Reklama

Reklama

Thor: Láska jako hrom

  • USA Thor: Love and Thunder (více)
Trailer 1
USA, 2022, 118 min

Obsahy(1)

Thor (Chris Hemsworth) se nachází na své nejtěžší životní cestě – k nalezení vnitřního míru. Jeho cestu za odpočinkem však přeruší galaktický zabiják Gorr the God Butcher (Christian Bale), který usiluje o zánik bohů. Thor požádá Valkýru (Tessa Thompson), Korga (Taika Waititi) a svou ex-přítelkyni Jane Foster (Natalie Portman), která – k Thorovu překvapení – ovládá mocné kladivo Mjolnir stejně jako mocný Thor. Společně se vydávají na vesmírné dobrodružství, aby odhalili tajemství Gorra a zastavili ho dříve než bude pozdě. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (976)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Marvel nikdy nevyhrotil svoj humor tak ako v tomto filme. Thorove vtipy mám síce rád, ale tu prekračujú rozumnú mieru, až začnú byť otravné. Nový Thor je uletený v zlom slova zmysle a čajový záver s deťmi a prehnanou citlivosťou ma utvrdil v tom, že viac ako 3* hviezdy dať nemôžem. I keď úprimne priznávam, niektoré pasáže ma fakt pobavili, no film ako celok nestál za veľa. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $250miliónov║ Tržby USA $343,256,830║ Tržby Celosvetovo $760,928,081▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA $12,185,966║ Tržby za predaj DVD v USA $5,776,612║ Pokus o najhoršiu Marvelovku??!!! No veru razantný, Taika Waititi dostal asi až príliš voľnosti a potom vznikajú takéto miš-maš spletité guláše bez hlavy a päty. V skratke celé zlé, zábavnosť skôr splašková, málo čo tu vychádza berie, okrem príšerne zlých scén, úloh, akcie,... tu je len malé vykúpenie v podobe Christiana Bale, ktorý to ako tak zo svojou temnou postavou ukočíruje. Ináč jeden veľký zlý vtip. Nakoniec som rád že som toto Marvel peklo nepodstúpil v kine lebo by som bol veľmi ale veľmi sklamaný zo série, ktorá ma dosť bavila. /50%/ ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Já vlastně netuším, jak to hodnotit. Ten film mohl být skvělý, protože ta marvelovská skvělost tam je. Jen bohužel schovaná pod obrovským nánosem tupého pseudohumorného balastu a sraček... Ten film se utopil v trapném humoru a snižování respektu vůči postavám. Záporák mohl být dokonalý, temný, zlý a zlomený, ale místo toho je zobrazen jako vlastní karikatura. Postava Valkýry a Korga je naprosto nadbytečná a projevila se v tom jen Waititiho sebestřednost, protože místo aby ho jen občas využil na odlehčení, tak musí glosovat každý pohyb. Obě tyto postavy narušují snahu o dramatičnost a doslova kazí celý film. Když jsem si odmyslel většinu jejich scén, ten film byl mnohem lepší. Stejně tak zrušit nejméně půlku dementních Thórových proslovů, kdy se jakoby nemůže  vykváknout a smazat pseudovypravěče v podání Korga... Další pekelná věc je počáteční scéna se Strážci galaxie. Proč to pojali takto? Opravdu je z Thora jen trapný namistrovaný panák? Nebo by spíš po finálním boji s Thanosem, kdy mu umřela polovina přátel, byl smutný, zničený, zlomený a pokorný? Někdo prostě nezvládl produkci a Waititi je tak ubohý sebestředný sráč, že posral film, který mohl být skvělý. Jen ten člověk potřeboval uzdu a bič a směrovat ho správným směrem. Zajímavé je, že fanklub tohoto filmu tady čítá 17 lidí za 17 tisíc hodnocení... ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Ono sa to vlastne dalo čakať, že v najslabšej MCU sérii bola skvelá trojka skôr náhodou. Pretože toto tu nie je Taika “Ragnarok” Waititi, toto bol Taika “drbnutý Jojo a prestrihy mŕtvych detí a rakoviny s infantilným stupidným humorom v každej scéne” Waititi. A tak premrhal jak líniu s Jane Fosterovou, tak najlepšieho MCU záporáka s dokonalým Baleom a niekoľko potenciálne legendary scén (čiernobiela planéta, záver). Crazy komediálna prvá polovica, za ktorú sa v mnohých momentoch až hanbíte, sa síce ku koncu mierne spraví, prevažuje ale premárnený potenciál a sklamanie z toho, aký skvelý to mohol byť film, keby to bol vážny film. Dievčatá tak napol; Portmanka je obsadená strašne, strašne, ale fakt strašne ďaleko mimo svojho charakteru, Tessa Thompson si to naopak dosť dáva a je cool a v pohode. A dosť by inak už Marvel mohol ísť do prdele s neustálym oživovaním mŕtvych postáv, sprofanuje si tak väčšinu emócií. A keď už tam bude, nech tam nechá aj Guns N Roses. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Waititi zrejme dostal naprosto volnou ruku a vysledek se dostavil. Naprosto ujeta splacanina, plna dementnich, ale skvelejch foru, napadity akce se spoustou vizualne nadhernejch zaberu, perfektni chytlava hudba a do toho sem tam par vaznejsich az hororovejch scen. Jedinej problem je, ze dohromady to fakt moc nefunguje, nehlede na to, ze relativne tuctovej pribeh se v celym tom maglajzu dost ztraci. Proste Waititi ma napadu tak na ctyri filmy a pokusil se to vse nacpat do jednoho. Ale aspon se to odlisuje od ostatni tuctovejsi MCU produkce. Nemuzu rict, ze bych se nebavil, film je vicemene jizda od zacatku do konce, herci jsou jako vzdy skvely, ale uz je to proste krapet moc. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (93)

  • V komiksoch sú sily Gorra God Butchera (Christian Bale) zdieľané so symbiontnými bytosťami (Venom, Carnage, atď.) vďaka Gorrovej zbrani, Necroswordu, ktorú vytvoril Knull, temný boh symbiontov. Vo filme sa o symbiontoch nehovorí, keďže momentálne filmy spojené so symbiontmi sú produkované Columbia Pictures. (Pat.Ko)
  • Jane Foster (Natalie Portman) nosí ve filmu hodinky Hamilton Jazzmaster Open Heart Lady Auto. Jsou to automatické hodinky, to znamená že k chodu potřebují energii z pohybu ruky. V případě, že je sundáte na víkend, nemusíte se obávat zastavení hodinek, kalibr strojku H10 totiž disponuje rezervou chodu 80 hodin. (DavidSe)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Rychle a zběsile v kinech uspělo

Rychle a zběsile v kinech uspělo

21.05.2023

Ještě pár let nazpátek by podobný titulek byl brán jako naprostá samozřejmost. Jenže po covidových letech a klesajících kvalitách posledních snímků v sérii Rychle a zběsile se přece jen mnozí… (více)

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

12.03.2023

Jen před několika dny se objevily zprávy, podle nichž jsou filmy Star Wars, jedné z největších franšíz všech dob, víceméně v bodu mrazu. Jediný projekt, co by mohl v dohledné době dorazit, je prý… (více)

Reklama

Reklama