Reklama

Reklama

Snímek Eternals představí zcela nový tým superhrdinů filmového vesmíru Studií Marvel. Epický příběh se odehrává tisíce let a sleduje skupinu nesmrtelných hrdinů, kteří jsou nuceni vystoupit ze stínů, aby se opětovně spojili proti nejstaršímu nepříteli lidstva, Deviantům. Film má vynikající herecké obsazení. Richard Madden exceluje jako všemocný Ikaris, Gemma Chanová hraje lidstvo milující Sersi, Kumail Nanjiani je kosmickou silou poháněný Kingo, Lauren Ridloffová je superrychlá Makkari, Brian Tyree Henry je inteligentní vynálezce Phastos, Salma Hayeková hraje moudrou duchovní vůdkyni Ajak, Lia McHughová je věčně mladá a přitom prastará Sprite, Don Lee je mocný Gilgamesh, Barry Keoghan je odměřený samotář Druig a Angelina Jolie je divoká bojovnice Thena. Kit Harington hraje Dana Whitmana. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (643)

mzss1 

všechny recenze uživatele

[80%] Viděno v kině. A to po delší době v IMAXU 3D a ještě v dabingu! ;) Co se týče 3D, nebudu to moc vyhledávat. Nebylo to špatné, ale musel jsem sedět rovně jak svíce, protože jsem to měl chvílemi rozmazané, ale co už. Velké plátno IMAX bylo super, i krásně ozvučené, takže super. Nyní k filmu. Jak už tu mnozí píší, není to běžná marvelovka. No, až tak jsem o tomto tvrzení nepřemýšlel, film hodnotím jako film, takže u mě se žádní zklamání nedostavilo. I jsem byl v určitých pasážích téměř nadšen. Úvod je takový zmatený, usekaný, ale pak se vše začíná pomalu rozjíždět. Někdo by řekl, že má snímek pomalé tempo, ale já si to nemyslím. Jde i hlavně o to, jestli diváka aspoň trochu zaujmou postavy. Mě bavily a právě proto mi těch 157 min uteklo velmi rychle. Ty jejich vztahy, nějaká ta dramatická linie tu je, ale to by musel mít film ještě tak o hoďku delší stopáž, nebo rozdělen na dvě části, aby to bylo ještě lepší. Z těch 10 superhrdinů mě minimálně 4 zaujali, možná i více. Nebudu zde konrkrétně všechny jmenovat, ale třeba takoví Richard Madden, Gemma Chan, Barry Keoghan stojí za pozornost. Angelina Jolie mi zde moc výrazná nepřišla, ale zahrála to obstojně, včetně její zajímavé postavy. Ostatní herci ok. Hudba od skvělého Ramina Djawadiho byla zdařilá – v určitých scénách pěkne gradovala. Dá se poslouchat ale asi jen v tomto filmu. Děj to má prostý, ale vizuálem nápaditý v mnoha scénách. Vesmírné části či jiné aspekty super schopností vypadají vizuálně opravdu dobře. A nyní AKCE. Je točena běžným způsobem jak se točí marvelovky. Přehledná je tak akorát, nejvíc mě bavilo asi akční finále. Takže neříkám, že je to úplná bomba co se týče akčních sekvencích, ale nestěžoval jsem si. S tímto snímkem a vlastně novým přírůstkem MCU jsem víc než spokojen. Čekal jsem trochu méně a dostal jsem docela dost. Určitě bych uvítal pokračování nebo aspoň účast některých postav do jiných filmů či nových Avengers. Na Iron Mana a obdobné části to v mém měřítko nemá, ale i tak jsem si to moc užil. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

ETERNALS ve mně vyvolávají značně rozporuplné pocity. Na jedné straně plně respektuji některé aspekty jejich stylové i vyprávěcí výstavby. Překvapivě přehledně inscenuje jednotlivé větší akce i několik paralelně probíhajících linií, obratně pracuje s průběžným dávkováním informací ve velmi dlouhém i velmi krátkém trvání příběhů, funkčně propojuje detektivku a mytické vzorce. Na druhé straně mě ovšem iritují svým fikčním světem, příběhem i tematickým uchopením. Motivy nezávislé kinematografie, banální odkazy na kulturní dějiny a házení mnoha tisíci let tam i zpět, aniž by to bylo možné na charakterizaci a jednání postav jakkoli rozpoznat, dělají z ETERNALS ve spojení se superhrdinskými schématy ne onen údajně serióznější a dospělejší film... nýbrž jen přiblblý kýč, který je paradoxně mnohem infantilnější než všechny dosavadní marvelovky. O něco detailněji to vysvětluji na Poznámkách. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Treťotriedni Watchmen. Jedna z najhorších marveloviek a symbolické dno univerza i filmového komiksu. Obskúrna komiksová predloha, ktorá by v žiadnom z iných svetov nebola sfilmovaná, sa stáva blockbustrom lebo Marvel. Občas je to pekne farebné, historické scenérie vyzerajú ako z Age of Empires a ten flashback so vznikom svetov bol celkom pôsobivý, ale inak je to vyprázdnená, patetická prázdnota. Tretinu stopáže tvoria nefunkčné flashbacky, napriek tomu sú postavy beztvaré bábky, ktorých je toľko, že scenáristi nevedia, čo s nimi, a tak jedna z nich sa jednoducho rozhodne nezúčastniť sa finálnej bitky. Humor tu s výnimkou pár hlášok Kumaila Nanjianiho nie je, miesto toho je tu ale bezpočet afektovaných dialógov a prejavov o láske a o tom, aké je ľudstvo výnimočné. Neviem, kedy som mal naposledy takú chuť, nech celé ľudstvo vymrie. Už prosím pekne vráťte žáner k maskovaným hrdinom vo veľkomeste a hlavne späť na zem. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

U Eternals je na prvý pohľad vidieť, že sa Marvel Studios pokúša o strasenie stigmy továrne na osvedčený zábavný produkt a že sa pokúša o osobitejší autorský prístup. Ako vôbec prvá marvelovka film napríklad obsahuje sexuálnu scénu a v postave Phaista aj otvorene homosexuálneho hrdinu, ktorý dokonca aj vychováva s partnerom dieťa. Práve to je dôvod, tak nízkeho hodnotenia na všetkých svetových filmových fórach, pretože už nám pchajú buzerantov aj do filmov a my si máme na to akože zvyknúť. Už sa teším kedy bude v Marvelovke prvý pedofilný hrdina a tiež si len na to budeme musieť zvyknúť. Úchylná režisérka Chloé Zhao nám tak skazila zážitok z filmu, čo ale napráva neutíchajúca akcia. Hlavnou stránkou filmu je hviezdne obsadenie. Z Angeliny Jolie srší sexepíl ako v žiadnom inom filme. Finálne zhodnotenie - ak by nám nejakí liberáli nepchali LGBTQWIZS81...aj do filmov a neotravovali by nás tým, jednalo by sa určite o jednu z najlepších doterajších Marveloviek, aj vďaka akcií, obsadeniu, či slušnému novému príbehu, ktorý sa už netočí stálo okolo Ironmana, Kapitána Ameriky, či iných známych hrdinov. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Na velkofilm a komiksovku příliš nezajímavý herci (přitom Gemma byla skvělá v Humans, Lauren ve Walking Dead, ale tady jsou prostě všichni silně ploší a nemastní neslaní) v čele s Angelinou, která tu působí jako někdo, kdo není schopný uhrát delší text a tak jen stojí a nějak na tom plátně je, aby plakát nalákal. Dialogy taky děsně plochý a tisíckrát ohraný a že jich teda je a opakují se i furt dokola většinu stopáže. Ke konci už těžká zívačka. Akce pomálu a na konec lákačka na druhej díl. Na začátku deviant krásně uhryzl jedné postavě hlavu, měl si udělat švédský stůl rovnou z celé bandy Věčňáků a i naše banda tak mohla ušetřit cenný čas a trávit ho třeba klabosením u piva. To jsme teda stihli taky, ale film vyšuměl z hlavy rychleji, než první škopek po něm. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (94)

  • Ve filmu vidíme Celestiála se jménem Arishem. Jedná se o mužského příslušníka této božské rasy, který měří (v komiksu) 609,6 metrů a váží 9 979 024 kilogramů. Má tuhý kořínek, a proto je schopen odolat i nárazu o velikosti planety a umí používat kosmickou energii (absolutní limit v tomto ohledu není znám). Jeho první výskyt se odehrál v komiksu „Eternals #2“ (srpen 1976; Jack Kirby) a jeho vzhled připomíná obřího robota. Arishem je vůdce všech „čtyř nebeských hostitelů“ (Four Celestial Hosts) na Zemi, zároveň ale i působil na dvou jiných planetách – Pangoria a nepojmenovaná planeta ve vzdálené galaxii. Během Judgement War se setkal s X-Meny a v rámci tohoto komiksového „eventu“ byl jednou z klíčových postav a pomohl Avengers se vypořádat s hordou Dark Celestials, která napadla naší planetu. (3T)

Související novinky

Blade přišel na poslední chvíli o režiséra

Blade přišel na poslední chvíli o režiséra

28.09.2022

S novinkami kolem Marvelu se nám za poslední dny maličko roztrhnul pytel, ta poslední je ale zatím suverénně nejhorší z nich. Jen pár týdnů před začátkem natáčení totiž chystaný Blade s Mahershalou… (více)

Co chystá režisérka Chloé Zhao?

Co chystá režisérka Chloé Zhao?

21.09.2022

Režisérka Země nomádů a Eternals Chloé Zhao uzavřela exkluzivní smlouvu se společností Searchlight Television, pro kterou nyní bude vyvíjet nové seriály. Searchlight mimo jiné produkoval právě první… (více)

Butch a Sundance dostanou seriál od Amazonu

Butch a Sundance dostanou seriál od Amazonu

19.09.2022

Na televizní obrazovky míří velká westernová akce. Reálné postavy amerických psanců Robert LeRoy Parker a Harry Longabaugh, kteří jsou více známi pod svými přezdívkami Butch Cassidy a Sundance Kid,… (více)

Nový Batman bude rekordně dlouhý

Nový Batman bude rekordně dlouhý

21.01.2022

Těšíte se na chystaný snímek The Batman od režiséra Matta Reevese (Válka o planetu opic)? Pak vás možná potěší zpráva, že si pro vás tvůrce vydupal u studia zatraceně tučný kus stopáže. Snímek totiž… (více)

Reklama

Reklama