Reklama

Reklama

Mandalorian

(seriál)
  • USA The Mandalorian (více)
Trailer 1
USA, (2019–2023), 16 h 29 min (Minutáž: 31–59 min)

Tvůrci:

Jon Favreau

Hrají:

Pedro Pascal, Gina Carano, Carl Weathers, Werner Herzog, Nick Nolte, Emily Swallow, Omid Abtahi, Taika Waititi, Giancarlo Esposito, John Beasley, Horatio Sanz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Seriál pojednává o dobrodružstvích osamělého lovce, který najde malého tvora Grogu a snaží se ho ochránit před Impériem a mnoha jinými nepřáteli, kteří se ho snaží využít ve svůj prospěch. Na své cestě oba zažívají mnohé nástrahy i nebezpečí. (ČSFD)

Recenze uživatele Enon k tomuto seriálu (2)

Season 1 (2019) (S01) 

Já nedokážu popsat, jak moc sem šťastný. Poté, co jsem viděl nejnovější trilogii, jsem na Star Wars trochu zanevřel. Ne že by ty filmy byly totální šílenosti bez žádné přidané hodnoty, ale tak nějak to byly JENOM sci-fi pohádky, kde jste se nebáli o hlavní postavy a nevěřili, že jim opravdu jde o život, všechno zde plynulo přesně podle plánu a bylo to celé takové nijaké. Ale Mandalorian je jiný. Tam kde dříve nepřátelské jednotky byly během pár sekund rozmetány našimi hrdiny jako by se ani nejednalo o hrozbu, tak zde se jedná o brilantně natočené přestřelky, ve kterých se i nepřátelé trefují a postavám jde o život. To je hrozně velké plus. Dále musím zmínit vizuál, ano chápu, na impozantní vizuál jsme u Hvězdných válek tak nějak zvyklí, ALE tady je to jaksi trochu něco jiného. Není to tak opulentní a velkolepé jako například v Epizodě 9, spíše se jedná o přízemní styl točení a vyprávění, tím pádem toto dílo dostává takový dospělejší nádech a já si to fakt neskutečně zamiloval. Protože dle mého názoru, Star Wars mohlo vždy být víc než jen sci-fi pohádka pro celou rodinu, ten svět k tomu prostě a jednoduše má ty předpoklady a vybízí k tomu. A jsem fakt rád, že tvůrci to očividně už také poznali. Doufám, že se bude tvořit více takových drsnějších projektů ze světa Star Wars, potenciál to určitě má. Neříkám, že není fajn natočit i něco pro menší, ale tohle je dle mého lepší. Nechceme přeci druhý Marvel. Takže jsem hodně spokojen. První sérii hodnotím 87%. ()

Season 2 (2020) (S02) 

Druhá série Mandaloriana pokračuje tam kde první začala, Mando hledá místo kde bude Grogu v bezpečí a kde se o něj dobře postarají, s impériem v zádech. A tvůrci mi dokázali, že Mandalorian je absolutní zjevení a TAKHLE se dělá to pravé Star Wars. Je to napěchované dobrými nápady, emocemi, geniálními momenty a obrovskou dávkou kreativnosti. Ždíme to potenciál tohoto světa úplně na max, každou epizodu jiné lokace, jiná planeta, jiné postavy, ale zároveň si to stále uchovává to srdce a přízemnost a během každé epizody nám prohlubuje vztah mezi Mandem a Groguem, každou epizodou jsem si jejich společný čas užíval víc a víc a skutečně jejich vztah otce a syna je jeden z nejlepších. Všechny epizody jsou fakt velmi vydařené a není zde žádná navíc, ale finále... Finále bylo něco neskutečného, taková horská dráha emocí, odkazů, akce a překvapení, to bylo tak epické. Nechci prozrazovat nic dalšího, prostě se na to podívejte, fakt to stojí za to. Jsem velmi zvědav, co nám tvůrci nadělí dál, ale tahle série nastavila laťku zatraceně vysoko. 92% ()

Související novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama