Reklama

Reklama

WandaVision

(seriál)
Trailer 3
USA, 2021, 5 h 30 min (Minutáž: 27–47 min)

Tvůrci:

Jac Schaeffer

Režie:

Matt Shakman

Kamera:

Jess Hall

Hrají:

Elizabeth Olsen, Paul Bettany, Kat Dennings, Teyonah Parris, Randall Park, Kathryn Hahn, Fred Melamed, Debra Jo Rupp, Jolene Purdy, David Lengel (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Seriál WandaVision od Marvel Studios je zmesou klasických televíznych sitkomov a filmového sveta Marvel. Wanda Maximovová (Elizabeth Olsen) a Vision (Paul Bettany), dve superbytosti žijúce v malom mestečku, zisťujú v tomto seriáli, že nie všetko je také idylické, ako sa na prvý pohľad zdá. (Disney+)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (351)

Nin 

všechny recenze uživatele

Klasický Marvel plus úžasné hrátky se sitcomovým žánrem. Vidíme, jak se tenhle žánr proměňoval, a rozhodně nejde jen o formu. Jsou tu téměř celé sitcomové díly z různých dekád a tomu odpovídá příběh a dokonce i úroveň vtipů... která tedy není vysoká, ale to nevadí, má to svoje kouzlo. Talentovaná Elizabeth Olsen konečně dostala v Marvelu možnost to pořádně herecky rozjet a Paul Bethany zase předvíst své charisma. Taky pro mě bylo skvělé vidět, jak se tu různě čerpalo z komiksů. V každém díle se našlo hned několik věcí, nad kterými mé srdce komiksáka zaplesalo. Nedá se svítit, tohle jsem si opravdu užil. (9/10) ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Doplňující, byť velmi podstatný, doplněk k marvelovskému světu a jeho hrdinům je vtipný a vymazlený, zejména vizuální stránkou, která je jako katalog amerických tv seriálů od 50. let. Začínáme v dokonale vyleštěné domácnosti perfektního a vždy upraveného páru, prolítneme barevnými 60.tkami a končíme u sebezpytujících hrdinů mluvících na obrazovku o své rozhozené psychice. Zajímavé vidět to takhle, jak se měnil způsob pojetí americké domácnosti (alespoň v tv) od nevěrohodné dokonalosti po vystavování na odiv všech možných traumat, jakoby se tím člověk snad chlubil. _____ Oceňuji důvtipné zarámování seriálu v seriálu, střídání žánrů i celkovou příběhovou linku a to včetně Agáthy a jejího parádního songu v předposlední epizodě. S touhle sérií si tvůrci vyloženě vyhráli a dost dobře vysvětluje motivaci Scarlet Witch ve filmu Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství. SHRNUTÍ: Jak říkal Brumbál: to, že se něco odehrává v hlavě, neznamená, že je to o to méně pravdivější. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Pretože čo je smútok, ak nie trvalá láska?“ Originálne neznamená lepšie. Niekedy to proste znamená iba originálne. Nápad, že jedna z najmocnejších (svojím spôsobom...) bytostí marveláckeho univerza sa po sérii extrémne vyhrotených situácii zblázni a vytvorí si vlastnú realitu s absurdnými pravidlami, odtrhnutú do okolitého sveta, je geniálny. Bohužiaľ, s týmto sa scenáristi plne uspokojili a nikam ďalej tému neposunuli. Prvé (sitkomové) epizódy sú ako z nočnej mory. Závidím každému, koho rozosmiali (ale zároveň tomu úprimne nechápem). U nás v domácnosti pri ich pozeraní panovalo hrobové ticho ako pri pozeraní mrazivého psychotrileru; manželka sa decentne zasmiala v priemere raz za epizódu, ja som sa raz za epizódu jemne pousmial. Najlepšie na týchto častiach sú (pár sekúnd trvajúce) zlovestné momenty, kedy cez pomyslenú harmonickú dokonalosť Wandiho sveta začnú preblikávať indície naznačujúce, že niečo nie je v poriadku. Zlomový je štvrtý diel, kedy sa ukáže skutočná pravda (ktorú však samozrejme tušil každý správny fanúšik marveloviek). Nanešťastie, následne seriál opäť upadá do letargie a nezaujímavosti, len občas oživenej scénami z reálneho sveta. Ani tie však nie sú vinou priemerných postáv úžasné. Najviac ma potešili detaily súvisiace s filmovými marvelovkami, ale bolo ich málo. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavý projekt. Je to dost jiné, než jsem čekal. Co začne jako ujetý sitcom ze 60. let, nakonec přejde do regulérního superhrdinského seriálu. Časem se vše vysvětlí, i to proč tam je Vision. Postupně se tam přidávají známé vedlejší postavy z MCU. Ze začátku tam není žádná akce, ale to se časem změní. Rozhodně stojí se na to podívat a přemýšlet o všech těch teoriích, kam se vlastně seriál bude ubírat. Je to určitě povedený krok pro Marvel a těším se na Falcona a Winter Soldiera. "Vypadl vám šroub?" :D ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Ze začátku úplně nadšení nepřevládalo, protože sitcomovej formát tady úplně nefungoval, třebaže je potřeba ocenit snahu o originalitu. Ovšem po třetí epizodě se to rozjelo takovým způsobem, že mám co dělat, abych tomu nenacpal i tu pátou hvězdu. MCU tak jak ho máme rádi a přece chvílema trochu jiný. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (142)

  • Herec Paul Bettany byl ve skutečnosti natřen modře namísto červené, protože modrá lépe fungovala na černobílém filtru. (Kubaaa97)
  • Toastovač, na který v epizodě běží reklama, je produktem Stark Industries. Toastovač vyluzuje stejný zvuk jako oblek Iron Mana při nabíjení střel. (NiWi)
  • Umělecká jména, která Vision (Paul Bettany) a Wanda (Elizabeth Olsen) používají pro svou kouzelnickou show, jsou Illusion a Glamour. Takové pseudonymy používali Ilja a Glanys Zarkovovi, kteří byli sousedy Wandy a Visiona v komiksu „The Vision and the Scarlet Witch“. (Kubaaa97)

Související novinky

Marvel nejspíš našel svou Silver Surfer

Marvel nejspíš našel svou Silver Surfer

04.04.2024

Fantastická čtyřka, vlajková loď příštích marveláckých let, opět získává reálnější kontury. Ústřední kvartet je již jasný, v hlavních rolích se objeví Pedro Pascal, Vanessa Kirby, Ebon Moss-Bachrach… (více)

Posuny v marvelovském kalendáři

Posuny v marvelovském kalendáři

04.09.2023

Stávka nebo ne, šéf studia Disney Bob Iger už delší dobu tvrdí, že společnost hodlá výrazně ubrat na míře obsahu, zejména toho seriálového, který proudí na streamovací službu Disney+. A platí to… (více)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Reklama

Reklama