Reklama

Reklama

Scarlett Johansson alias Black Widow se po dekádě v Marvel Cinematic Universe konečně dočkala svého prvního sólového dobrodružství, které však bude úplně jiné, než jaké doposud poznala. Skupina velmi nebezpečných lidí odhalila její už téměř zapomenutou minulost, a proto se musí vydat na cestu napříč celým světem, zatímco je pronásledována Taskmasterem – neúprosným zabijákem, jehož jediný úkol je zničit Black Widow. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 3

Recenze (754)

mzss1 

všechny recenze uživatele

[73%] Viděno v kině a to v CZ dabingu. Co se týče dabérů, tak jsem celkem spokojen, až na Florence Pugh – ta mi přišla trochu jak přiožralá, ale co už … ;) Nyní k filmu. Rozhodně to mohlo dopadnout o ždibec lépe, ale také i mnohem hůře. Ve finále jsem s touto rádoby vsuvkou do světa MARVELU spokojen. Natasha ve své sólovce a ještě bych klidně uvítal ještě jeden obdobný film. Marvelovky to až tak zřetelně nepřipomene, ale má to i světlejší stránku. Akční sekvence jsou rozložené po celém rozsahu filmu a není jich vyloženě moc. Finále s řítící základnou ve vzduchu je klasicky, marvelácky přehnané, ale jinak tu máme docela dobře natočené scénky, které sice v hlavě moc neutkví, ale neurazí. Najdou se tu i nějaké ty fighty, které jsou místy méně přehledné, ale není to tak hrozné. Příběh není moc zajímavý, ale svoji logiku a pointu to má, takže super. Scarlett je úžasná jako vždy, stejně mě bavila i její filmová sestra Florence Pugh nebo David Harbour, který byl vtipný jako vždy, i když ty vtípky byly občas trochu přestřelené. Rachel Weisz mě zde vůbec nebavila, ani se sem moc nehodila. Zato Ray Winstone mi zde docela pasoval. Hudba byla taková optimální. Od tohoto typu filmu bych více očekával emocí, doladit příběh, zpestřit akci apod, nebyla to žádná velká pecka, ale propadák taktéž ne, já se bavil. Nebudu to sledovat opakovaně, ale někdy se k tomu jistě vrátím. PS: Po titulková scénka mi přišla vcelku zajímavá. Jsem zvědav, v jaké části tohoto MARVEL universa se ta scéna projeví (jestli vůbec). ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Překvapivě funkční a zábavné. Sice trošku s křížkem po funuse, ale na druhou stranu budeme mít v budoucnu novou a mladší Black Widow která si to ale napřed musí vyjasnit s Hawkeyem, což je fajn. Dával bych tři hvězdy.... Čtvrtou hvězdu dávám navíc za dokonalý casting. Chemie mezi hlavními hrdiny fungovala dokonale. Takže za mě pěkných 76% ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Já byla jakž takž spokojená a kdyby mi v tom kině neustále někdo neprděl pod nos a kdyby si nějaká splašená a pomýlená slečna při spěchu na wecko po vypitém litru coly nespletla dveře ven s nouzovým východem, nepustila tak do celého sálu a na plátno denní světlo a neuměla to pak zavřít, byla bych spokojená zcela. Výborný akční děj, mrtvolky, zabíjení ale i vtip a humor. Zvlášť tatík, který se po dvaceti letech snažil narvat do komického supermanského oblečku. Potěšila mě i hudba, a to konkrétně Nirvana hned v úvodu. Na rozdíl od jiných rodičů bych já ale na totok nevodila úplné pinďulíny, kterých přišlo do kina fakt hafo. Těch drsností, vybuchujících mozků, mrzačení a jiných nechutnůstek tam bylo na ně až moc. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

První polovina skvělá. Temné intro, syrové, těkavé bitky a skvělé eye candy trikové momentky (scéna s komínem "wow"). Skoro bych se nebál říct, že první desítky minut tvoří nejen slušné podhoubí pro origin postavy, o které toho vlastně ani moc nevíme, ale zároveň to má emocionální grády a přímočarost, která byla tak moc dobrá například u Winder Soldiera. Jakmile se to ale zhoupne do druhé části, stává se z toho spíše komedie, protože jak to už u komiksáků bývá, jen málokdo a máloco nejede ve stylu "check all the boxes". Neboli musíme se zalíbit všem. A tak se najednou ze smrtelně vážně se tvářícího filmu stává téměř veselohra a zcela to pochovává od vyšších příček šíleně přestřelené finále. Florence Pugh nejlepší, ale třeba postavy obecně OK, jen naroubované v kočkopsovi. Pořád to má rukopis nabombeného vysokorozpočťáku, ale v tomto provedení měl možná přijít před bitvou a ne po ní. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Chápu, proč nešlo odolat zápletce Black Widow vs. Harvey Weinstein, zároveň však netuším, proč se z ní nevytřískalo zhruba stokrát víc. Rozjezd je skvělý (i to hraní na Bournea se docela povedlo), ve vězení to ale začne skřípat a už se to bohužel nikdy nespraví. Všechen ten digibordel je stejně zbytečný jako dialogy o rodině, nejvíc ale bolí vyplýtvání Taskmastera, místo něhož tu mohl být prakticky libovolný komiksový padouch v masce. Nakonec z toho i přesto vyleze jakž takž průměr s fajn Florence Pugh. Kdyby ale Black Widow tuhle sólovku nedostala, vlastně by mě to zase tolik nemrzelo. (6/10) ()

Galerie (78)

Zajímavosti (68)

  • Chloé Zhao byla mezi prvními, kdo byl zvažován pro režii filmu, nakonec však pro Marvel natočila snímek Eternals (2021). (NiWi)
  • Když Alexei (David Harbour), Melina (Rachel Weisz), Yelena Belova (Violet McGraw) a Natasha Romanoff (Ever Anderson) utíkají z města, tak Yelena poprosí Alexei, aby pustil její oblíbenou písničku, tou je „American Pie“ od Dona McLeana. Tu samou písničku Alexei začne zpívat u Meliny doma, když se snaží udobřit s Yelenou. Význam písničky je loučení se sny, nadějí, optimistickým pohledem na svět. Samotná písnička je věnována Buddy Hollymu, Ritchie Valensovi a The Big Bopperovi, kteří zemřeli v letadle, když se snažili dostat na turné. (Yoshitsune)
  • V Melininej (Rachel Weisz) zbrojnici sú masky, ktoré sú zafarbené na kovovú modrú. V komiksoch mala Melina (Iron Maiden) na sebe kovovú modrú masku ako súčasť kostýmu. (Pat.Ko)

Související novinky

Ředitelé Disneyho jsou malicherní egoisté

Ředitelé Disneyho jsou malicherní egoisté

12.09.2023

Ředitelé největších hollywoodských studií jako Disney mívají spíš status seriózních, velice inteligentních a logikou byznysu vedených lidí. Nový report televize CNBC ale tento pohled v případě Boba… (více)

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Marvel oznámil Multiverse ságu

Marvel oznámil Multiverse ságu

24.07.2022

7. listopadu 2025, tohle datum si zapište do kalendáře, než se ještě třikrát změní, protože v tento den vstoupí do kin závěrečný snímek nejen šesté fáze MCU, ale taky čerstvě oznámené (a už nějakou… (více)

Čína pokračuje v bojkotu marvelovek

Čína pokračuje v bojkotu marvelovek

01.05.2022

Naděje na čínskou premiéru Doctora Strange v mnohovesmíru šílenství jsou zřejmě mrtvé, tamější autority totiž po kontrole filmu došly k názoru, že snímek neodpovídá té správné socialistické vizi… (více)

Reklama

Reklama