Reklama

Reklama

Život na zámku

(seriál)
  • Slovensko Život na zámku
Drama / Rodinný
Česko, (1995–1998), 44 h 35 min (Minutáž: 50–53 min)

Režie:

Jaroslav Hanuš

Scénář:

Jan Míka

Kamera:

Jan Osten

Hrají:

Tomáš Töpfer, Kateřina Macháčková, Kateřina Kaira Hrachovcová, Petr Hradil, Jiřina Jirásková, Pavel Soukup, Jana Synková, Lenka Termerová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(52)

Obsahy(1)

V seriálu se potkáme s početnou rodinou Králových, s babičkou (v neodolatelném podání J. Jiráskové), doktorem Králem (T. Töpfer), jeho ženou, profesorkou gymnázia (K. Macháčková), dcerou Simonou (K. Hrachovcová) a synem Otakarem (P. Rajchert). Hlavní osu seriálu tvoří osudy rodiny žijící v menším českém městě. Budeme sledovat jejich snahu o výměnu bytu, radost nad nečekaným dědictvím i smutek nad ztrátou zámku, získání nové ordinace, problémy se zamilovaným synem, nezdárným studentem, i dcerou, která by se ráda stala novinářkou… (Česká televize)

(více)

Recenze (169)

Paity 

všechny recenze uživatele

Polovina 90. let a Život na zámku plnil hlavní vysílání České televize. Problémem seriálu je ale plejáda nesympatických postav, které to celé boří. Navíc mi vadila i "tvrdá palice" postavy Tomáše Topfera, která šla za každou cenu vždy proti zdi a pak chtěl být od diváků strašně litován, jak mu to v tom životě na zámku nevychází. ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Síce to bude znieť mierne sentimentálne, ale do dnešného dňa rád spomínam na zimné večery, v čase kedy naša súkromná stanica vysielala tento seriál. Sledovali sme ho spolu s mamou a bola to taká pohodička pred tým ako som musel myslieť na odpornú vec akou bola základná škola. Nie je to špica, ale mne sa ľúbi, že je to ako keby z obývačky hoc, ktorého človeka. Nik netuší čo sa mu občas podarí podediť, že? A hlavne tá nostalgia a spomienky na žemľu so syrom a šunkou, ktorú som pri sledovaní seriálu večeral u mňa udržia tento počin minimálne na 50%. ()

Reklama

Haniczka 

všechny recenze uživatele

Mě se to líbilo. Dá se na to koukat i po letech, je to prostě taková velká rodinná sága z českých luhů a hájů. Nemyslím, že dneska by to někdo zvládl lépe, s ohledem na to, co se dnes točí. Pro mě je také zvláštní jev, že starší generace byla v hereckém obsazení víc sexy a zajímavá než jejich děti. K. Macháčková u mě s přehledem válcuje naprosto unsexy a nudnou K. Hrachovcovou a Soukup s Töpferem mají víc sex-appealu, než všichni ti otravní a nudní mladí kluci. ()

Marrianna 

všechny recenze uživatele

TAk nějak mám pro tenhle seriál slabost. V prvé řadě je koukatelný, v neposlední řadě koncentrace herců mě oblíbených jako Jiřinka Jirásková či Tomáš Topfer...... Kostra celého příběhu je prakticky pitominka, ovšem boční cestičky, které dotvářejí celé prostředí seriálu jsou mnohem zajímavější. TAková dramata jako neposlušný syn, jenž nechce studovat, těhotná dcera-studentka, rozvod jsou vlastně známé spoustě z nás a možná proto, že jsou nám ty obyčejné příběhy tak blízké, je tento seriál celkem oblíben. Rozhodně si nezaslouží srovnávání se současnou českou seriálovou scénou. A Jiřinka jako hlava rodiny, která se snaží o nějakou pospolitost používáním svých zkušeností a moudrostí je krásným příkladem moderní babičky. ()

Bodega_Bay 

všechny recenze uživatele

S tímhle seriálem jsem vyrůstala, dost se mi tenkrát líbil a když jsem ho viděla nedávno, nijak jsem se za něj nestyděla...Myslím, že je pořád lepší, než to co se tady točí teď. Nesmrtelný kotelník je pro mě dodnes synonymem lecjakého prasáka.................................................Tak jsem si po čase pustila pár dílů a nevěřím svým očím :-) Všichni si všechno pronajímají beze smluv, hlavní hrdinové, přestože vzdělaní, jsou absolutně finančně negramotní a naivní jako pětileté děti. Myslím, že je to dobré zkouknout pro připomenutí toho, jak izolovaní lidé do skutečného světa vstoupili a diviti se nestačili...A Král to zabil: "Pořád lepší spolupracovat se státem, než s nějakým soukromníkem"!!! LOL :-D ()

Galerie (44)

Zajímavosti (29)

  • Kateřina Macháčková měla v té době kratší zrzavé vlasy, a tak nosila v prvních dílech blond paruku. (Stocki)
  • Představitel Otakara Krále Petr Rajchert hrál v době vzniku seriálu v tehdy začínající kapele Chinaski. Celým seriálem se tak táhne skrytá reklama na jejich první album. V epizodě 3. zazní hudba kapely na diskotéce z kazetového přehrávače, v epizodách 22 a 30 se pak například objevují plakáty kapely na zdech pokojů. (X-256)
  • Dagmar Veškrnová se ale nakonec v seriálu objevila, a to v menší roli hraběnky Esperkové. Během natáčení se rovněž provdala za tehdejšího prezidenta Václava Havla. (Stocki)

Související novinky

Bronislav Poloczek (1939 - 2012)

Bronislav Poloczek (1939 - 2012)

16.03.2012

Po vleklých zdravotních problémech dnes zemřel ve věku 72 let herec Bronislav Poloczek. Pocházel sice z hornické rodiny, ale vzhledem k otcovým problémům s účastí ve 2. světové válce pod britskou… (více)

Reklama

Reklama