Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Will Graham, agent FBI, je sice muž středního věku, a přece je již třetím rokem v penzi. Do důchodu odešel po vyšetřování série mimořádně brutálních vražd, kdy se seznámil i s doktorem Lecterem. Ten mu tehdy pomáhal. Will ovšem netušil, že mu pomáhá právě ten, po kom pátrá. Někdejší kolega Jack Crawford má nyní na krku neméně hrozivý případ. Masakr dvou rodin, vždy za úplňku. Do plného měsíce nyní zbývají tři týdny, když Jack požádá Willa o pomoc při pátrání po muži, který je s největší pravděpodobností geniálním šílencem nebo ztělesněním zla. Agent ve výslužbě musí znovu nasadit vlastní život a riskovat bezpečnost své rodiny. Jen tak má šanci Červeného draka vypátrat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (612)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Třetí režisér, třetí unikátní zpracování "téhož". Přepis Harrisovy "Lecterovské" prvotiny se skvěle zdařil, Anthony Hopkins je opět božský, Norton a Fiennes se víceméně přesně drží knižní předlohy, ale není to na škodu. Poměrně překvapivým prvkem bylo obsazení Harveyho Keitela do malé role Jacka Crawforda. A to nejlepší nakonec - Emily Watsonová podává coby nevidomá Reba pozoruhodný výkon. Drakovi je vyčítána jakási neurčitá rozplizlost mezi estetickými orgiemi Hannibala a takřka komorním soubojem dvou intelektů tak jak si ho pamatujeme z Mlčení Jehňátek. A to je ten problém - Drak jde svojí cestou, nejde ho takto srovnávat. Mě osobně drobné narážky na další filmy o Hannibalu Lecterovi pobavily. A když je řeč o estetice - William Blake byl génius. Nevím jaký je soundtrack, ale myslím si, že některé dialogy by si zasloužily být vydány i touto formou. I Am The Dragon, Before Me You Tremble... ()

tron 

všechny recenze uživatele

Už niekoľko rokov rozmýšľam, v čom je hlavný problém tohto filmu. Vždy sa dopracujem k záveru, že v lajdákovi Ratnerovi. Predstavujem si, ako by to dopadlo, keby sa - inak výborného - scenára z pera oscarového Teda Tallyho (ehm, MLČANIE JAHNIAT) chopil kvalitný, nebojácny režisér. Napríklad Ridley Scott z tak preklínaného a pritom (až na pár chybičiek na kráse) beštiálneho Hannibala. Lenže sa ho chopil Ratner. A podľa toho aj vyzerá. Atmosféra tu v podstate takmer neexistuje (ponuré vŕzgajúce domy ešte atmosféru nerobia, Brett) a extra smutný pohľad je na excelentné herecké obsadenie. Kým mrazivý naháč Ralph Fiennes ešte ujde, detto slepá Emily Watson, na ostatných frontoch je to zlé. Veľmi zlé. Edward Norton je úplne mimo, matný a nesympatický. Philip Seymour Hoffman, Harvey Keitel a Anthony Hopkins sú na tom podstatne lepšie, ale vinou fádnej réžie nemajú veľkú šancu vyniknúť. Proti Ratnerovi proste nemali šancu a nezachráni to ani občasné žmurknutie na fanúšikov (Barney, Dr. Chilton, záverečné neviditeľné cameo Clarice Starling). Diváci v tom období stále úspešne frčali na všetkom s Lecterom, jeho rola je tu oproti knihe o čosi zväčšená, čo im stačilo a snímku s rozpočtom 78 miliónov dolárov obdarovali peknou celosvetovou tržbou 209. To každopádne bol predsa len finančný pokles, napr. Mlčanie jahniat zarobilo 272, Hannibal dokonca 351). Po rokoch našťastie prišiel výnimočne vulgárny (v dobrom) reparát v podobe 3. série Hannibala s Madsom Mikkelsenom (ktorá je práve de facto adaptáciou Červeného draka). ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Je bláhové se domívat, že by snad nějaký další film s dokotorem Lecterem mohl překonat Mlčení jehňátek. Ale na druhou stranu bych ho neodsuzoval předem. Nadprůměrnost si až na některé scény (např. ta úvodní se mi moc nezdála...rozstřílený a probodnutý Lecter znovu ožil?!) drží po celou dobu. Hopkins jako vždy výtečný (nesouhlasím se zápornými ohlasy na Anthonyho výkon), Fiennes hraje pošuka vcelku slušně, Watsonová mě mile překvapila (po delší době se jsem se konečně setkal s někým, kdo zahrál slepotu uvěřitelně); trochu mě snad zklamal Norton (někdy nestačí být jen sympaťákem). Atmosféra dobrá, příběh nenudí (ale 124 minut je opravdu hodně). Hodnotím slabšími 4*; Hannibal mě narozdíl od jiných uživatelů chytl víc. "Hannibale, někdo za vámi přišel. Chce vám dát pár otázek. Řekl jsem, že nejspíš odmítnete...mladá žena. Říkala, že je z FBI. Na to je ale podle mě moc hezká. Povím, že jste řekl ne...Jak se jmenuje?" ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

No tak abych to měl za sebou. OMG!!!! Tohle má mít něco společnýho s Mlčením Jehňátek? Hannibal Lecter by tam vůbec nemusel bejt, protože ději nijak nepomoh. Dále atmosféra nulová o debilním přídavku s tím že Fiennes vlastně nechcíp ale dal tam tělo někoho jinýho ani nemluvě :D LAUGH. Akorát ti herci to zachraňují a občas to má i své světlé chvilky. Kdyby tenhle film neměl nic společnýho s Mlčením Jehňátek tak bych ho pochválil takhle to musim chtě nechtě docela setřít. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Danny Elfman: 1. Logos [0:49] ,2. The Revelation [2:41] ,3. Main Titles [2:59] ,4. The Cell [3:26] ,5. The Old Mansion [4:45] ,6. The Address [1:41] ,7. We're Different [1:25] ,8. The Note [2:47] ,9. Enter the Dragon [5:52] ,10. Threats [2:23] ,11. Tiger Balls [1:32] ,12. Love on a Couch [5:08] ,13. Devouring the Dragon [3:43] ,14. The Fire [4:33] ,15. The Book [0:34] ,16. He's Back! [6:07] ,17. End Credits [6:45], ()

Galerie (71)

Zajímavosti (44)

  • Anthony Hopkins (Hannibal Lecter) byl o 10 let starší, než když tuto roli hrál poprvé... a děj se odehrává před tímto obdobím. K dosažení mladšího vzhledu musel hodně zhubnout a při záběrech zblízka mu byly digitálně upraveny vrásky. (don corleone)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 78 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Tak kdo si pochutná na člověčině?

Tak kdo si pochutná na člověčině?

06.06.2012

Hannibal Lecter má novou tvář, k tomu konec Spartaka a seriálový Vřískot. Ale popořadě: seriál Hannibal, který na motivy thrillerů Thomase Harrise, zejména pak Červeného draka, připravuje stanice NBC… (více)

Seriálový duel: Hannibal versus Clarice

Seriálový duel: Hannibal versus Clarice

30.05.2012

Každý filmový fanoušek umí k těmto křestním jménům přiradit příjmení. Producenti stanic NBC a Lifetime k nim teď přiradili televizní seriály. O Hannibalovi, jehož první série bude mít 13 dílů a pilot… (více)

Hannibal za Alpami

Hannibal za Alpami

15.06.2005

Konečně máme potvrzené zprávy o natáčení dalšího pokračování osudů nejslavnějšího psychiatra na světě, a jak vás už asi z titulku napadlo, není řeč o Sigmundu Freudovi. Čtenáři románů Thomase Harrise… (více)

Reklama

Reklama