Reklama

Reklama

Přes čtyřicet let se Michael Myers marně snaží připravit o život Laurie Strode (Jamie Lee Curtis). Navzdory tomu, že výčet jeho obětí připomíná telefonní seznam, Laurie se vždycky podařilo vyklouznout. Z role bezbranné čekatelky na smrt se navíc během let transformovala v neohroženou bojovnici, která ví, že nejlepší obrannou je útok. Přestože na Michaela připravila celou řadu pastí a některé z nich dokonce úspěšně sklaply, vyřešit problém jednou provždy se jí nepodařilo. Co se týče vzájemné konfrontace, mají prostě oba neskutečnou smůlu. Jenže i ta musí jednou skončit. Stejně jako Halloween. Příběh hororu Halloween končí se odehrává čtyři roky po tragických událostech, které městečko Haddonfield a rodinu Laurie Strode postihly ve filmu Halloween zabíjí. Ocitáme se v současnosti, kterou by měl příběh silně reflektovat. Kromě zabijáka s maskou tak budou městečko terorizovat i „noční můry“, které poslední dva roky všichni dobře známe. (CinemArt)

(více)

Recenze (291)

POMO 

všechny recenze uživatele

Lepší než předešlý, zbytečný Halloween Kills. Michael Myers je sice na druhé koleji, ale linka s novou postavou Coreyho zajímavě relativizuje příčiny vzniku absolutního zla (odpovědnost společnosti kolem nás) a funkčně paraleluje samotného Myerse. Kdy jsme viděli hollywoodský mainstream, ve kterém se takřka hlavní postava, kterou chápeme a stojíme při ní, vyvine tímto způsobem? Neotřelé a dvážné. Čímž netvrdím, že bych uzavření kultovní série neviděl raději v jiných rukou a pojmutou jinak… ()

verbal 

všechny recenze uživatele

… a to dělá moc dobře! Tak doufejme, že Míša Majer, nyní důkladně pomletý na masokostní moučku, už snad konečně a DEFINITIVNĚ opíchal úplně všechny a nikdy se nevrátí zpět v miliontém prvém pokračování této naprosto vyždímané píchací furtdokolovky, do níž dokázal jednou jedinkrát za všechny ty roky až staletí vnést alespoň trochu svěžího závanu z otevřeného hrobu akorát syrově brutální Nemrtvý Robert. I když, kdo ví, ten Majerův učeň mě v tomhle celkem vyděsil a těžce smrděl nějakým tím budoucím instapičingovým znovuspuštěním pro potěchu náctiletých mongoloidů. No, já to rozhodně nehodlám předkřiknout ani přivolat. Ač to bylo o šedivý chlup z Džejmilíny stařecké sqrny, nebo kdovíodkud, lepší než předchozí pouťově vypatlaný parazit, pořád se v podstatě jednalo o jednu a tu samou jednobrdovou opíchávací slátaninu se slavným Tesařovým trylkem. Takže odpočívej v kuchyni, obýváku, předsíni nebo v pokoji, Míšo, ale hlavně už, kurva, jen odpočívej! A stejně tak kamery pryč a nechte navěky trouchnivět i všechny ty Forhíse a Krůgry, bo je to vždycky akorát tak na vyčpělou ostudu. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Michael Myers tam má celkem fajn cameo. Heh. No, být to provedené pořádně, tak bych možná takovýhle zvláštní úkrok v očekávaném "finále ságy" asi i ocenil, jenže ono to za mne pořádně provedené není. Působí to jak origin nového záporáka kostrbatě naroubovaný do světa Halloweenu skrze divně se chovající postavy. Nevěřil jsem jim vůbec nic, ze všeho jsem měl vychtěný pocit, občas jsou ty scenáristické náhody až ridikulózní. Osobně mě "ENDS" štval o něco méně než "KILLS", můžou za to ale asi snížená očekávání na vstupu. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

2,5/10 Je to tragický. Koho napadlo ve finále letité ságy o dvou ikonických postavách raději sledovat z 80% stopáže jakýsi romanticko-dramatický bizár - no to mi hlava fakticky nebere. V rámci slasheru velmi slaboučké, bez zábavných killů či gore a tradičně tupější, než kdykoliv dříve. Nápady mohou znít na papíře fajn, ale pokud máte tragické provedení, tak vám to je k prdu. Experimenty zkrátka občas bývají horší, jak sázka na jistotu... a nový Halloween je toho krásným příkladem. Velké zklamání. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $20miliónov║ Tržby USA $64,079,860║ Tržby Celosvetovo $104,186,860▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Z danej série od Greena pre mňa ten najpozerateľnejší diel a to som teda čakal riadnu hrôzu. Nie je to zas výhra ale dejovo to je určite znesiteľnejšie než predošlé bejkoviny. Dali tomu trochu lepší dejový náboj. /40%/ ()

Algernons odpad!

všechny recenze uživatele

Halloween 2018 nám dal naději, jen proto aby ji Halloween zabijí zabil. Laťka tedy byla nízko a i tak to nestačilo! Nevím co zde byl záměr, ale až na těch pár hluchých míst z první půlky se jedná o nejlepší komedii 2022! HESLA: Micheal Myers žije 4 roky v kanále | Pohled do očí dělá poshluhovače | ZLO | SEBEVRAŽDA | HEINEKEN! ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Když u sledování filmu uplynula hodina a nic se nedělo, říkal jsem si, že si snad dělají kozy! Tohle má být Halloween? To fakt mám jako koukat na devadesátiletou Jamie Lee Curtis a její laškování s dědkem v sámošce? To fakt mám koukat na zápas dvou důchodců v kuchyni? ODPAD!!!!!!! ()

tron 

všechny recenze uživatele

Spoilery. Chápem, že to mnohým nesadlo, ale ja som si to užil práve vďaka novátorskému prístupu. Green a McBride k tomuto ostatne mali našliapnuté už v „jednotke“. Pamätáte na postavu psychiatra? Nakoniec od tohto skvelého nápadu v poslednej chvíli upustili. Škoda. Ale v „trojke“ sa v tomto smere konečne utrhli z reťaze a tak sa na scéne zjavuje „nový“ Myers, ktorý teoreticky zabije viac postáv, ako samotný originálny Myers! Skvelé je aj to, že Myers sa celé roky (!) ukrýval pod Haddonfieldom. Bál som sa, že scenár bude variť z vody. Že na ňom bude poznať, že vznikol len preto, že „jednotka“ bola komerčný hit a tvorcovia nemali vopred naplánované, akým smerom to v ďalších dieloch nasmerujú a tak narýchlo varili z vody a bude to zlé. Našťastie nie je a skutočne to posunuli zaujímavým, sviežim, miestami nebál by som sa použiť až slovo revolučným smerom. Súhlasím s JohnnymD, že mohli (a mali) lepšie zapracovať na deštruktívnom vzťahom Allyson k mužom. Lebo takto, ako je to napísané a sfilmované teraz, to pôsobí mierne neprirodzene. Ale inak fakt skvelá jazda. Ja sa fakt teším na to, ako budú na TOTO preboha nadväzovať. Žeby zase raz prídu s dielom, ktorý bude väčšinu ságy ignorovať? ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Slabý závěr téhle trilogie. Opět nezvykle pojatý, Myers se aktivuje / vybelhá ze stoky snad po hodině stopáže, což by nebyl nutně problém. Kdyby předcházející děj ve finále dával k*rva smysl - místo toho sledujeme rozpačitý román, psychologický outsider boy drama, postavu Coreyho a jeho progress k "cestě zla", což poté kulminuje divnou konfrontací v kanále a sérií cringe dialogů. Sem tam přijde pěkný kill, leč pozdě, divák (minimálně já) už je tou dobou ve stavu otrávení. Nechce se mi věřit, že na tom měla scénaristicky větší podíl moje oblíbená dvojice McBride & Green. Škoda, 2018 jsem byl nadšený. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Pokud bych chtěl dojebat nějakou známou hororovou sérii, udělal bych to přesně takhle! Tyhle slova použil jeden můj kamarád, když jsme se dostaly na téma "Tak co novej Halloween?! Viděls?" Ano, viděl, ale chtělo se mi brečet. Proč? Protože Michael Myers v kanále, vole! Proto!! Greenovi teď asi mnozí nemůžou přijít na jméno. Jak je vůbec možný, aby tenhle člověk, co s respektem a láskou naváže na původní Halloween, pak v následujících dvou filmech celý svoje úsilí spláchne do hajzlu a zmateným divákům ještě s úsměvem plivne do ksichtu. Díky moc, Davide. Opravdu sis myslel, že u pokračování kultovního slasheru bude chtít někdo čumět mikroskopem do hlav obyvatel Haddonfieldu? Seznamovat se s nima takřka hodinu a půl? Řešit jejich spory a životní bolístky, aby pak v závěrečný dvacetiminutovce konečně dorazil důchodce v bílý masce, přeříznul pár krčních tepen a krátce na to nedůstojně umřel? Ne ne, tady je všechno špatně. Samozřejmě až na těch pár mordů a Carpenterovy hudby, ale tak to jsme viděli a slyšeli už minule a jak to dopadlo. A vůbec, po tomhle lajdáckym zakončení mám - i když si to nerad přiznávám - chuť na Halloween Kills. A to není moc dobrá vizitka tohodle filmu, že? Tak snad zase za pár let a o dost líp. Prozatím dobrou noc, Miku. (30%) ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Bolelo to stejně jako Kills. Pitomý koncept a ještě pitomější provedení. Jamie Lee si zasloužila lepší rozloučení s její životní rolí. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Obyvatelia Haddonfieldu sa stále vyrovnávajú so spúšťou, ktorú po sebe zanechal sériový vrah Michael Myers. Ten ale svoje dielo ani zďaleka nedokončil a je stále odhodlaný zavraždiť Laurie Strode. - Nie je to vyslovene zlé, ale je to tak nekonzistentné a hlavne z hladiska jednej z top hororových sérií ever tak neuspokojivé, že to nemôžem hodnotiť vyššie. Keď ma v deji viac ako hororová stránka zaujme to, ako sa postavy vyrovnávajú s PTSD, nedá sa to nazvať inak, než zlyhaním, teda aspoň čo sa týka žánru. A urobiť z žánrovej ikony houmlesáka žijúceho v kanále, to už je na mňa trochu moc. Nech Michael Myers odpočíva v pokoji. A najlepšie navždy. Ale ako je vidieť na tragickom stave moderného hororu, čoskoro sa zrejme objaví copycat a začne úradovať v sequeloch typu Michael Myers Comes Back, The Ghost of Michael Myers alebo Michael Myers Never Died. ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

A to jsem si myslela, že Halloween Kills byl špatný. Ale k věci. Vím, nebo aspoň myslím si, že každý film by se měl zpravidla hodnotit sám za sebe, respektive neměl by být odsouzen pouze kvůli jiným očekáváním. Nicméně přesto jsem jaksi očekávala uzavření této "nové trilogie" a nikoliv rádoby samostatný film, který se pokouší o něco úplně jiného než jeho dva předchůdci. Jenomže kdybych zahodila očekávání vyplývající z předchozích filmů a hodnotila Ends jen "tak jak je", tak tam bude dávat smysl ještě míň věcí (jestli to vůbec jde), protože tvůrci extrémně spoléhají na to, že jejich film podrží a povznese právě napojení na všechen ten již existující halloweenský kánon. Jediné, co by se snad dalo říci, že se táhne všemi třemi filmy, je mentální stav Laurie a její putování a vývoj tímto směrem, ale díky těm divným skokům v čase, neobratnému vysvětlovacímu voice-overu a nepřesvědčivým zvratům v jejím chování to jako pojivo nefunguje a její oblouk mě určitě neuspokojil. Navíc je film (dost nepochopitelně) vyprávěn z úhlu pohledu Coreyho, o kterém skoro nic nevíme a který troufám si říct většinu divácké základny těchto legacy sequelů vůbec nezajímá. Jenomže je prostě v popředí on a díky tomu jsou Laurie a její vnučka odsunuty bokem, a zejména u vnučky se filmaři ani nesnaží nabídnout vhled do toho, proč se chová tak, jak se chová. Osobně bych dokonce řekla, že tak, jak je napsaná (vzteklá, netečná a zhrzená zároveň), by bylo logičtější, kdyby se "nakazila" ona. Žánr horor/thriller úplně mimo. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nebyl velkým fanouškem Halloweenu. Možná i proto jsem všechny díly neviděl a u těch které ano, jsem mnohdy zažíval i momenty těžké nudy. To bude možná i hlavním důvodem proč mne daná verze oslovila o něco více. Režisér se totiž vydá svou vlastní cestou a něco nového mi zde celkem vyhovuje. Zprvu jsem se totiž domníval, že to bude opět to stejné, jako se odehrálo již tolikrát. A měl jsem radost, když nám raději představili trochu tajuplnější verzi Myerse, jelikož já mystičnu rozhodně fandím. Tentokrát je tedy schopen svým zlem nakazit druhé a tím udržovat ducha svého již zestárlého těla naživu. Neříkám sice, že to byl bůhví jaký zázrak a dalo se to zvládnout mnohem lépe, klidně i na čtyři hvězdy. To se sice nepovedlo, ale i tak je výsledek pro mne mnohem zajímavější, nežli nepřemožitelný vrah, co bloumá po okolí jako nějaká zombie, co bez nějakého vyššího cíle všechny zabíjí. (oprava: s cílem pokoušet se pořád dokola zavraždit členy jedné rodiny, což je možná ještě horší) 54% ()

Botič 

všechny recenze uživatele

David Gordon Green si zkusil něco nečekaného a tenhle přístup mi je celkem sympatický. Po třinácti kusech si nedovedu představit, že by se opakovala stejná formule, kdy Michael Myers šponuje první polovinu divákovy nervy a v druhé části se úplně utrhne ze řetězu. Všechno už tu bylo. Takhle dojde na chybějící origin, který sice odmaká úplně jiná postava, ale pro dokreslení dostačující. A i ten závěr je nakonec docela uspokojivý. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý twist na začátku, který je bohužel poslán do kopru nezáživnou režijní slasherovou rutinou, kdy násílí ve vás nevyvolává diskomfort svou surovostí jako v prvním díle této trilogie. Přidejme k tomu velmi zkratkovité a naprosto nelogické jednání některých postav (zdravím vnučku Laurie) a "konec", který ve vás nevyvolá žádnou emoci a máme tu Halloween Ends ... škoda. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Skončí konečně někdy tato značka? Ne nejspíš ne, ale pokud bude další reboot nejdřív za 10 let, bude to jedině dobře. Ne, že by mě Halloween Ends tolik znechutil jako mnoho jiných, ale další nášup už by mohl. Samo o sobě to ale uteče celkem rychle. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Začíná to tragédií, kterak může dopadnout hlídání malého chlapce. A pak se na dobrých 40 minut rozloučíme a pozorujeme, no, něco (místy zbytečného), co negraduje, celé je to hodně komorní a sleduje Laurie, její vnučku Allyson a jejího čerstvého (okolím šikanovaného) přítele – který sehrál v avizovaném úvodu stěžejní roli. Prostě tvůrci se vydali jiným směrem a je to takový upovídaný, rádoby psychologický a loudavý Haddonfield, který se věnuje hlavně nové postavě, která koketuje s temnotou. A Michael Meyers, který vyčkává opodál, mu s kostlivcem ve skříni tak nějak „pomáhá“. Režisér David Gordon Green přispěchal se svým Halloweenem v roce 2018, jeho (po)kus měl feeling sedmdesátých let. A bylo to moc fajn. Záhy přišel s dvojkou, ve které vsadil na jakési kolektivní trauma Haddonfieldu, takže proti Michaelovi nestál jeden, ale hned celá banda zoufale otravných obyvatel, a celé to nafouknul do bombastičtějších (rozuměj tupých) rozměrů. Závěr trilogie nijak osudový není, maskovaný řezník vystupuje skutečně málo, nicméně mordy zlé nejsou. Greenovi a jeho týmu došel dech hned po jedničce, kterou to celé mělo skončit. Dvojka byla úmornější než aktuální díl, nicméně na finále ságy je to pořád málo. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Najmä komédia, ktorá chytá svoje tipické črty v závere. Už nebudem mať zľutovanie, ako s predošlými časťami, už ma neuchlácholia nejakými gore scénami, lebo táto jedna z najkultovejších postáv slasher žánru, nemilosrdne chytá jeden úder pod pás za druhým, pričom z tohto sa už jednoducho nedá tešiť. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1979 natočil americký filmár John Carpenter snímok "Halloween". Stvoril horrorovú legendu. Vdýchol život Michaelovi Myersovi. Odvtedy bolo vyprodukovaných viacero titulov, v ktorých sa objavil tento chladnokrvný vrah. Videl som ich všetky. Niektoré ma bavili viac, iné menej. Naposledy oživil Michaelov príbeh režisér David Gordon Green, ktorý natočil vlastnú halloweensku trilógiu. Odštartoval ju v roku 2018 surovou chuťovkou, ktorá vzdáva podctu pôvodnému kultovému snímku. Dokonalá atmosféra, skvelý carpenterovský soundtrack a starý dobrý Michael Myers vo výbornej forme. Bol to parádny masaker. Dal som mu päť hviezdičiek. O tri roky neskôr, v roku 2021, prišiel do kín Greenov snímok "Halloween zabíja", ktorý plynule nadväzuje na prvú časť. Michael Myers dostal dosť priestoru, aby znova predviedol svoje vražedné vyčíňanie. Ja som bol z jeho výkonom spokojný. Ocenil som ho štyrmi hviezdičkami. A s radosťou som sa vrhol na tretí diel, ktorý nesie názvom "Halloween konči". Bohužiaľ však prišlo veľké sklamanie. Davidovi Greenovi došiel dych. Záver trilógie nezvládol. Tomuto nepodarenému experimentu nemôžem dať viac ako dve hviezdičky. ** ()

Související novinky

Nový Vymítač ďábla je v problémech

Nový Vymítač ďábla je v problémech

12.01.2024

Hollywoodská studia Universal Pictures a Blumhouse Productions měla velké plány, co se týče nedávného oživení série Vymítač ďábla s podtitulem Znamení víry. Společnost NBCUniversal v roce 2021… (více)

Práva na sérii Halloween jsou na prodej

Práva na sérii Halloween jsou na prodej

28.09.2023

Ačkoliv jsme se posledního filmu ze série Halloween dočkali loni, kdy režisér David Gordon Green se snímkem Halloween končí uzavřel svoji hororovou trilogii navazující na úplně první film, podle… (více)

Reklama

Reklama