Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sen Rubina "Hurikána" Cartera vyhrát šampionát v boxu ve střední váze se hroutí poté, co je zatčen společně s dalším mužem za vraždu tří lidí v baru v New Jersey. Nespravedlivě obvinění Carter a John Artis byli usvědčeni a odsouzeni na doživotí ve věznici, kde se Carter rozhodl dát průchod své frustraci a svému zoufalství tím, že sepsal svůj příběh. O několik let později mladý Američan žijící v Kanadě poprvé v životě pochopil směr, kterým se má ubírat, když si přečetl Carterovu knihu. Začal si s ním psát. Ani ne dvacetiletý mladík byl natolik přesvědčený o Carterově nevině, že přesvědčil sociální kurátory, aby rozjeli kampaň za jeho propuštění. Ačkoli byl Carter nejprve vůči těmto aktivitám opatrný, brzy si ho získali svým výjimečným nadšením a nesobeckým nasazením v jeho případu, což okomentoval slovy: "Nenávist mě přivedla do vězení, láska mě dostane ven." Carter v sobě našel víru a rozhodnost pustit se znovu do boje za spravedlnost, nakonec opustil stěny věznice jako svobodný člověk. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

panMartin 

všechny recenze uživatele

Strhující příběh černošského boxera, který strávil většinu svého života ve vězení, kvuli rasistickým předsudkům.. Časy rasismu byly v USA hodně krušné. Vynikající životopisný drama o boxerovi, který neprávem dostal doživotní trest. Já se bavil od začátku až do konce, film mne nenudil, ani přes jeho dlouhou stopáž. Výborný herecký výkon Denzela Washingtona a stejně tak i výborná Jewisonova režie. Fakt nechápu, že jsem se k tomuhle filmu nedostal dřív. Rubin Carter (Hurikán v ringu) je bojovník. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Jasnejch a čistejch 5 hvězdiček. Zbožňuju rasistický filmy o černoších v USA. Navíc příběh, který se opravdu stal. Myslel sem, že se budu dívat na klasickej film o boxérovi, ale vůbec. Tady je to spíš vězeňskej film s lehce sportovním námětem a hlavně rasisticky vyladěnej. Ale neboj, dyť já nejsem rasista, pro mě je čenoch jako cikán :o). 20 let za mřížema jen proto, že se nelíbíš jednomu policajtovi, to je masakr. Nedokážu si představit tam sedět s myšlenkou, že sem nevinnej a že to na mě jen někdo hodil, brrr. Momenty z vězení natočeny na jedničku, sportovní okamžiky taky a jak se tam chvílema jen tak žvaní, tak taky super. Při závěrečným přelíčení sem měl slzy v očích, až takle mě to dojalo. No, i když poslední dobou mě dojme každá prkotina. Tohle ale rozhodně prkotina není, tohle je skvělej film. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Nepochybně dobrej životopisnej film, kterej podtrhuje jako vždy vynikající Denzel Washington svým hereckým uměním. A může být pyšnej na to, že ve svejch letech dokázal zahrát i mladší verzi Rubina Hurikána Cartera. Je docela jasný, jak to celý dopadne a to filmu ubližuje. Pochybná partička kanadskejch dobrodinců + jednoho mladýho negerskýho ucha působila dost pederasticky a jejich záměry udělat dobrej skutek byl jak z nějaké náboženské sekty. Ale počítá se výsledek, kterej se jim poved a dát do držky americké justici vždy potěší. Akorát si nemyslím, že za pár let si na tenhle film vzpomenu a vzpomínat asi ani nebudu. Jednou vidět to stačí a tím mám splněno... ()

martalini 

všechny recenze uživatele

Stydim se, že sem to viděl až teď...I přes vážně dlouhou stopáž, film rozhodně nenudí, téma je brilantně zpracovaný a Denzel Washington je prostě perfektní. Je až neuvěřitelný, jak přirozeně zvládá všechny polohy poměrně složitý postavy Rubina Cartera...Ale jak už bylo řečeno, najdou se i hluchý místa, kterejch je ale naštěstí po málu... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Aj Dalibor Janda si ríkal, že Hurikán, no našťastie v base 16 rokov nadarmo nehučal. Každopádne plne súhlasím s komentárom užívateľa Matty. Je ťažké hodnotiť. Mám hodnotiť film, ktorý bol bezpochyby dobrý, alebo mám hodnotiť to, že si prikrášlil fakty, niektoré úmyselne zatajil a v podstate to všetko zvalil na bielych mafiánov, ktorí nenávidia černochov? Pretože o žiadneho svatouška teda nešlo, Carter pred týmto prípadom vykonal niekoľko trestných činov, prepadnutí a v base si aj posedel. Ani žiadnu vzletnú reč sudcovi na súde nepovedal, všetko je to len pre krásnu dramatizáciu, o akého veľducha nespravodlivo pošpineného ide - filmovo ale určite veľmi účinné. A veľmi dôležité: Carterov trest nebol zrušený pre skvelú obhajobu, ale pre neschopnú žalobu, ktorá zle spracovala dôkazy. Nesúdim, neviem, ani súd podľa mňa nevedel, pretože dnes to už nie je o vine a nevine, ale o tom, kto má lepších právnikov, čo vedia nájsť právne výkruty. Ale film je to dobrý, hoci nemá tak silný šmrnc iných "červených" filmoch z basy a odsúdených. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (24)

  • Artis, Carterov priateľ, ktorý bol spolu s ním odsúdený, o filme povedal, že "bol v úžase, keď videl, čo sa stalo, a nemusel cítiť tlak, ktorý pociťoval vtedy". (Arsenal83)

Související novinky

Zemřel režisér Norman Jewison

Zemřel režisér Norman Jewison

23.01.2024

V požehnaném věku sedmadevadesáti let v sobotu 20. ledna opustil filmový svět kanadsko-americký na sedm Oscarů nominovaný režisér a producent Norman Jewison, tvůrce legendárních a oblíbených snímků… (více)

Reklama

Reklama