Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1986 trápí malého Joshe Lamberta vidiny podivné staré ženy. Jeho matka Lorraine přivolá na pomoc experta na paranormální jevy Carla, který požádá o pomoc svou spolupracovnici Elise. Ta Joshe zhypnotizuje a i přes jeho varování se pokouší najít zdroj podivných jevů. V komoře v ložnici je ale čímsi nebo kýmsi napadena. Elise Joshově matce oznámí, že její syn má pozoruhodnou vlastnost astrální projekce, kterou se ale kdosi pokouší zneužít. Všichni tři dospělí se shodnou na tom, že bude nejlepší, když nechají Joshe na jeho schopnosti zapomenout. O 25 let později je Elise v Joshově domě za tajuplných okolností zavražděna a nyní dospělý Josh je hlavním podezřelým. Ten se se svými dětmi a manželkou Renai stěhuje dočasně k Lorraine. I v jejím domě se ale začínají dít podivné věci, tajemná stařena se znovu vrací a obyvatelé domu se ocitají ve smrtelném nebezpečí. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (723)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Oproti úvodnímu dílu mi připadá, že Insidious 2 trochu strádá ve vystavění příběhu, ale jinak se stále jedná o poctivou, hororovou žánrovku. Nyní s přídavkem humoru a také četným výskytem (předpokládaných) lekaček a ostatních děsivých scén, které mě jedna za druhou postupně na chvíli odrovnávaly:) Darth Maul se zde sice neukázal, ale závěr snímku dává tušit, že jeho kralování ve světě "za zrcadlem" ještě možná tak úplně neskončilo:) ()

juta 

všechny recenze uživatele

Nejprve musím říct, že jsem se na pokračování jednoho z nejlepších hororů strašně těšil, dokonce jsem se snažil vytvořit patřičnou atmosféru, abych to mohl hltat plnými doušky. Čekal jsem opět parádní lekačky, kterých bylo bohužel méně, takže jsem byl docela zklamán, ale když to tak vezmu, tak tentokrát byl děj o hodně propracovanější a závěr všechno dokonale objasnil, takže za tohle dávám Wanovi obrovský plus. Pořád si nejsem jist, zda si zaslouží plné hodnocení, přeci jen jsem očekával větší bu bu bu, i když všechno ostatní bylo naservírováno skvěle. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

AMITYVILLE potkává PSYCHO. Totéž co jednička - řemeslně zdatně natočená hromada klišé, lekaček a Whannelových/Wanových trademarků (panenky) s vydatným rozvíjením mytologie originálu. Patrick Wilson se pěkně mrazivě usmívá a Rose Byrne sice nemá co hrát, ale permanentně vyděšený výraz jí sluší. Z žádné Wanovy duchařiny jsem si zatím na prdel nesedl, ale v rámci žánrové zábavy všechny nadprůměrně pobaví. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Šablona, šablona, šablona. Viděl jsi jednoho Wana, viděl jsi všechny. Pár slušných momentů se ve druhých Insidious sice najde, ale vzhledem k tomu, že jsme se v polovině filmu začali bavit o reformě školství a na konci o tom, jestli pointa vychází z vidláckého pohledu na transgender lidi, to asi zase tak dobrý nebylo. ()

psy.cho 

všechny recenze uživatele

Škoda, to mrazenie a strach ako z prvej časti som vôbec nepociťoval a to som dvojku videl v kine. Áno, bolo to perfektne natočené, ale na jednotku sa to nechytá. Počas celého filmu som nepostrehol ani jednu ľakačku či búšenie srdca. Páčila sa mi ako to bolo naviazané s prvou časťou, čiže tí čo zabudli na jednotku, tak by si to mali zopakovať. Určite je The Conjuring väčšie sklamanie ako Insidious 2 a teším sa na tretiu časť, ktorá ma dúfam zas dokáže nastrašiť ako časť prvá. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (28)

  • Když Specs (Leigh Whannell) a Tucker (Angus Sampson) analyzují záběry mladého Joshe (Garrett Ryan), je možné vidět, že logo Panasonicu bylo místy kvůli opotřebení nečitelné a na kameře tak zbylo pouze slovo "Panic", v překladu "panika". (MultiTobi)
  • Nemocnica uvedená vo filme (Linda Vista Community Hospital) účinkovala vo viac ako tridsiatich filmoch (hlavne hororoch), mnohých televíznych seriáloch a tiež hudobných videách. (Pat.Ko)
  • Severoamerické tržby byly 83,6 milionu amerických dolarů, celosvětové 161,9 mil. (NIRO)

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Kurt Russell hlavním padouchem v Rychle a zběsile 8

Kurt Russell hlavním padouchem v Rychle a zběsile 8

15.09.2013

Ano, čtete správně, osmý díl. Ještě nedávno se mluvilo o tom, že sedmička, jejíž první klapka padla tento týden, bude posledním dílem série. Jenže těch bezmála 800 milionů dolarů, které utržila… (více)

James Wan – hororový král léta 2013?

James Wan – hororový král léta 2013?

21.11.2012

Pokud o tom nevíte, nejvýdělečnějším filmem roku 2011 byl horor Insidious. Utržil sice v kinech „jen“ 97 milionů dolarů, ale byl pořízen za pouhého 1,5 milionu. Tomu se říká dobře rozjet investice. A… (více)

Reklama

Reklama