Reklama

Reklama

Falcon a Winter Soldier

(seriál)
  • USA The Falcon and the Winter Soldier (více)
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(6)

Po událostech Avengers: Endgame se Sam Wilson (Anthony Mackie) spojí s Buckym Barnesem (Sebastian Stan) pro mezinárodní dobrodružství, které otestuje jejich schopnosti a trpělivost. (Cever)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (259)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Po Wande/Vision jsem byl skeptický, protože tam jsem se nudou doslova trápil, ale naštěstí Falcon a Winter Soldier už víc připomíná Marvel a konečně si tvůrci uvědomili, že Marvel má být akční a tím Falcon a WS bezpochyby je. Chvílemi jsem měl pocit jakobych sledoval sequel ke Captain Americovi, což po Avengers považuji za nejlepší Marvelovku, jelikož se drží "při zemi", takže místo kouzel a Sci-Fi světů dostává prostor můj oblíbený martial art a fighty na PG-13 tu jsou překvapivě solidní a místy i nečekaně drsné. Vývoj Falcona v ( Kdo viděl, tak ví) je satisfakční, potěší nový Captain America na scéně, Winter Soldier mi přišel trochu nevyužitý, přišlo mi, že svou ruku téměř vůbec nepoužívá a častěji kope, ale budiž a rozhodně potěšil Baron Zemo a návštěva z Wakandy. Každý díl je akční a těch konverzačních pasáží není tolik, abych se vyloženě začínal nudit, je to zábavné i hezky natočené a byť záporáci jsou opět slabší ( Největší slabina Marvelu se potvrzuje i zde), tak mi to až tak nevadilo. Po Wandě rozhodně krok vpřed a doufám, že Loki to natrhne všem! 7/10. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Akce není všechno. Za prachbídný příběh přepsaný z bioteroristické hrozby na neCovid pobíhání na po Praze (v té čističce jsem byl kdysi se školou na exkurzi) jsem ještě ochoten přivřít oko, ale za diletantskou režii už ne. Často jsem nechápal propojení scén, to kde se kdo nachází a proč dělají to co dělají. Mackie se že sympatického Falcona transformuje v nesympatického mravokárce a bohužel ho tvůrci mění příliš rychle a někde mezi dvěma posledními díly. Mnohem zajímavější je tak zrod US Agenta. Buckyho přeměna v klaďáka se točí okolo jednoho dědy a notesu přeškrtaných jmen. Z výborného Zema z filmu je zase komiksová karikatura. Lepší scenáristy, lepší režiséry. Kluci na akční scény, herci a trikaři to sami nezvládnou. P.S: GRC je hodně blbá zkratka. ()

Reklama

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Taková promarněná příležitost. Do čtvrtého dílu je to rozehrané parádně. Podobně jako poslední Capové se tu staví na tom, že svět již není černobílý a lehce rozdělitelný na dobro a zlo. Jenže v posledních dvou dílech se všechno tohle hodí za hlavu. Karli, které do té doby snad i někdo mohl fandit, se stane jednoznačnou fanatičkou, nový Kapitán opět trapně mění směr a nejtrapněji vše korunuje Sam. SPOILERY: Je mi jasné, že chtěli udělat černého Kapitána Ameriku, ale proč se tam o tom mluví asi tak 200x v posledním díle. Navíc ten proslov je patetičtější než všechno, co jsme mohli vidět v Kapitánovi jedničce. Další věc, co mě vytáčela, byla totální degradace Buckyho. Týpek, co dokázal zaměstnat několik Avengerů najednou, tady spíš potřebuje sám zachraňovat zadek, ach jo... ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Abych shnul dojem z tohoto dílka, musím spoilerovat, takže pokud jste neviděli, nečtěte. Tak co tu máme? Marvel se vymezil jakožto útvar, který jede na vlně trendu poslední doby...černý muž pod bičem otrokáře žil a my mu to teď vynahradíme...běloušům to spočítáme. Všechny záporné postavy jsou běloši, v rámci diverzity, zastoupeny hojně i ženami. Co dál? Aby mohl být bělošský cpt Amerika superhrdina, musel být napumpovaný sérem, to ten nový černošský, ten to zvládá i bez něj...protože má vychytávky od svých černých bratrů z Wakandy...ti jsou totiž někde úplně jinde..superior rasa. A pozor...nezapomeňme, že už tady kdysi jeden černý Amerika byl...ale samozřejmě ho bílí muži sejmuli, protože rasismus. Black panter byl film hlavně pro černochy...kdo nebyl v USA, netuší. Speciálně ve státech, jako je Alabama se nic jiného nepromítalo. Ale to je málo, takže jim Feige přihodil i Cpt Ameriku...střídání...tak jako v komixech. Cože?! V komixech býval černý Amerika? Jak to? On nebyl ten rasismus? Jasně že byl rasismus...sice tam byl černý superhrdina, ale tiskli to hajzlové na bílej papír. To je ale nespravedlnost, vždyť v USA je aspoň polovina obyvatel afroameričanů! Co, není? Že jen 13% proti 80% bělochů? No ale novej černej Amerika říkal, že právě oni stáli u zrodu USA... . Nejsem rasista, jsem poloběloch, kterýho ani tak nevytáčí vymrčování ukřivděných afroameričanů, ale spíš ho sere, jak jim jde celý svět na ruku. A kde jsou práva asiatů, hispánců... . ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Je to dobrý, ale než to budu chtít vidět příště, pravděpodobně se celé MCU restartuje a na Havaji budou dovolenou legálně trávit lední medvědi s občanstvím Svobodné Patagonie. Samotný děj je hrozná nuda. Byť parta teroristů zde má relevantní důvody pro páchání nepravostí, pořád to nezastře neskutečně nudné téma, neosvěží ho ani relativně nečekané postavy, jako je kapitán č. 2. Zůstanu-li u postav, Falcon i Winter Soldier se drží solidního standardu a jejich osobní odbočky jsou docela fajn a příjemně zpestřují, ovšem Zimnij Soldat by si zasloužil víc scén, kde se vrací ke své minulosti a tomu, jakej bordel mu to udělalo v hlavě. Ne že by Falkonovo rodinka na jihu nebyla zábavná, ale dalo se vytěžit víc. Naštěstí je tu ale návrat Barona Zema - postava v MCU tak padoušsky šedivá, že jsem na ni zcela zapomněl se vrací a - je skvělá! Dlouho mě nějaký padouch nebavil tak moc, jako on a to především z toho důvodu, že se takřka stvává antihrdinou alá Punisher a jako bonus má postaršího komorníka, díky kterému není nepodobný Batmanovi, co ovšem nemá problém zabít. Hodně se tu cestuje po celé středovýchodní evropě, kde vypadá vše podezřele Pražsky a pro děj to mnoho nedělá, nahánení padouchů není ani Bondovsky agentské, ani nijak napínavé a konec je až příliš naplněn patosem a přestože chápu proč to v seriálu bylo, mnohde to jede až moc na sílu a je to otravné (aneb proslov Falcona). Ale pořád to stojí za (minimálně letmé) skouknutí. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (108)

  • Skupina je v této epizodě označovaná jako Flag Smashers. Jedná se o odkaz na superzáporáckého fanatika Karla Morgenthaua (Flag-Smashera), který se pokouší vytvořit vládu jednoho světa násilnými útoky na symboly nacionalismu. Poprvé se objevil v sešitě „Captain America #312“. V komiksu vede protinacionalistickou teroristickou organizaci s názvem ULTIMATUM (The Underground Liberated Totally Integrated Mobile Army to Unite Mankind). (Kubaaa97)
  • Prvá až piata epizóda sa odohráva prevažne v Prahe. (jigsaw44)
  • Když Karli (Erin Kellyman) hraje s dětmi fotbal, má na sobě modrou mikinu. Ale poté, co je zavolána nahoru, tak má na sobě zelený pruhovaný svetr. (Kubaaa97)

Související novinky

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Čtvrtý Captain America našel režiséra

Čtvrtý Captain America našel režiséra

09.07.2022

Před dvěma dny vstoupilo do kin po celém světě nejnovětší akční dobrodružství od studia Marvel pod názvem Thor: Láska jako hrom režiséra Taiky Waititiho a zatímco nový snímek o hrdinovi z Asgardu… (více)

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

29.12.2021

Letošní žebříček nejstahovanějších seriálů roku ovládlo studio Marvel spolu se studiem Disney. Pirátství samozřejmě není nic chvályhodného a prvenství v tomhle směru vlastně není až zase taková výhra… (více)

Kleopatra mění režisérku

Kleopatra mění režisérku

07.12.2021

Režisérka Patty Jenkins (Wonder Woman, Zrůda) v krátkém časovém horizontu opouští již druhý velký projekt. Po zprávě, že se filmařka vzdala svého Star Wars projektu Rogue Squadron tak přichází… (více)

Reklama

Reklama