Reklama

Reklama

Přes čtyřicet let se Michael Myers marně snaží připravit o život Laurie Strode (Jamie Lee Curtis). Navzdory tomu, že výčet jeho obětí připomíná telefonní seznam, Laurie se vždycky podařilo vyklouznout. Z role bezbranné čekatelky na smrt se navíc během let transformovala v neohroženou bojovnici, která ví, že nejlepší obrannou je útok. Přestože na Michaela připravila celou řadu pastí a některé z nich dokonce úspěšně sklaply, vyřešit problém jednou provždy se jí nepodařilo. Co se týče vzájemné konfrontace, mají prostě oba neskutečnou smůlu. Jenže i ta musí jednou skončit. Stejně jako Halloween. Příběh hororu Halloween končí se odehrává čtyři roky po tragických událostech, které městečko Haddonfield a rodinu Laurie Strode postihly ve filmu Halloween zabíjí. Ocitáme se v současnosti, kterou by měl příběh silně reflektovat. Kromě zabijáka s maskou tak budou městečko terorizovat i „noční můry“, které poslední dva roky všichni dobře známe. (CinemArt)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (291)

Cappuccino odpad!

všechny recenze uživatele

Za mňa najhorší diel série. A to má Halloween slabých častí požehnane. Celá dejová línia s Coreym a vnučkou Laurie je jedna veľká nuda plná dementných dialógov. Z Michaela je z ničoho nič úplný lúzer, ktorý, Boh vie prečo, nevie ani vyliezť z kanála, a keď sa mu to už podarí, dostane takmer instantne po hube. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Už len samotná predstava toho, že mal David Gordon Green k dispozícií kultovú klasiku a možnosť pretvoriť ju na niečo iné, nové, aktuálne, len aby z toho spravil toto, je na facku. Prvá hodina je prapodivný béčkový Joker, a potom, bližšie k vyvrcholeniu, jedna absurdita strieda druhú. Ten film skrátka nefunguje. Rovnako ako nefungovala druhá časť. Chápem o čo tvorcom išlo. Chápem tie náznaky a prevedenie, ale zároveň ste lenivci lenivý a hlupáci hlúpi. Nič nie je horšie, ako vidieť nenaplnený potenciál. Nič nie je horšie, ako vidieť postavy ktoré namiesto vývinu menia charakteristiku uprostred diania, a nič nie je horšie, ako vidieť niečo, čo kedysi naháňalo strach, pôsobiť tak veľmi smiešne. Nič tam nedáva zmysel. Všetko je tam tak veľmi absurdné, až z toho človeka zabolí hlava. A tá plejáda nezaujímavých a zbytočných postáv!!! Zbytočná trilógia s dobrou hudbou. ()

Reklama

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Tahle bez prominutí céčková jebka neměla ani začínat. Curtis trapná, z Majerse jde strach asi jako z majonézy, příběh horší jak Halloween 3.. né vážně je to fakt urážka Johna Carpentera. Jak takovýhle hovno může hrát v kinech je mi otázkou. Škoda slov. PS: až bude mít zas někdo geniální nápady jako tady pan Gordn Grýn, že začneme tam, kde původní jednička skončila a všechny díly serem a uděláme to "LÍP" ohoh ojoj.. tak příšte zkus třeba Matrix od dvojky nebo Pátek třináctého od osmičky.. třeba se zadaří ty umělče. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Doufám, že Halloween nekončí, jelikož Michael je postava, kterou by i přese všechny dosavadní filmy bylo škoda opustit. Jednu hvězdu za to, že zařvali všichni, co si to zasloužili. Druhou za mordy, kterých zas tak málo nebylo - ubodání, podřezání, připíchnutí ke zdi (připomínka minulosti), rozsekání, autogen, rozšlapání... třetí za několik svižných scén včetně konce a za hudbu - Carpenter je pořád dokonalý, Boy Harsher, The Cramps, Blue Öyster Cult, Sebadoh a především a hlavně - Dead Kennedys - Halloween, páč to pustit na večírku nemělo chybu. A samozřejmě znám mnoho a mnoho daleko horších filmů. Laurie i Michael jsou zkrátka nesmrtelní, a tak to má být. Když se ohlédnu, tak být kratší stopáž, hodnotil bych i výše. A ruku na srdce - filmy s Michaelem málokdy dávaly smysl, což ale neznalci nemůžou vědět.... Nu, a pak sem plesknou odpad. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1979 natočil americký filmár John Carpenter snímok "Halloween". Stvoril horrorovú legendu. Vdýchol život Michaelovi Myersovi. Odvtedy bolo vyprodukovaných viacero titulov, v ktorých sa objavil tento chladnokrvný vrah. Videl som ich všetky. Niektoré ma bavili viac, iné menej. Naposledy oživil Michaelov príbeh režisér David Gordon Green, ktorý natočil vlastnú halloweensku trilógiu. Odštartoval ju v roku 2018 surovou chuťovkou, ktorá vzdáva podctu pôvodnému kultovému snímku. Dokonalá atmosféra, skvelý carpenterovský soundtrack a starý dobrý Michael Myers vo výbornej forme. Bol to parádny masaker. Dal som mu päť hviezdičiek. O tri roky neskôr, v roku 2021, prišiel do kín Greenov snímok "Halloween zabíja", ktorý plynule nadväzuje na prvú časť. Michael Myers dostal dosť priestoru, aby znova predviedol svoje vražedné vyčíňanie. Ja som bol z jeho výkonom spokojný. Ocenil som ho štyrmi hviezdičkami. A s radosťou som sa vrhol na tretí diel, ktorý nesie názvom "Halloween konči". Bohužiaľ však prišlo veľké sklamanie. Davidovi Greenovi došiel dych. Záver trilógie nezvládol. Tomuto nepodarenému experimentu nemôžem dať viac ako dve hviezdičky. ** ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Michael Myers se objeví až po 38 minutách filmu. (Takeshi666)
  • Produkcia údajne využila oneskorenie spôsobené pandémiou COVID-19 na prepísanie častí scenára, vrátane pridania veľkého časového skoku medzi týmto filmom a Halloween zabíja (2021), ako aj použitia pandémie ako súčasti zápletky filmu. (Zeker)
  • Otázkou bola použitie Jasona Voorheesa do filmu, ale režiséri sa rozhodli, že nebudú spájať tieto dve filmové série. (Zeker)

Související novinky

Nový Vymítač ďábla je v problémech

Nový Vymítač ďábla je v problémech

12.01.2024

Hollywoodská studia Universal Pictures a Blumhouse Productions měla velké plány, co se týče nedávného oživení série Vymítač ďábla s podtitulem Znamení víry. Společnost NBCUniversal v roce 2021… (více)

Práva na sérii Halloween jsou na prodej

Práva na sérii Halloween jsou na prodej

28.09.2023

Ačkoliv jsme se posledního filmu ze série Halloween dočkali loni, kdy režisér David Gordon Green se snímkem Halloween končí uzavřel svoji hororovou trilogii navazující na úplně první film, podle… (více)

Reklama

Reklama