Reklama

Reklama

Annabelle 3

  • Česko Annabelle se vrací 3 (více)
Trailer 3

Annabelle 3 je třetím pokračováním velmi úspěšné hororové série scénáristy a producenta Jamese Wana, ve kterém se opět potkáváme s neblaze proslulou panenkou poprvé představenou ve filmu V zajetí démonů. Ed a Lorraine Warrenovi kdysi bezpečně uložili démony posedlou panenku za posvěcené sklo v místnosti s dalšími artefakty zla a přizvali kněze, aby úkryt zpečetil požehnáním. Kdo mohl ovšem tušit, že Annabelle probudí zlé duchy v blízkosti a svět zažije další děsivý útok temných sil. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (316)

silentname 

všechny recenze uživatele

"Annabelle Comes Home" je tretím filmovým produktom, ktorý sa sústredí na bábiku Annabelle. A podobne ako naposledy, aj tentokrát tu máme dobrý horor s dobrou atmosférou, no špatnou technikou desenia. Ale o tom trošku neskôr. Najprv pozitíva. Naša hlavná filmová trojica je podľa mňa dobrá. Napriek tomu, že som videl kritiku na Danielle, tak mne nevadila. Spočiatku som si myslel, že bude otravnou kamoškou, ktorá sa tam priplichtí, no postupne sa jej postava vyvíjala asi najviac zo všetkých. Okey, najprv je trošku otravná a rozhodne vieme, že tú miestnosť otvorí a aj, že Annabelle pustí von. Nepozeral som trailer, no ak by to tam aj nebolo, vedeli by ste bez pochyby určiť, že to urobí. No má určité spomienky, ktoré bolia a veľmi sa mi páči jej priateľstvo s Judy. Vie ju motivovať, (istým spôsobom) majú aj niečo spoločné a funguje to. Scénky čo majú spolu ma často bavili. Rovnako aj keď je zavretá v pivnici Warrenovcov a scénky s obrazovkou alebo pianom sú okey. Keby tak len film využíval inú techniku strašenia ako skákačky. Našťastie tam nie je veľa falošných a to je mi aspoň útechou. Keď chcú desiť, tak aspoň sa snažia o skutočné desenia. Miestami film pôsobil už trošku ako paranoja. Ale v dobrom. Rozhodne ma vedel dostať do príbehu. Mary Ellen je tiež celkom okey a tým, že film pracuje hlavne s tromi postavami, vedia do toho niečo pridať. A celkovo to funguje veľmi dobre. V závere som dokonca prejavil aj trošku ľútosti voči Danielle. Aj keď som jej motívom rozumel, tak samozrejme spôsobila obrovský problém. Ale našťastie všetko dobre dopadne a aj narodeniny budú krajšie než som čakal. Myslím si, že ide o dobrý horor a som rád, že som ho videl. Hodnotenie: B ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Z trilogie asi nejvíce "horrorový" příspěvek, který těží hlavně z rozmanitosti kumbálu Warrenových. Díky tomu je snímek intenzivní a představuje hned několik stvoření zla, které drží divákovu pozornost po celou stopáž. Po úvodu se slušnou scénou u hřbitova netrvá ani moc dlouho, než se rozjede kolotoč šílenosti, který trvá až do samotného závěru. Lekaček není tolik a postava Danielle (Katie Sarife) je hrozně otravná a nesympatická (i přes její životní příběh). Oproti tomu Madison Iseman a Mckenna Grace zvládají své role dobře a člověk jim fandí. Co můžete taky dělat jiného, když vidíte, jak jim do baráku vleze blbka, která si myslí, jak si bude povídat se záhrobím. Největším kamenem úrazu tak je problém celého Conjuring Universe. Napříč všemi příběhy je jen naprosté minimum úmrtí postav, které by v člověku vyvolaly větší strach. Ne, že bych jim ten život nepřál, ale v rámci žánru... Na hlavní sérii to sice nemá, ale do trojky nejlepších se vleze. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně velmi příjemné překvapení, které mě dokonce přimělo k zájmu o předchozí díly série, kterou jsem do té doby neznal (a která si podle mě drží velmi dobrou úroveň). Obsazení a herecké výkony sice za moc nestojí, samozřejmě nechybí nezbytná klišé, a dějově to celkově není nic, co bychom neviděli už stokrát jinde, ale osobně mě prostě bavilo na to koukat a párkrát jsem u toho slušně v kině nadskočil. Atmosféra a soundtrack nemají chybu, byť mě celou dobu strašně sralo, že celý děj je postavený na tom, že nějaká slepice vleze někam, kam je jí desetkrát zopakováno nechodit - byť se to film snaží vysvětlit jejím zájmem o kontakt s duchem mrtvého otce, osobně mě takové scenáristické berličky hrozně iritují. Jak jsem k tomu byl původně skeptický (mj. kvůli graficky ohavnému plakátu), o to víc se mi to nakonec líbilo. Stále ale tvrdím, že mi na té panence jako takové nepřijde nic strašidelného. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Rovnako ako predošlé diely Annabelle, alebo The Nun, aj toto je iba slabý odvar oproti dvom dielom Conjuring. Je fajn, že Wan to produkuje, pretože to aspoň pekne nadväzuje (potešil krátky návrat manželov Warrenových), ale na jeho filmy sa to nechytá. Príbeh slabý, lakačky slabé a celý tento Conjuring universe už začína byť na jedno kopyto. 50% - 2* ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(40%) Viděno v kině. A dost, už na tyhle horory do kina asi přestanu chodit. Mám rád tento novodobý duchařský styl hororů, ale už toho bylo natočeno dost, takže i částečně chápu, že se z toho asi už vyždímat víc nedá. Conjuring nebo jak je to v českém názvu V zajetí démonů je hororová pecka od kterého se jednak odvíjí spousty spin offů jak je třeba tahle Annabelle 3 nebo i podobných snímků. Třeba když nastíníme tuhle hororovou sérii Tak V zajetí démonů 1 a 2 jsou u mě totální pecky. Ještě tak ta první Annabelle není špatná, ale druhý a třetí díl Annabelle – to už je slabota. Nebo třeba taková Sestra je vyloženě slabá. No, nebo nedávná La Llorona – to už bylo o ždibec lepší, ale furt nic moc. Co se týče tohoto novinkového snímku v obdobě Annabelle 3, tak jsem zklamaný. Natočit by se to jistě o kousek lépe dalo. Ono to totiž moc dobře po hororové stránce nefungovalo. I jsem si chvílemi říkal, že to má takovou rádoby rodinou atmosféru. Navíc, co mě zklamalo, tak dvojice herců Vera Farmiga a Patrick Wilson, který zde opět hrají manžele Warrenovi (odborníky na vymítání všelijakých démonů) zde měli málo prostoru. Objevili se pár minut na začátku v úvodu (který mě extra moc neoslnil) a pak ke konci. Fajn, zkusím tohle zklamání přejít. Dále, trvalo asi cca hodinu, než se konečně něco začalo dít. V té první hodině nepočítaje, úvodu tu máme 2 scény. Jedna je nezáživná, kdy malá holka vstoupí do místnosti s prokletými hračky, věci posedlé zlem, ve scéně, kdy vypustí Annabelle. Ta pasáž mě též moc nebavila. Hudba od skvělého Bishary už také není, co bývávala. Pak tu máme jednu docela slušnou scénku v zavřeném pokoji. No, to je asi vše zajímavého v té první hodince. Následující finální 40 minutovka je už zajímavější, ale ne o moc. Rozhodil bych ji na 2 části. Takže tu máme klasické strašení po domě (bohužel minimum lekaček), tak i u toho jsem se docela nudil. Poslední 20 minutovka byla už lepší a to i po technické stránce. Audiovizuál byl už lepší, pár děsivých momentů se zde našlo a pak to nečekaně skončilo, děti panenku uzavřely zpět do skleněné vitríny, zazvonil zvonec a pohádky bylo konec – vlastně pardon, hororu bylo konec. Poté se tam objeví manželé Warrenovi a ihned začne rodinná idylka. No, to je celé. Poměrně slabý horor, který ani za to 1 shlédnutí nestojí. Ale vzhledem k tomu, že jsem filmový nadšenec a kritik a byl jsem zvědav, kam se tato série ubere, tak jsem to prostě musel vidět. Na začátku tohoto rozboru jsem psal, že už asi na tyhle filmy do kina chodit nebudu. Ale jak se znám, tak na další díl, tentokrát V zajetí démonů 3 asi ze zvědavosti zaskočím. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (18)

  • Trailer obsahuje scény, ktoré sa do finálneho strihu nedostali. (EvilMatus)
  • The Ferryman (převozník) je založen na stejnojmenném řeckém mytologickém božstvu, které převáží duše přes řeku Styx do podsvětí. Umrlci platí za převoz zlatými mincemi. Mince také prominentně figurují jako artefakt ve Warrenově domě, kde je vyvolána entita Převozníka. (KGBelik)

Související novinky

Spider-Man letí k miliardě

Spider-Man letí k miliardě

01.07.2019

Spider-Man: Daleko od domova má sice v Americe a ve zbytku světa premiéru až tento týden, stihl si však odbýt start v Číně, Hongkongu a Japonsku, který ho za první víkend vystřelil ke 111 milionům… (více)

Pokračování Annabelle má název

Pokračování Annabelle má název

18.03.2019

Třetí díl hororového spin-offu k sérii V zajetí démonů o panence Annabelle má již oficiální název. Film vstoupí do kin pod titulem Annabelle Comes Home. Název pak odkazuje na fakt, že se třetí díl… (více)

Reklama

Reklama