Reklama

Reklama

Falcon a Winter Soldier

(seriál)
  • USA The Falcon and the Winter Soldier (více)
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(6)

Po událostech Avengers: Endgame se Sam Wilson (Anthony Mackie) spojí s Buckym Barnesem (Sebastian Stan) pro mezinárodní dobrodružství, které otestuje jejich schopnosti a trpělivost. (Cever)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (259)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Ve výsledku vlastně docela zklamání, protože když je takovýhle seriál, jehož pilot se nese v tom nejlepším duchu druhého dílu Captaina Americy ve výsledku horší, než WandaVision, vlastně se to ani jinak nazvat nedá. Protože kdo by to čekal, že? Ovšem všech šest dílů má velmi filmový look (po téhle stránce by to rozhodně šlo), super akci, nového, a opravdu zajímavého Kápa, funkční emoce a stále funkční chemii ústřední dvojice. Navíc mě potěšil i velký prostor pro barona Zema (který se v Civil War skutečně moc nepředvedl a čert ví, kolik lidí si ho pamatuje - ale Daniel Brühl je tady super), snad ještě víc prostoru pro Sharon a krátké cameo Rhodeyho. Super je i hudba a pražské exteriéry, na samotném příběhu toho bohužel tolik zajímavého není a nebudu lhát, když řeknu, že by seriálu dost prospělo, kdyby jednotlivé epizody byly kratší, protože pilot byl sice výborný, ale pak se to občas trošku táhlo. Těch momentů byl jen minimum, oproti těm opravdu skvostným a zajímavým, ale byly. Každopádně ale vidíme, jak vypadá svět po Probliku a náznaky do budoucna opět vypadají zajímavě. Ve výsledku je to ale bohužel slabší MCU kus, ale pořád vysoký nadprůměr. 75%. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se bohužel moc nepovedlo. Seriál The Falcon and the Winter Soldier totiž doplácí na zjevnou tvůrčí nezkušenost s tímto formátem. Příběh je trestuhodné roztahaný, scénář děravý jak řešeto a CGI je v drtivé většině případů vážně hodně příšerné. Přičtěte si k tomuto všemu i nezajímavé antagonisty bez špetky charismatu a dostanete velmi podprůměrný projekt, který za Váš čas opravdu nestojí. Této smutné situaci pak už nedokáže zabránit ani výtečný Daniel Brühl jakožto Baron Zemo. Škoda. (Disney+) „Why Did You Give Up That Shield?” ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

SVĚT JE ROZBITÝ A VŠICHNI HLEDAJÍ NĚKOHO, KDO BY HO SPRAVIL…“   Typická Marvelovka. Hezký obrázky, technický serepetičky, jednoduchý dialogy a akce! No… nakonec to s těma dialogama není až tak jednoduchý, ale pochopíte všechno i bez titulu z jadernýho inženýrství. Příběh se rozvíjí pomalu a nikdo nečeká žádný nóvum, takže půjde zase o záchranu světa (v podstatě). Což asi nevadí, páč jsou to… přesně! Tady nakonec kecají víc (a dýl), než se mi líbí. Je to taková záplata, než přijde něco většího. Šest dílů je tak akorát, ale přestože je v nich hodně vztahů a slov, emoce nevydolujou. Třeba WandaVision (2021) mě bavil víc, hlavně proto, že to byla jiný. A takovej The Mandalorian (2019) – to je úplně jiná liga (a to nejsu „hvězdnej“ nadšenec).   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Hail Hydra! 2.) Vždycky jsem říkal, že štít Kapitána Ameriky má bejt od krve. /// Thx za titule „titulkomat“.     /// PŘÍBĚH  ***  HUMOR  *  AKCE  ***  NAPĚTÍ  * ()

BMW12 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po první epizodě jsem byl trochu zklamaný, jelikož Anthony Mackie mi nepřišel zrovna typ herce, který by utáhl celý seriál. Avšak pozdějšími epizodami si mě celkem získal, i když na Chrise Evanse se absolutně nechytá. Pomohlo, že ústřední postavy jsou dvě, a to ještě Bucky, který vyzařuje obrovské charisma a dle mého on je tím hlavním, kdo tento seriál táhne. Když se pak přidal ještě Daniel Bühl jako Kapitán Zemo, tak celý seriál stoupl o úroveň výše. WandaVision od Marvelu se mi sice líbila více, ale i tento seroš mě bavil, především po akční i příběhové lince. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Po úspěchu WandaVision jsem byl docela zvědav na to, jak se bude druhému v řadě. A v mých očích je Falcon and the Winter Soldier slabší. Hlavně je to nejspíš kvůli tomu, že nepřináší nic neokoukaného. Záporáci mají sice slušnou záminku, ale moc jim to nešlape. Je tady sice spousta akce a ta je jako obvykle marvelovsky dobrá, ale tady to prostě nestačí. Falcon i Bucky si procházejí velkou transformací a tak z toho jako nejzajímavější postava vychází John Walker, u kterého doufám, že brzy někde objeví. Jak se čekalo, tak se v závěru nakouslo několik věcí, které dostanou odpověď až někdy později. Tak uvidíme, jestli dojde na druhou řadu nebo rovnou až na čtvrtého Kapitána Ameriku. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (108)

  • Na památníku se jmény lidí, kteří zmizeli při Thanosově lusknutí, najdeme jména mnoha lidí, kteří pracují nebo pracovali na filmech z MCU, např. jednoho z předních producentů MCU Victorie Alonso či scenáristy minisérie Dereka Kolstada. (NiWi)
  • Jedná se o první vystoupení Isaiaha Bradleyho (Carl Lumbly). V komiksech byl jedním ze skupiny afroamerických vojáků, kteří byli prvními testovacími subjekty při pokusech znovu vytvořit Project Rebirth. Bohužel zatímco samotný zákrok na Isaiahovi byl úspěšný k napodobení výsledků, jakých dosáhl Steve Rogers, tak jeho mysl byla vážně ovlivněna. (Kubaaa97)

Související novinky

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Čtvrtý Captain America našel režiséra

Čtvrtý Captain America našel režiséra

09.07.2022

Před dvěma dny vstoupilo do kin po celém světě nejnovětší akční dobrodružství od studia Marvel pod názvem Thor: Láska jako hrom režiséra Taiky Waititiho a zatímco nový snímek o hrdinovi z Asgardu… (více)

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

29.12.2021

Letošní žebříček nejstahovanějších seriálů roku ovládlo studio Marvel spolu se studiem Disney. Pirátství samozřejmě není nic chvályhodného a prvenství v tomhle směru vlastně není až zase taková výhra… (více)

Kleopatra mění režisérku

Kleopatra mění režisérku

07.12.2021

Režisérka Patty Jenkins (Wonder Woman, Zrůda) v krátkém časovém horizontu opouští již druhý velký projekt. Po zprávě, že se filmařka vzdala svého Star Wars projektu Rogue Squadron tak přichází… (více)

Reklama

Reklama