Reklama

Reklama

Mandalorian

(seriál)
  • USA The Mandalorian (více)
Trailer 2
USA, (2019–2023), 16 h 29 min (Minutáž: 31–59 min)

Tvůrci:

Jon Favreau

Hrají:

Pedro Pascal, Gina Carano, Carl Weathers, Werner Herzog, Nick Nolte, Emily Swallow, Omid Abtahi, Taika Waititi, Giancarlo Esposito, John Beasley, Horatio Sanz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Seriál pojednává o dobrodružstvích osamělého lovce, který najde malého tvora Grogu a snaží se ho ochránit před Impériem a mnoha jinými nepřáteli, kteří se ho snaží využít ve svůj prospěch. Na své cestě oba zažívají mnohé nástrahy i nebezpečí. (ČSFD)

Recenze uživatele ahateye k tomuto seriálu (2)

Kapitola 1: Mandalorian (2019) (S01E01) 

Možná spíš za 4* až 4,5*, ale něco takové jsem hrozně moc chtěl, ani o tom nevěděl. Začátek vypadal jak pořádný drsný neo-noir. Tajemná hlavní postava, co se s ničím nesere a snaží se přežít v nepříznivém světě; prostory, kde by se hodil voice-over(, ale na to kašleme); temná paleta. Pak se to zvrtlo ve western se skoro nudnými breather pasážemi, kde o trochu poznáme "hrdinu" při krocení slononohé pouštní piraně. Aby se z tohoto dílu nakonec uvařil příslib chutného hardboiled příběhového pletence. Tvůrcům dávám respekt ještě za lehce nevšedně zvolenou stopáž epizod. Osobně se cítím dost přehlcen hodinovými přílivy moderních seriálů. A do sitcomové dvacetiminutovky toho člověk moc nenacpe. Takže 30-40 minutovými vlnami se rád nechám unášet. Jako další neduh této první kapitoly bych zvolil hudební stránku. Představoval bych si radši něco temnějšího, či tématicky výraznějšího. Ale třeba si o seriálu dělám nepřesné vyhlídky a celá série chytne jinší tón =) ()

Kapitola 4: Útočiště (2019) (S01E04) 

"take a step forward, you hunk of junk" *the show takes giant steps back* Co to bylo? Něco takového bych čekal kdysi po škole odpoledne v TV. Něco jako obyčejná epizoda Star Treku. Nezajímavá planeta, hrozné CGI, humpolácké a polozbytěcné repliky většinou o hovně, retardovaný hand-to-hand souboj za hospodou (Co to jako bylo?), a opět nás tu potkává (imo) nehodící se mood-kazící hudební doprovod. Jestliže někomu předchozí kapitoly utekly za 10 minut, tohle pro mě bylo tak 75 minut. Naštěstí na konci nechyběly excelentní artworky (které mají nejspíš za úkol pozitivně přibarvit dojmy z předchozích minut). Doufám, že příští část tvůrci pořádně okořenili a že tohle byl jen krok vedle pro našlápnutí jinam. Slabé 2* ()

Související novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama