Reklama

Reklama

85. Annual Academy Awards

(pořad)
  • USA The 85th Annual Academy Awards (více)
Publicistický
USA, 2013, 173 min

Režie:

Don Mischer

Účinkují:

Seth MacFarlane (moderátor), Joseph Gordon-Levitt, Jeremy Renner, Anne Hathaway, Channing Tatum, Hugh Jackman, Amanda Seyfried, Mark Wahlberg (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Na začátku každého roku se pozornost společenství zábavního průmyslu a filmových fanoušků upře na nadcházející udílení Oscarů. Všeobecné očekávání vrcholí v únoru přímým přenosem ze slavnostního galavečera, kde se ceny Americké filmové Akademie udílejí. Milióny milovníků filmu netrpělivě sledují okouzlující ceremoniál, při kterém se rozdělují nejprestižnější ocenění ve světě kinematografie. Každoroční předávání Oscarů se stalo nejslavnější aktivitou Akademie filmových umění a věd. V pořadí již 85. ročník bude moderovat Seth MacFarlane a bude to jeho Oscarová premiéra. Nenechte si ujít přímý přenos z divadla Dolby Theatre v Hollywoodu, v pondělí 25. února od jedné hodiny ráno na HBO. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (103)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Vrcholně vzrušující a fascinující podívaná, u níž mé srdíčko cinefila více než pookřálo. Opíjet se v nočním Světozoru a sledovat při tom udílení Oscarů pro mě letos bylo něčím jako satisfakcí za všechny ty nekonečné večery strávené sledováním filmů - považuji za otázku soukromé prestiže, že jsem obeznámen nejen s většinou oceněných i nominovaných děl a tvůrců, ale i většinou filmových celebrit, které se v této impozantní show objevily. Samotné výsledky jsou zde podle mě tak trochu vedlejší, ty si může každý přečíst v ranních zprávách a na (ne)oprávněnost jejich udělení vlastně sere pes. U téhle show je na prvním místě defilé všech těch krásných íbrmenšů z Hollywoodu a skládání holdu světu stříbrného plátna, což se letos realizovalo s odzbrojující mírou nápaditosti a zábavnosti. Show v tomto měřítku si nelze představit jinde než v Americe a díkybohu za to - nic velkolepějšího než udílení Oscarů jednoduše neznám. Když jsem vycházel z kina, maje dosud v hlavě čerstvé dojmy z tohoto výjimečného večera, vzpomněl jsem si na každoroční nesnesitelnou trapnost spojenou s udílením Českých lvů - toto srovnání je vážně k pláči. ()

Beagle 

všechny recenze uživatele

Viděno živě, na HBO v původním znění. Vezmu-li to stručně hlavním pozitivem večera byla hudba - muzikálová vystoupení, Bondovské variace (Shirley Bassey i Adele), Barbra a Memories na památku Marvina Hamlishe, a nakonec báječná Norah Jones. S vítězi jsem taky spokojená, letos si hlavní kategorie rozebrali herci zpravedlivě, z každého snímku něco, a Pí taky nezůstal pozadu cenou za vizuální efekty, hudbu a režii (nakonec největší hereckou hvězdou byl stejně Richard Parker, tak ho ocenili alespoň takhle). Finále z Bílého domu bylo taky dobré. No a Seth MacFarlane předvedl to, co se od něj tak nějak čekalo ("dude" sexistické vtipy, narážky všeho druhu), ale i něco navíc (zpěv a taneční čísla), takže ve mě zanchal taky vcelku pozitivní dojem. Ale ve skrytu duše stejně doufám, že to příště vážně dostanou na starost Tina a Amy. P.S: Meryl vážně nepotřebuje uvést... ()

Reklama

Dadel 

všechny recenze uživatele

Seth MacFarlane byla dobrá volba a jeho vtipy byly většinou i vtipné. Bohužel s přibývajícími minutami ho bylo čím dál méně a ty nejlepší okamžiky jsme měli za sebou poměrně záhy (maňáskový Flight, We saw your boobs, Méďa). Pak už získávaly převahu zbytečné pěvecké a muzikálové výstupy (pochopil bych ještě nominované písně, ale proč třeba Chicago?!), přestože bylo v minulých letech od těchto výstupů upouštěno kvůli tempu a stopáži. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Překvapivě prvotřídní. MacFarlane je přesně v takovém rozpoložení, aby cítil určitý respekt před hledištěm plným megahvězd a zároveň aby dokázal ty nejsledovanější pořádně ťafnout. Odvážně a až na dokonale trefnou přednostní píseň i zcela vkusně. Celý večer pak i přes klasickou tříhodinovku jede v překvapivě dravém tempu a i když se u nejdůležitějších kategorií tradičně začíná zdržovat nebo naopak na nesprávných místech spěchat, vyšel tenhle večer dokonale. Žádné video navíc, žádné protahované řeči na počest nominovaných, ale nadhled, humor a svým způsobem vlastně jedna velká muzikálová vzpomínka v čele s rozechvívajícími Bídníky. ()

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Já nevím mě přišel moderátor vtipný, vystoupení skvělá (Shirley Bassey!!, Adele, Charlize Theron, Bídníci - které jsem ještě neviděla, ale zpívali myslím hezky :) ). Výsledky mě taky potěšily, fandila jsem Christophovi i sympatické Jennifer Lawrence. Quentin taky jednoho dostal...Djangooooo! Ke konci už to bylo možná trošku víc natahované, ale docela dobře jsem se bavila. ()

Zajímavosti (10)

  • Mezi předáváním vystupovali se zpěvem všichni herci z muzikálu Bídníci (2012). (karlik4801)
  • Oscara za nejlepší film ohlásila první dáma Michelle Obama přímo z Bílého domu. (karlik4801)
  • Poprvé v historii bylo udílení cen zakončeno pěveckým vystoupením. O to se postaral moderátor večera Seth MacFarlane a Kristin Chenoweth. (Patw)

Reklama

Reklama