Reklama

Reklama

Falcon a Winter Soldier

(seriál)
  • USA The Falcon and the Winter Soldier (více)
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(6)

Po událostech Avengers: Endgame se Sam Wilson (Anthony Mackie) spojí s Buckym Barnesem (Sebastian Stan) pro mezinárodní dobrodružství, které otestuje jejich schopnosti a trpělivost. (Cever)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (259)

berny2468 

všechny recenze uživatele

The Falcon and the Winter soldier měl slušný potenciál. Dvě velmi zajímavé postavy, které slibovaly připomenutí skoro již zapomenutého Buddy movie s poctivou špionážní zápletku, která navíc může krásně těžit z možností MCU světa po Endgame. To vše se daří naplnit pouze částečně. Scény, kde se Falcon a Winter soldier pošťuchují a podobně jsou tím nejlepším, co seriál nabízí. Bohužel nejslabším článkem je scénář sázející spíše na bitky, který za šest dílů nedokázal postavy nikam moc posunout. Špionážní žánr to také připomíná v pouze v pár scénách. Jinak je to seriál veskrze průměrný, který zbytečně sází na různé bitky a digibordel, přičemž mnoho triků působí přinejmenším jako podivné. Na druhou stranu je v seriálu spousty skvělých scén, které mají náboj a vtip (většinou škorpící se Falcon se zimním vojákem). Je škoda, že se nepodařilo seriál lépe dotáhnout, obzvláště po scénaristické stránce, ldy je mnohdy příběh předvítatelný. Více Buddy movie a špionážního thrilleru a byl bych o mnoho spokojenější. Přesto jsem se nenudil. Nic víc. 5/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Vždy tak čudne zazerá?“ – Zvykneš si.“ Áno, Captain America bol spočiatku neskutočne naivný a neznesiteľný patriot. O tom z historického hľadiska nemožno pochybovať. Ostatne, má to už v prezývke. Postupne sa ale vyvinul. Zmenil sa. Smer, akým sa vybrali tvorcovia tohto seriálu, vôbec nie je zlý. Naopak, dokonca je najlepší. Špionážny, neprehľadný a komplikovaný vojenský svet, kde je politická situácia nesmierne krehká, spoza každého druhého rohu vykúka pološialený extrémista (ktorý si samozrejme vždy nájde dostatok dôvodov pre odpálenie bomby uprostred námestia plného nevinných ľudí), zradca sa môže vykľuť z vášho najsilnejšieho spojenca a naopak nejeden raz nájdete priateľa vo svojom úhlavnom sokovi. Politicky nestabilný svet praje zrade a nečakaným zvratom, kde panuje neistota, pričom aj činy uznávaných superhrdinov, ak sa na ne zahľadíte z iného uhla, môžu zrazu šokujúco pôsobiť ako činy absolútneho násilia, z ktorých sa obete (alebo potomkovia obetí) spamätávajú celé životy. K tomu si pripočítajte manipuláciu verejnosti, či už prostredníctvom médií alebo inak a máte zamiesené na niečo, čo vo svete Captaina Americu perfektne funguje. Seriál je v tomto super. Bohužiaľ, scenáre nie sú žiadny zázrak, cameá na mňa pôsobili samoúčelne a akcia bola slušná (triky tiež), ale na nejaký enormný zázrak by som to nevidel (napriek tomu, že sa tvorcovia v akcii zjavne inšpirovali jednou z najlepších filmových marveloviek, druhým Captainom, ale nakoniec nevydalo). Mackie a Stan medzi sebou síce nemajú až takú dynamickú chémiu, ako zrejme všetci (vrátane ich, tvorcov a fanúšikov) čakali. Každý si ide to svoje a príliš nevníma, že má vedľa seba kolegu. Prekvapivo to ale nijako zvlášť nevadí a ich spoločné scény sú napriek tomu celkom zábavné. A hoci scenáre fakt nie sú žiadna pecka (ale vcelku sa mi pozdávala pehavá záporáčka, ktorej motiváciám sa dalo veriť), príjemne drzo búrali očakávania fanúšikov. Viď. počet kandidátov na Captaina alebo nečakaný spôsob, akým bolo narábané so Zemom (ktorého si mimochodom sympaťák Daniel Brühl dosť podstatným spôsobom užíva) od ktorého každý čakal, že automaticky zasadne na post záporáka a nakoniec to s ním bolo inak. Avšak nestačí to a po dobrom rozjazde to (napriek nízkemu počtu epizód a napriek ich rozumnej minutáži okolo 45 – 57 minút) stratilo drajv. Predposledná časť bola vyložene o hubu. A nakoniec som bol rád, že to skončilo. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Začátek je dost pomalý. Po překvapivém úspěchu WandaVision jsem asi čekal něco lepšího. Možná je to jen pomalým startem. Dostáváme se do světa po probliknutí, kdy se s tím každý smiřuje po svém. Falcon je stále u letectva, ale snaží se sestře pomoci s finančními problémy. Rozhodně jsem nečekal, že se tu bude tohle řešit... Bucky se zase snaží vypořádat se svými nočními můrami, splatit svůj dluh společnosti a do toho nějak normálně žít. Svět začíná terorizovat skupina zvaná Vlajkonoši, která upřednostňuje svět před probliknutím, protože jim to vyhovuje. Nakonec se ro rozjelo a objevili se i záporáci. Dostali jsme nového Kapitána Americu a k ději se přidal i Baron Zemo a Wakanda. I když jsou akční scény super, celý seriál působí trochu zbytečným dojem. Ještě, že je to tak krátké. "Můžu se s vámi vyfotit ve vašem obleku? ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Falcon je za mě jedna z těch nudnějších postav avengerů, a to hlavě tím, že je tak "sterilní", moc toho neumí a víceméně je to člověk bez schopností. A v podobném duchu se nese celá tahle 6ti dílná série, kde se jenom mluví a nebo mlátí, ale nic víc z toho nevyleze a jak jsme v Marvelu zvyklí na nějaké to scifi, příšery, skřety a podobně, tak tady se nedočkáme ničeho. Dokonce i záporáci jsou tak strašně nudní, vlastně se ani sami neumějí rozhodnout, jestli jsou to záporáci nebo spíše "dobráci", jdou úplně mimo diváka a koukat se na pobíhající teenagery, kteří chtějí zrebelizovat společnost, není úplně to, co z Avengers univerza člověk očekává. Akce je dost, nicméně nestrhne ani neurazí - takový zlatý průměr, což je na tuto sérii opět málo. Finále bylo pak neuspokojující, žádné velkolepé zakončení se nekonalo a zase se spíše povídalo. Když tohle člověk vynechá, tak (narozdíl od WandaVision) o nic podstatného nepřijde a může jít dále. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se bohužel moc nepovedlo. Seriál The Falcon and the Winter Soldier totiž doplácí na zjevnou tvůrčí nezkušenost s tímto formátem. Příběh je trestuhodné roztahaný, scénář děravý jak řešeto a CGI je v drtivé většině případů vážně hodně příšerné. Přičtěte si k tomuto všemu i nezajímavé antagonisty bez špetky charismatu a dostanete velmi podprůměrný projekt, který za Váš čas opravdu nestojí. Této smutné situaci pak už nedokáže zabránit ani výtečný Daniel Brühl jakožto Baron Zemo. Škoda. (Disney+) „Why Did You Give Up That Shield?” ()

Galerie (86)

Zajímavosti (108)

  • Skupina je v této epizodě označovaná jako Flag Smashers. Jedná se o odkaz na superzáporáckého fanatika Karla Morgenthaua (Flag-Smashera), který se pokouší vytvořit vládu jednoho světa násilnými útoky na symboly nacionalismu. Poprvé se objevil v sešitě „Captain America #312“. V komiksu vede protinacionalistickou teroristickou organizaci s názvem ULTIMATUM (The Underground Liberated Totally Integrated Mobile Army to Unite Mankind). (Kubaaa97)
  • Silnice, která je vyobrazena jako na venkově poblíž Mnichova, je silnice se dvěma jízdními pruhy v jednom směru. Takto ale silnice v Německu nejsou stavěny. Na venkově vedou silnice vždy v obou směrech nebo je pruh v opačném směru postaven velice blízko. (Kubaaa97)
  • Ve scéně odehrávající se ve Švýcarsku je jedno auto označeno „Sicherheitsdients“. Správný pravopis ale je „Sicherheitsdienst“. (Kubaaa97)

Související novinky

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Čtvrtý Captain America našel režiséra

Čtvrtý Captain America našel režiséra

09.07.2022

Před dvěma dny vstoupilo do kin po celém světě nejnovětší akční dobrodružství od studia Marvel pod názvem Thor: Láska jako hrom režiséra Taiky Waititiho a zatímco nový snímek o hrdinovi z Asgardu… (více)

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

29.12.2021

Letošní žebříček nejstahovanějších seriálů roku ovládlo studio Marvel spolu se studiem Disney. Pirátství samozřejmě není nic chvályhodného a prvenství v tomhle směru vlastně není až zase taková výhra… (více)

Kleopatra mění režisérku

Kleopatra mění režisérku

07.12.2021

Režisérka Patty Jenkins (Wonder Woman, Zrůda) v krátkém časovém horizontu opouští již druhý velký projekt. Po zprávě, že se filmařka vzdala svého Star Wars projektu Rogue Squadron tak přichází… (více)

Reklama

Reklama