Reklama

Reklama

Mandalorian

(seriál)
  • USA The Mandalorian (více)
Trailer 2
USA, (2019–2023), 16 h 29 min (Minutáž: 31–59 min)

Tvůrci:

Jon Favreau

Hrají:

Pedro Pascal, Gina Carano, Carl Weathers, Werner Herzog, Nick Nolte, Emily Swallow, Omid Abtahi, Taika Waititi, Giancarlo Esposito, John Beasley, Horatio Sanz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Seriál pojednává o dobrodružstvích osamělého lovce, který najde malého tvora Grogu a snaží se ho ochránit před Impériem a mnoha jinými nepřáteli, kteří se ho snaží využít ve svůj prospěch. Na své cestě oba zažívají mnohé nástrahy i nebezpečí. (ČSFD)

Recenze uživatele filmmovier k tomuto seriálu (2)

Season 1 (2019) (S01) 

Od Disneyho je lepší jen Rogue One (o mnoho řádů), jinak ale Mandalorian celkem snadno překonává celou novou trilogii i Solovu sólovku. Přesto to ale na pět hvězdiček zatím není (a do druhé série si je schovám velmi rád). Největším kamenem úrazu je stopáž, která je prostě šíleně krátká, a než se děj jednotlivých epizod (povětšinou skutečně epizodických) rozjede, je konec. Poslední dva díly sice už na pět hvězd dosáhly, protože těm už nechybělo fakt nic, zbytek byl jen nadprůměrný, tu více, tu méně. Atmosféra je ale už od začátku absolutně parádní a správě starwarsovská. Totálně to připomíná originální trilogii, je to špinavé, westernové, s luxusní hudbou a akce, když už se rozjede, je taky špičková. A pak je tu samozřejmě Baby Yoda, nejroztomilejší stvoření ve všech známých galaxiích, které totálně okouzlilo i mně. Disney ho patrně vymyslel jen kvůli penízkům, ale tohle mu absolutně vyšlo, protože je skvělý i jako postava! A Mando je taky dobrej. Tohle je rozhodně způsob jak dělat Star Wars a byl jsem fakt překvapenej, co ze seriálu ve výsledku vylezlo. Věřím, že druhá řada bude ale ještě lepší. A taky si myslím, že Jon Favreau by měl šéfovat celýmu Lucasfilmu místo KK! Protože tenhle seriál (a i Obi-Wan co se týče režie) je ve správných rukou! 85% za 1.sérii. ()

Season 2 (2020) (S02) 

(Zdaleka nejen) finále série je esencí těch poctivých, pravých Star Wars, Od doby, co značku převzal Disney se naprosto bez výhrad povedl jen Rogue One, který to v sobě taky měl. Ale Mandalorian, ten v sobě má hlavně tu neopakovatelnou atmosféru původní trilogie. A to se cení! A celá druhá řada je navíc minimálně o stupeň lepší, než ta první. Zajímavější příběhy, děj se konečně někam posouvá, více akce, návrat spousty starých známých, naprosto neskutečná atmosféra, perfektní vizuál, úžasná hudba, dokonale rozkošný Grogu... Tady to prostě je. Takhle měla vypadat trilogie! Alespoň na seriálovém poli se ale Stae Wars daří, pokud takhle budou vypadat všechny připravované seriály (nebo alespoň většina), vůbec bych se nebránil tomu, kdyby žádné filmy už nikdy nebyly. Tohle je ten správný způsob! Pecka. 95%. ()

Související novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama