Reklama

Reklama

Boxer Rocky Balboa si užívá bohatství, které jako mistr světa získal. Bojuje pouze proti snadným protivníkům. Pak je ale vyzván arogantním Clubberem Langem. Rocky výzvu přijímá, aby ještě jednou dokázal, že je jen jeden mistr. Jenže se stane nečekané: Lang vyhraje a stane se novým mistrem. V Rockyho už nikdo nevěří, kromě jednoho člověka: někdejšího mistra světa Apollo Creeda. A právě on se pokusí povzbudit Rockyho bojovného ducha a dostat jej zpět do vrcholné formy… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (480)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Rocky III je podle mého dost podhodnocený film. Rocky dostal parádního soupeře v podání Mr. T, který ho nechá sáhnout si až na úplné dno. V tomto díle sledujeme Rockyho, kterého otupěla sláva a bohatství, zlenivěl a usnul na vavřínech. I tentokrát se vrací Apollo Creed ale už jako trenér a přítel. Tato obrátka o 180 stupňů v jejich vzájemném vztahu se může někomu zdát jako tisíckrát ohrané klišé, nicméně to do filmu samotného vneslo čerstvý vzduch a jenom mu to prospělo. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Treti dil neztraci nic z kouzla predeslych dvou dilu, Mr. T jako Clubber Lang byl asi nejlepsim souperem Rockyho ze vsech :) Treninky s podmanivou muzikou (Eye of the Tiger je proste klasika), efektni souboje v ringu (Hulk Hogan opet vyvadi ;)) a spousta Clubberovych kecu - proto asi muj nejoblibenejsi dil ze Stalloneho boxerske serie. ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

Druhý díl ještě docela ušel...z Rockyho se v ní ze stydlivého boxera z jedničky stal pohotový hláškař, který už sice nedojímá, ale pobaví. Ve třetím díle se však nezdařilo už ani to. Opět se opakuje podo bné schema...Rocky netrénuje, kašle na přípravu, načež se ho někdo musí trenérsky ujmout (tentokrát Apollo Creed) a dovést ho až do vítězného finále. Je tu mnoho trapných scén, ať už je to ta s Hulkem Hoganem, nebo závěrečný souboj Clubberem Landem, který je skutečně slabým odvarem z těch předchozích zápasů. Zajímavé je také sledovat míru estetického nevkusu, která se v tomto filmu projevuje - trapně kýčovité interiéry Rockyho domu, skutečně nevkusná socha, kterou mu odhalí philadelphští spoluobčané... Rocky III je smutným důkazem úpadku jinak sympatického hrdiny :-( ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

V Rockyho příběhu má všechno smysl. Takže i v případě třetího dílu má smysl, že je Mr. T pro Roockyho béčkovej soupeř naboostovanej asi nějakým himalajským jmelím a Rocky tu na něj předvádí asi nejtrapnější trénink, který jsem kdy v jeho příbězích viděl. Chvíli jsem totiž opravdu přemýšlel, jestli Sly ty tréninky před novináři myslí vážně, protože trapnější scéna v Rockym opravdu nemohla být. Pak jsem si ale uvědomil, že Sly tu musel nějak dát najevo arogantnost Rockyho a vlastně to neudělal zase tak špatně. Stejně tak neudělal špatně ani v případě, když do života Rockyho vrátil Apolla Creeda. Zrodil se tu totiž nádherný chlapskej vztah, kterej v boxérských příbězích nemá obdoby. Když tedy promítnu negativa a pozitiva, zamyslím se...a zamyslím se ještě jednou...tak třetí díl není zase tak špatnej. Naopak. Má v celém příběhu Rockyho výrazný podíl na jeho celkovém vývoji. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Třetí díl a opět hodně jiný přístup. Rocky již nemusí řešit neustálé existenční problémy a pokoj mu už naštěstí dala i Adriana a tak se hlavně boxuje. Nechápu zařazení Hulka Hogana, ovšem s písničkou Eye of the Tiger to celé nabere solidní spád. Velmi povedená tréninková pasáž a nekompromisní záporák Mr T. nakonec vyškrábou tento díl na 70% ()

Galerie (99)

Zajímavosti (99)

  • Výroba rekvizitárskej sochy trvala 7 a pol mesiaca a pracovalo sa na nej 16 hodín denne. (Pat.Ko)
  • Hulk Hogan bol prepustený predsedom WWF Vincentom McMahonom kvôli prijatiu úlohy v tomto filme. Kvôli popularite z tohto filmu ho o dva roky neskôr McMahonov syn, Vince McMahon, ktorý vtedy vlastnil spoločnosť, priviedol späť do WWF a Hogana ustanovil ako ústredný bod svojej expanzie do iných častí krajiny, ktorá vyvrcholila v prvej Wrestlemánii v roku 1985. (Pat.Ko)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama