Reklama

Reklama

Rapl - Série 1

(série)
Česko, 2016, 12 h 52 min (Minutáž: 58–61 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl

Kamera:

Marek Janda

Hrají:

Hynek Čermák, Lukáš Příkazký, Alexej Pyško, Lucie Žáčková, Tomáš Jeřábek, Kristýna Frejová, Cyril Drozda, Aneta Krejčíková, Sara Sandeva, Miroslav Etzler (více)
(další profese)

Epizody(13)

Recenze (69)

Cartman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Policajt jako z dob mého dětství, vostrej, zábavnej, usměvavej jak Sly v Rambovi...prostě tak jak to mám rád. Krušné hory působí jako Aljaška nebo Skandinávie kolem polárního kruhu, případy pestré, postavy nejsou jasně černobílé a celou sérií prochází další dějová linka. Za mě jeden z nejlepších českých produktů za desítky let. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série Kunešova vyhnanství na sever mě bavila. Co na tom, že u nás neexistuje místo, kde by svítilo slunce tři hodiny denně a k severnímu polárnímu kruhu je to od nás nejméně čtyři dny jízdy na sobovi, když na Jáchymovsku řádí holohlavé ušaté torpédo, jehož jazykové schopnosti jsou pro mne častým zdrojem zábavy. ()

Reklama

Caa 

všechny recenze uživatele

Není to úplně blbé, ale k dobrému detektivnímu seriálu tomu ještě dost chybí. Kupříkladu postava Kuneše se nikam nevyvíjí. Vyšetřování případu Hany W. v podstatě neprobíhá, takže chybí pojítko mezi jednotlivými díly. Většina pachatelů je tvůrci prozrazena už v první třetině dílu. O logické nedostatky v ději není nouze. Co se ale fakt povedlo je kamera a krásně ponurá atmosféra. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Pachl je král současné české kriminálky! Výborně vystavěný příběh odehrávající se na pozadí zajímavých a nápaditých případů, ve kterém se prolíná nejen skvělá zápletka a syrová akce, ale také perfektní charaktery, napětí i vášeň. Vyšetřovatelé jsou lidští, záporáci omylní a vše klape tak jak má... Rapl mě velmi mile překvapil a považuji jej za nejlepší kriminální sérii, která u nás za poslední roky vznikla... ()

Ampi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jáchymov, dle údajů z roku 2018 má 2549 obyvatel, by při tempu vražd stál vylidněným městěm. Kdo by nebyl mrtvý, ten by se snažil do Karlových Varů, vnitrozemí nebo Německa. Když odhlédneme od tohoto faktu, tak Hynek Čermák je dobrým tahounem seriálu, jeho major Kuneš odpovídá názvu seriálu. Příjemně mne překvapily další postavy, atmosféru s prostředím jak někde v Skandinávii poblíž polárnímu kruhu, vícejazyčnost. Jen ta kauza Vágnerová mohla ke konci dostat více prostoru. Jsem zvědav na další sérii, prý se bude vyvraždovat Ústí nad Labem a dokonce i zahraničí v Černé Hoře. ()

Galerie (185)

Zajímavosti (59)

  • V seriálu jsou na vozidlech aktérů použity registrační značky s číselnými sériemi, které v době vzniku nebyly v Karlovarském kraji vydávány (např. 4K8). (.se)
  • Natáčelo se v lokalitách: Drážďany, Stará Voda, šachta Bytíz, elektrárna Horní Počaply, Karlovy Vary, kaple Suchá, elektrárna Prunéřov, Boží Dar, Pramen y- U Tří křížů, Jáchymov. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Tento díl se natáčel v klášteru Teplá, na Božím Daru, Jáchymově, Holešovicích, Nuslích, Smíchově, Březové. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama