Reklama

Reklama

Rick a Morty

(seriál)
  • USA Rick and Morty
Trailer 2
USA, (2013–2024), 28 h 57 min (Minutáž: 20–23 min)

Hrají:

Chris Parnell, Sarah Chalke, Jess Harnell, Phil Hendrie, Maurice LaMarche, Echo Kellum, Gary Anthony Williams, Rob Paulsen, David Cross, B. Harrison Smith (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(79)

Byl pohřešovaný skoro 20 let, ale teď se Rick Sanchez najednou objeví u své dcery Beth a chce se k ní a její rodině nastěhovat. Po dojemném shledání se Rick usídlí v garáži, kterou předělá na laboratoř, a začne v ní zkoumat různá nebezpečná udělátka a strojky. Samo o sobě by to nikomu nevadilo, jenže Rick do svých dobrodružných pokusů stále častěji zatahuje také svá vnoučata Mortyho a Summer. (TV Prima)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (394)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Dan Harmon opět boduje. Ne na plné čáře, ale jako důstojný moderní "kresleňák" to bylo povedené. Promakanější Futurama s větším důrazem na rodinné hodnoty. Vyplatí se přežít zvláštní kresbu panenek v očích. Nejsem akorát kamarád s několika běžnými dějovými linkami (Fantastic Voyage, Inception, ,...), několika příliš okatými alegoriemi, občas až absurdním důrazem na neschopnost Jerryho/nenávistí rodiny vůči němu a pro mě naprosto random nezáživnou věcí typu interdimenzionální kabelovky. Celkově ale v poměru délka/kvalita je o co stát. Trochu mi to v určitém směru připomíná staré Simpsons nebo (stavbou rodiny zejména) Smolíkovy - skutečné situace řešené cartoonovou logikou. S tím jdou ruku v ruce i časté hezky emotivní momenty, které si budu ještě dlouho pamatovat. ()

Miseet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

K tomuto seriálu jsem byla nejdříve skeptická, ale nakonec jsem se do něj pustila, a nešlo se ubránit pouštění dalších a dalších dílů. Rick a Morty je bezkonkurenční dvojka, se kterou se opravdu nudit nebudete. Udivuje mě, že tvůrci jsou schopni do každé epizody vložit tolik děje a vtipů. Největší plus u mě však má hlavní dabér (mluvím o anglickém znění), ten jeho hlas nemá chybu. Některé díly byly samozřejmě slabší, ale tak je to v každém seriálu. Nemám co vytknout, je to jeden z mých nejoblíbenějších seriálů. ()

Reklama

Nevka 

všechny recenze uživatele

Oproti Griffinovým, kde je humor stejně fekální a černý, Rick s Mortym zabaví perfektně. Svým rozsahem sice nemusí zaujmout vždycky, ale stylem vyprávění si nikdy nemůžete být jistí vůbec ničím. Postavy umírají, zase se objeví, Rick zabíjí, zase zabíjí... Do toho všeho se tvůrci důkladně obrnili znalostmi sci-fi a všemožných absurdit, takže je rozhodně o co stát. Kvalita je oproti Simpsonovým (kde to létá nahoru a dolů už od první řady) víceméně vyrovnaná. Nejlepší je zatím první série. ()

SHI-SHA 

všechny recenze uživatele

Možné SPOILERY. První série jsem dokoukal jedním dechem - skvělý a nečekaně chytrý zážitek. Někdy během třetí série to začalo trochu padat a být repetitivní, čtvrtou sérii jsem dal už jen tak ze setrvačnosti. Myslím, že celý koncept nekonečného množství realit ubral seriálu na napínavosti. Postavy jsou prakticky nesmrtelné a jakkoliv je dobrodružství bezvýchodné, vždy se z toho nějakým (a čím dál tím přehnanějším) způsobem dostanou. Dal bych přednost trochu vážnějšímu a temnějšímu příběhu - viz Rick putující do vězení za doprovodu Nine Inch Nails. To byl absolutní vrchol seriálu. Přes zmíněná negativa jde pořád o velmi nadprůměrnou zábavu. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Náhodnému divákovi to tak možná nemusí připadat, ale na mě Rick a Morty kromě neuvěřitelné nápaditosti křížené s drzostí a stoprocentní vulgaritou zapůsobili hlavně tím, že jim nešlo jen o všechno tohle. Seriál totiž řešil vcelku vážné problémy, řada dílů měla až nečekaně drsné vyznění (které samozřejmě pointa či potitulková scéna hned shodila, ale to nic nemění), postavy se nějak vyvíjely a děj na sebe navazoval, což bylo přímo obdivuhodné. Z mého pohledu byl asi nejlepší poslední díl druhé série a první díl té třetí, nicméně nerad bych zapomněl třeba na Okurku Ricka.... A mnohé další. ()

Galerie (489)

Zajímavosti (216)

  • Každá epizoda (s výjimkou první) obsahuje potitulkovou scénu. (MATADOR)
  • Oproti jiným animovaným seriálům si tvůrci Ricka and Mortyho dávají velmi záležet na kontinuitě vytvořeného fiktivního světa. Po událostech v epizodě Ricksy Business, kde je celý dům teleportován a následně navrácen na své místo, můžeme ve 2. sérii zpozorovat viditelnou prasklinu okolo celého domu. Poté, co se v epizodě Look Who's Purging Now vytvoří díra ve střeše, můžeme ji zabedněnou vidět i v následující epizodě. (Firebug)

Související novinky

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

29.12.2021

Letošní žebříček nejstahovanějších seriálů roku ovládlo studio Marvel spolu se studiem Disney. Pirátství samozřejmě není nic chvályhodného a prvenství v tomhle směru vlastně není až zase taková výhra… (více)

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

08.01.2021

Po napsání scénáře k pokračování Doctora Strange s podtitulem In The Multiverse of Madness a roli hlavního scenáristy a jednoho z producentů na seriálu Loki od streamovací služby Disney+ se Michael… (více)

Nejstahovanější seriály za rok 2020

Nejstahovanější seriály za rok 2020

06.01.2021

Jako každoročně vydává server TorrentFreak analýzu nejstahovanějších seriálů za uplynulých dvanáct měsíců. Po takřka dekádě, kdy tento žebříček se všemi svými nelegálními staženími doslova dominovala… (více)

Ceny Emmy 2020 ovládla HBO

Ceny Emmy 2020 ovládla HBO

21.09.2020

V poněkud komornějším duchu byly letos rozdávány prestižní televizní ceny Emmy. Kvůli opatřením nedošlo tentokrát na živé publikum a moderátor Jimmy Kimmel se tak s většinou nominovaných bavil pouze… (více)

Reklama

Reklama