Reklama

Reklama

Mušketýr

  • Česko Ve službách krále (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Když mu bylo 14 let, jeho rodiče zabila královská Garda v čele s krutým Febrem. Teď je připraven pomstít smrt svých rodičů, bránit čest francouzské královny a třeba dát i život pro svou krásnou Francescu. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

Gwilwen 

všechny recenze uživatele

Dumasovi bylo oplaceno stejnou mincí. Stejně jako Dumas "znásilnil" francouzskou historii a pošpinil její hrdiny Ludvíka XIII. a kardinála Richelieu, na vlas stejně se zachovali filmaři k jeho dílu a nenechali kámen na kameni. Mému hodnocení nepomůže ani to, když se pokusím odhlédnout od historických nesmyslů a budu hodnotit výhradně dobrodružný film. Nesympatičtí hrdinové a kopec nudy navlečený do skvostných kostýmů. Nic víc, nic míň. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nudná blbústka o mušketýrech, stokrát ohrané téma. Mění se jen herci a kvalita kostýmů a výprava. Musím smutně konstatovat, že Tim Roth se tu vůbec neměl vyskytnout a to samé platí o Catherine Deneuve ... Co bylo slušné byly šermířské souboje, třeba ty na voze s královnou byly celkem zajímavé a opravdu nechápu ty držkopády na zem. Podle mně normální člověk by zemřel jen kdyby spadl na záda na zem z té výšky střechy a to stojícího vozu... Nepřátelé z vozu za plné rychlosti lítali jak kuželky, to smekám! Jiak ale nuda, herci nesympatičtí... Zlatá Angelika ! Dávám za dvě muškety .. * * ()

Reklama

sportovec 

všechny recenze uživatele

Kolega Hardy vystihl v jedné větě i můj soud. Odvozovat kvalitu filmu z kvality použitých triků a nesourodého osvojování bojových technik, které snad v některých případech mohou oživit děj, to je opravdu příliš. Ještě horší jsou druhotné fabulace v americkém stylu, které degradují původní Dumasův příběh. Královně k dokonalosti chyběly džíny a kolty pověšené proklatě nízko; Mylady se jaksi nekonala a přestárlý Buckingham zaujal - v době násilné smrti mu bylo málo přes 35 let. V závěrečné scéně filmu by neuškodila Marseillasa, případně jiná velebná píseň mladší doby. Tak dopadá děj a film, jehož tvorba byla inspirována známou čapkovskou pohádkou JAK PEJSEK S KOČIČKOU VAŘILI DORT. (Dílčí klady jako místy povzbudivé dialogy, hbitost mladých herců v bojových scénách mimo to, co už bylo řečeno, kazí i mimořádně nekvalitní český dabink, který víc než přirozenou mluvu asociuuje štěkot pistolí mužů severoamerického Divokého západu; i k tomu - westernové inspiraci - se režisér Hyams dokázal v bonusech přiznat.) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mnohokrát otřepená fráze mušketýrů z dávné doby, kdy ještě Francii vládla monarchie a Alexander Dumas měl o čem psát se dočkala dalšího pokračování, remaku, znovuzrození?...plná špatných a nudných scén, ale také akčních, choreograficky perfektních scén, které rozhodně stojí za povšimnutí. A to je vlastně to jediné co za to všimnutí stojí. Ani herci se mi do rolí oněch mušketýrů nehodili, hlavně D´Artagnan, když už je přeci jenom divák zvyklý na ten originál, snáž se mu to srovnává s novějším. Mušketýr je další zbytečný film, který mohl vzniknout jak jinak než za velké podpory USA a mimojiné v rukách režiséra, který vždy z něčeho dokázal udělal nic. --- Neotáčej se ke mně zády D´Artagnane nebo tě vyzvu k souboji. - Nebojuj se mnou Aramisi, nebo tě zabiju. ()

maty39 

všechny recenze uživatele

Tak se mi zdá, že tenhle film měl na scénáři původně napsáno Once upon a time in France. Nakonec ale zůstal jen choreograf akčních scén a závěrečný souboj vykradený z jistého hong kongského filmu. Tak změnili jména aby odpovídali jistému Dumasovu románu. Hyams malinko kazí náladu (myslim si, že závěrečnou celkem povedenou bitku přenechal někomu jinému) ale i přesto docela slušná zábava. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (11)

  • Film je rozsiahlou reimagináciou Dumasovej tvorby, ktorá znižuje dôraz na politické machinácie v prospech zápletky pomsty typickej pre moderné akčné filmy. (Arsenal83)

Reklama

Reklama