Reklama

Reklama

Gotti

  • USA Gotti (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh nechvalně proslulého šéfa podsvětí Johna Gottiho (John Travolta), zvaného “Teflonový Don”, člena newyorské zločinecké rodiny Gambinových. Sledujte očima Gottiho syna Johna juniora (Spencer Lofranco) tři bouřlivé dekády Gottiho života, během kterých se společně se svou ženou (Kelly Preston) navzdory mnoha tragédiím a pobytům ve vězení snažili udržet rodinu pohromadě. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (86)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Co jsem četl, tak tímto filmem se chtěl Travolta nějakým způsobem realizovat a dostat se mezi smetánku těch nejlepších kmotrů, kteří si za těch šedesát let vydobili své místo na filmovém slunci. Nevím ale, co čekal. Režisér je evidentně ze série těch béčkových talentů, kde už u samotné hudby je znát, že tenhle film bude jeden velkej vopruz. Travolta vysloveně špatnej nebyl, to všechno ostatní stálo za starou bačkoru. Tenhle film byl nakonec dobrej akorát na to, abych zjistil, že v devadesátých letech o Gottim vznikl také jeden film, který je na první pohled daleko zajímavější, jak tenhle nudnej patvar. ()

Shaleman 

všechny recenze uživatele

Úplně nejlepší cestu pro návrat na vrchol si Travolta teda nevybral. Nemyslím si, že by v roli Gottiho byl špatný, nebo přehrával. Mě v ni nevadil, i když pro jeho energii by se hodili jiné postavy. Problém filmu je v jeho lacinosti. Něco tak nudného si dnes nedovolí ani do televize a tady s tímhle patvarem bez scénáře a atmosféry útočí přímo na kina. Absolutní zoufalství s tím nejotřesnějším soundtrackem. Nesrozumitelné skoky v čase, nepřehlednost postav a chabé herecké kreace. Dlouho jsem přemýšlel, zda nedat odpad. Něco mi od teď dlužíš Johne. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Filmy s námetom historiek o americkom podsvetí a mafií môžem od doby príbehov s Edwardom G. Robinsonom. Na film som sa vyložene tešil, pretože John Travolta je aj u mňa ideálnym predstaviteľom klasického bossa. A navyše v podaní Pavla Trávníčka v dabingu, čo viac si priať? To sedí ako zadok na šerbli. Samotný príbeh sprevádza hlas Johna Gottiho, čo pripomína gangsterky podľa Raymonda Chandlera alebo Dashiella Hammetta, klasika románu americkej tvrdej školy. Glosovaniu deja hlavnou postavou nechýba humor a diváka všeobecne informuje o udalostiach, ktoré pre komplexnosť nemôžu byť uvedené na plátne. Proste gangsterka ako má byť a keď ide o rekonštrukciu života skutočnej osoby, možno len chváliť. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Velká škoda, že ve filmu není kromě samotného Travolty prakticky žádný další výrazný herec. Ten sice podává dobrý výkon, přesto jsem měl problém mu určité situace uvěřit a přišlo mi, že chce být tak moc dobrý a přirozený, až místy lehce přehrává. Dalším problémem je samotná režie, kdy film po celou dobu působí trochu béčkový ražením. Scénář je psaný tak trochu ledabyle, na nějakou dějovou posloupnost či návaznost tvůrci opravdu moc nehleděli a děj tak působí dost zmateně a rozhádaně. Kamera je naprosto otřesná, úplně jak kdyby vypadla z nízkorozpočtového akčního béčka. Nepovedlo se ani navodit onu pověstnou drsnou atmosféru, která dělá gangsterku gangsterkou. Hudební doprovod úplně mimo, absolutně se do příběhu nehodí a jen ho zbytečně shazuje. Nebýt Travolty, prakticky by se zde nebylo na co dívat. Gotti není žádné převratné dílo, je to jen nudné životopisné drama, které se slavnějším gangsterkám ani zdaleka nevyrovná. Přitom námět špatný není, potenciál by tam byl, ale to by asi chtělo lepší vedení a herce. 3/10. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Travolta je poslední dobou, aspoň pro mě naprosto tragický herec a Gotti naprosto zoufalý film. Chybí tomu vše, co by měla správná gangsterka mit a když tak nad tím přemýšlím, je ta jedna hvězda přesně tak akorát. Pokud chceš Johne ode mě malou radu, pusť si Kmotra, nebo italskou Gomorru a pořádně se dívej. Za pár let to můžeš zkusit znova a třeba vznikne víc, než tahle nabubřelá sračka s tvým věčně afektovaným obličejem. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • Postavu Aniella Delacroceho - underbossa newyorskej rodiny Gambino, ktorý bol zároveň Gottiho mentorom - mal pôvodne stvárniť Al Pacino. (Santino7)

Související novinky

Zemřela herečka Kelly Preston

Zemřela herečka Kelly Preston

13.07.2020

Herečka Kelly Preston zemřela ve věku 57 let po dvouletém boji s rakovinou prsu. Zprávu přinesl její muž herec John Travolta. Preston započala svoji kariéru v soap opeře Capitol, k jejím nejznámějším… (více)

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

23.02.2019

Zlaté maliny (v angličtině zkráceně Razzies) jsou ocenění za nejhorší filmy roku, které jsou každoročně „slavnostně“ udíleny den před Oscarovým ceremoniálem. Letošek pak nebyl výjimkou a byť nás ty… (více)

Reklama

Reklama