Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Will Graham, agent FBI, je sice muž středního věku, a přece je již třetím rokem v penzi. Do důchodu odešel po vyšetřování série mimořádně brutálních vražd, kdy se seznámil i s doktorem Lecterem. Ten mu tehdy pomáhal. Will ovšem netušil, že mu pomáhá právě ten, po kom pátrá. Někdejší kolega Jack Crawford má nyní na krku neméně hrozivý případ. Masakr dvou rodin, vždy za úplňku. Do plného měsíce nyní zbývají tři týdny, když Jack požádá Willa o pomoc při pátrání po muži, který je s největší pravděpodobností geniálním šílencem nebo ztělesněním zla. Agent ve výslužbě musí znovu nasadit vlastní život a riskovat bezpečnost své rodiny. Jen tak má šanci Červeného draka vypátrat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (612)

mzss1 

všechny recenze uživatele

(60%) ČERVENÝ DRAK je prequelem k filmovým počinům Mlčení Jehňátek (1991) a Hannibal (2001), takže je dějem oba filmy předchází. Co se týče mého oblíbeného Hannibala Lectora, tak zde hraje spíše druhé housle, nemá tu hlavní roli jako v Hannibalovi z r.2001, ale nevadí. V každé scéně ho určitě potěší vidět. Zde teda už není tak děsivý jako před tím, ale to jeho pravé kouzlo osobnosti naštěstí nevyprchalo. Hlavním šílencem je zde někdo jiný, hraje ho Ralph Fiennes (kterého mám především v oblibě jako Voldemorta z H.Pottera nebo šéfa M z posledních 2 Bondovek). Musím uznat, že mě zde postava Fiennese bavila, ale potenciál k jeho charakteru a nějakého hlubšího poznání zde byl dost nevyužitý. Hlavním vyšetřovatelem a hrdinou snímku je Edwart Norton, který zde určitě sehrál slušný výkon, ale nic, na co bych dlouho vzpomínal. Celkově má tento počin jinou atmosféru než bývá u ságy Lectora zvykem. Rozhodně to má nádech poutavého thrilleru, kterému jistě dopomáhá solidní soundtrack od Dannyho Elfmana, ale to je asi tak celé. Nějaká ta brutalita atd – to je zde umírněno na minimum. Což by nevadilo, ale samotně viděné vraždy tu moc nejsou. Chvílemi je to dost zdlouhavé a finále mě už tolik nepohltilo. Stejně tak celá ta dějová linie se slepou ženou je podle mě zbytečná. Výrazné zápory zde nejsou, jen bych z toho žádnou pecku, kterou bych mohl vidět opakovaně, nedělal. Na 1 shlédnutí je to ideální, nic víc. S přehledem nejslabší Hannibalův film. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Podle mého názoru důstojné pokračování o geniálním doktoru Hannibalu Lectrovi, kde tentokrát není hlavní postavou Anthony Hopkins, ale Edward Norton a Ralph Fiennes. Nebudu film srovnávat s Mlčení jehňátek (Hopkins už není v takové formě a navíc není ani Jodie Foster) a Hannibalem. Film je prostě jiný ať už atmosférou, režií nebo hereckým obsazením. ()

Reklama

Madison 

všechny recenze uživatele

Ten film nie je zďaleka taký zlý, ako je tu vykreslovaný. Celkové dojmy ale ovplyvňuje najmä skutočnosť, do akej miery sa divák dokáže odosobniť od unikátneho Mlčania jahniat. Pravdou je, že diváci, bezmedzne uctievajúci tento jediný film, neschopní predstaviť si zamotávanie úspešného príbehu v ďalších pokračovaniach, by sa Červenému drakovi mali jednoducho vyhnúť. Jahniatka síce milujem, ale od Červeného draka som očakávala omnoho väčší trapas. Film sa snaží ísť v overených šlapajach, Hopkins si rolu šialeného doktora Lectera opäť vychutnával a Ralph Fiennes je príjemný záporák. Film drží nad priemerom ponurá atmosféra a napínavý koniec. Mlčanie jahniat nadstavilo príliš vysokú látku delikátneho napätia a inteligentného scenára, a preto by bolo hlúpe si myslieť, že ho niečo môže prekonať. Kto je zmierený s tým, že sa žiadne Mlčanie jahniat nekoná, nemal by byť sklamaný. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Úplně jiné než Mlčení jehňátek, ale přesto mimořádně působivé. Zatímco první díl série byl naprosto postaven na postavě Hannibala Lectera, tady dostává Hopkins poměrně malý prostor. Možná že časově o nic menší, zato charakterově určitě. Místo vyrovnaného profesora s dobrým vkusem a mimořádným přehledem ve všech oblastech, tak dostáváme v mladí zneužívaného muže podrobeného ďáblu. A toho Fiennes zvládl tak bravurně, že skoro na Lectera i zapomenete. Škoda jenom, že se film víc nezaměřil na to, jak se podařilo mladému policistovi Lectera dopadnout. Osobně by mě to zajímalo přece jen o něco víc. (Mimochodem, William Blake je génius!) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Už niekoľko rokov rozmýšľam, v čom je hlavný problém tohto filmu. Vždy sa dopracujem k záveru, že v lajdákovi Ratnerovi. Predstavujem si, ako by to dopadlo, keby sa - inak výborného - scenára z pera oscarového Teda Tallyho (ehm, MLČANIE JAHNIAT) chopil kvalitný, nebojácny režisér. Napríklad Ridley Scott z tak preklínaného a pritom (až na pár chybičiek na kráse) beštiálneho Hannibala. Lenže sa ho chopil Ratner. A podľa toho aj vyzerá. Atmosféra tu v podstate takmer neexistuje (ponuré vŕzgajúce domy ešte atmosféru nerobia, Brett) a extra smutný pohľad je na excelentné herecké obsadenie. Kým mrazivý naháč Ralph Fiennes ešte ujde, detto slepá Emily Watson, na ostatných frontoch je to zlé. Veľmi zlé. Edward Norton je úplne mimo, matný a nesympatický. Philip Seymour Hoffman, Harvey Keitel a Anthony Hopkins sú na tom podstatne lepšie, ale vinou fádnej réžie nemajú veľkú šancu vyniknúť. Proti Ratnerovi proste nemali šancu a nezachráni to ani občasné žmurknutie na fanúšikov (Barney, Dr. Chilton, záverečné neviditeľné cameo Clarice Starling). Diváci v tom období stále úspešne frčali na všetkom s Lecterom, jeho rola je tu oproti knihe o čosi zväčšená, čo im stačilo a snímku s rozpočtom 78 miliónov dolárov obdarovali peknou celosvetovou tržbou 209. To každopádne bol predsa len finančný pokles, napr. Mlčanie jahniat zarobilo 272, Hannibal dokonca 351). Po rokoch našťastie prišiel výnimočne vulgárny (v dobrom) reparát v podobe 3. série Hannibala s Madsom Mikkelsenom (ktorá je práve de facto adaptáciou Červeného draka). ()

Galerie (71)

Zajímavosti (44)

Související novinky

Tak kdo si pochutná na člověčině?

Tak kdo si pochutná na člověčině?

06.06.2012

Hannibal Lecter má novou tvář, k tomu konec Spartaka a seriálový Vřískot. Ale popořadě: seriál Hannibal, který na motivy thrillerů Thomase Harrise, zejména pak Červeného draka, připravuje stanice NBC… (více)

Seriálový duel: Hannibal versus Clarice

Seriálový duel: Hannibal versus Clarice

30.05.2012

Každý filmový fanoušek umí k těmto křestním jménům přiradit příjmení. Producenti stanic NBC a Lifetime k nim teď přiradili televizní seriály. O Hannibalovi, jehož první série bude mít 13 dílů a pilot… (více)

Hannibal za Alpami

Hannibal za Alpami

15.06.2005

Konečně máme potvrzené zprávy o natáčení dalšího pokračování osudů nejslavnějšího psychiatra na světě, a jak vás už asi z titulku napadlo, není řeč o Sigmundu Freudovi. Čtenáři románů Thomase Harrise… (více)

Reklama

Reklama