero. (Tendo)

Související novinky

Připravte se na záplavu pohádek

Připravte se na záplavu pohádek

26.04.2016

Ačkoliv pokračování Sněhurky a lovce ukázalo, že se diváci nehrnou na každý pohádkový film, ty od Disneyho se pravidelně mění v hity. Loni to prokázala Popelka a letos hlavně Kniha džunglí, která… (více)

Jason Bourne vs. Aragorn?

Jason Bourne vs. Aragorn?

20.06.2015

V Universalu letos slaví jako o život. Z Padesáti odstínů šedi, Rychle a zběsile 7 a Jurského světa se vyklubaly neskutečné hity a nadcházející animák s Mimoni dopadne stejně. Na příští rok pak… (více)

Star Wars hledají režiséra

Star Wars hledají režiséra

02.05.2015

Rozchody režiséra a studia nejsou zas tak neobvyklé. V nedávné době potkaly třeba Ant-Mana (Marvel a Edgar Wright) nebo spin-off Sněhurky a lovce (Universal a Frank Darabont), nejnověji pak ztratil… (více)

Lovec bez Darabonta

Lovec bez Darabonta

17.01.2015

A další krásný příběh s ponurým koncem. Prequel Sněhurky a lovce nazvaný The Huntsman měl režírovat věhlasný Frank Darabont (Vykoupení z věznice Shawshank, Zelená míle), pár týdnů před natáčením jej… (více)

Reklama

Reklama