Reklama

Reklama

Gauneři

  • USA Reservoir Dogs (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mafián Joe najme na vyloupení klenotnictví partu gangsterů, kteří se vzájemně neznají a oslovují se smyšlenými jmény. Akci však zmaří policie a lupičům nezbývá než uprchnout a ukrýt se ve starém skladišti. Pan Oranžový je postřelen a pan Bílý se ho pokouší udržet naživu, dokud nedorazí pomoc. Napětí ve skladu však narůstá, protože policie je jim v patách a pan Růžový je přesvědčen, že šlo o past – někdo z nich musí být zrádce. Každý má ovšem vlastní verzi toho, co se stalo. Jak dlouho bude trvat, než vytáhnou pistole a drama se změní v masakr? (Magic Box)

(více)

Recenze (1 392)

chr0ust 

všechny recenze uživatele

Tarantina mam rad, opravdu. Ale v tomto pripadku to vidim zcela obracene - Pulp Fiction je super, to vime a Gauneri nudi, dost. ()

Honzulik 

všechny recenze uživatele

Gauneři - (Reservoir Dogs) - tak tento film jsem viděl již před časem a seznámil jsem se se zajímavým pojetím režiséra Quentina Tarantina. Film opravdu nese klasický Tarantinuv rukopis réžie i scénaře. U Gaunerů je ale děj opravdu velice jednoduchý a neoplývá žádným zvláštním překvapením. Beru celkem na vědomí, že se jedná o první počin tohoto režiséra, ale poněkud opravdu nechápu takové nadšení některých zdejších hodnotitelů. Já nemohu udělit více než 3*. ()

Lancer 

všechny recenze uživatele

Pár hlášek, drsných scén...a co? Tarantinova prvotina, která má k dokonalosti ještě docela daleko. Ale dívat se na Gaunery dá, takže proč ne. Jen nechápu hysterické opěvování tohohle komorního snímečku. ()

fferdas 

všechny recenze uživatele

50% - Film, ve kterém se neustále jen kecá a kecá a moc se toho neděje. Pár hlášek dobrých, to jo, ale jestli někdo tvrdí, že je tohle lepší než Pulp fiction, tak s ním rozhodně nesouhlasím. ()

jiricek86 

všechny recenze uživatele

Tarantinův nejslabší film, přesto pár hodně vydařených scén: taneček michaela madsena předtím než uřízne fízlovi ucho, trojí vyprávěný příběh o záchodu, trávě a policejním psu. Jinak málo akce, moc dialogů. herecké výkony nadstandardní ()

kanalek 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl jednou a Tarantino není můj bůh(i když Pulp Fiction mám v top 10), takže vše na co šáhne, nemůsí být pro mě zlaté.Pár věcí mi bylo jasných už před tím, než jsem film viděl:Film ponese klasický Tarantinuv rukopis, humor, atd..Zápletka bude jednoduchá.Děj se odehrává prakticky na jednom místě, to znamená, že musí obsahovat plno dialogů.Jelikož se jedná o Tarantina tak 80% dialogů bude obsahovat shit,fuck,motherfucker,asshole,sonofabitch....Bude to hodně krvavý a konec nečekaný.Tohle všchno jsem tušil a tohle všechno tam taky bylo.Ovšem nic víc.Respektuji, že se jedná o první počin, ale nechápu nadšení některých lidí.Jako předehřátí pro Pulp Fiction to je dobrý, ale víc bodů dát nemůžu. ()

jjjerry 

všechny recenze uživatele

Pro mě trochu zklamání, možná právě z očekávání od Tarantina. Je to jeden z prvních režij filmů od Tarantina a čekal jsem trochu něco jiného, ale všechny jeho filmy se mi zdají moc podobný jen zlepšující se. Začátek filmu (to před titulkama) mně nějak nesedlo, nebo sem možná jen nepochopil Tarantinův záměr. Chvílema byl fim moc ukecanej a ještě o ničem. Od druhý půlky to bylo lepší. Fajn film, ale o gansterech znám i lepší. ()

SelfishMan 

všechny recenze uživatele

Zdá se mi až příliš humbuku (a vysoké hodnocení) pro tento film. Jako taková uvítací Tarantinova tvorba zajímavé a zaslouží si zkouknout, určité lehké první nakouknutí do toho jeho stylu plného hektolitrů krve a cynismu. Pozdější jeho filmy byly ale kvalitou (a zábavností, o kterou tu asi jde hlavně) podle mě jinde. Reservoir Dogs jsou sice výborně zahráni, s dobrým napjetím, ale postrádalo to pro mě "něco" (nebo já to něco nemám) co zapříčilo, že mě to tak nebavilo jak by asi mělo vzhledem k hodnocení tady na csfd. Gangsterky mám sice hodně rád, ale v tomto případě v porovnání s dalšími kousky z žánru jen 65%. ()

O_Peki 

všechny recenze uživatele

Tarantina mám moc rád, ale tohle beru jako mladickou nerozvážnost a nudu. Ale každej se nějak učí. Už tady, ale mistr prokázal cit pro výběr filmové muziky. ()

Polter1 

všechny recenze uživatele

Nechápem prečo sa stal film kultový AHA!! Už chápem, pre tú scénu, kde mafiáni chodia v čiernych oblekoch, ktorú mimochodom ukradol z Hongkongského filmu Lepší zajtrajšok 2 .Pre mňa jednorázová záležitosť. Druhý krát som to musel vypnúť ! ()

jackalsc 

všechny recenze uživatele

Z tohoto filmu mám opravdu smíšené pocity, po přečtení informací a zhlédnutí pár videí jsem si i řekl, že to bude dobrý film a těšil se na něj. Bohužel mě docela zklamal. Celý film se odehrává v jedné garáži, zapomeňte na to jak se to stalo, jen místy proběhne pár mini filmů kde např. padouch prchá před policisty a podobně. Pořád jsem čekal na moment, kdy to začne být zajímavé a toho jsem se bohužel nedočkal. Ale musím pochválit práci designeru za tu scénu s uříznutým uchem, vypadalo to opravdu věryhodně a pěkně hnusně :D ()

Radek273 

všechny recenze uživatele

O něco lepší než Pulp Fiction, ale stále nic moc. Typicky Tarantinovské znaky: dlouhé rozhovory o ničem, proložené dvojnásobkem "tvrďáckých" slov, spousta krve a pak zase dialog. Nuda. Nelze popřít, že trochu napětí to má, ale celkově vzato opět "tarantinovské zklamání". ()

strihoun 

všechny recenze uživatele

tři hvězdy jsou přísný, ale Gaunery jsem viděl jako poslední ze všech Tarantinovejch filmů. A v tomhle ohledu tu neni nic, co by nenatočil pozdějc a líp.. ()

Carfait 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem nějakou zápletku, nedočkal jsem se. Zbytečně strašný krve a násilí, chuť na zvracení a pocit ze ztráty času - to je to, co mi připomene tento film. 5/10 ()

carramba66 

všechny recenze uživatele

Ačkoli tady mají Gauneři a jsou (srpen 2011) 142. nejlepším filmem, já si nemohu pomoct, mě nezaujali. Harvey Keitel, Tim Roth a Steve Buscemi sice hrají parádně, ale celkově mi to spíš připomíná divadelní inscenaci, do které se navíc nehodí brutální výjevy Quentina Tarantina. Za mě z milosti 50%. ()

Související novinky

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

13.07.2021

Kdysi dávno existovaly plány učinit z drsné krimi Bad Lieutenant/Poručík s Harvey Keitelem v hl. roli filmovou sérii. Snímek z roku 1992 měl sice přísný mládeži nepřístupný rating, diváky si však… (více)

Jaký film si letos oblíbil Quentin Tarantino?

Jaký film si letos oblíbil Quentin Tarantino?

03.11.2019

Zatímco kultovní režisér Quentin Tarantino letos v létě skládal poctu zlaté éře Hollywoodu, hororový režisér Alexandre Aja na to šel o něco přímočařeji a radši poslal diváky na zápas mezi Kayou… (více)

Noir Film Festival 2019: Zítřek nemá šanci

Noir Film Festival 2019: Zítřek nemá šanci

17.08.2019

7. ročník unikátní přehlídky klasik, ale i pozapomenutých klenotů z bohaté pokladnice filmu noir představí snímky tematizující loupež, výběrovou retrospektivu noirových děl Fritze Langa, rozmanitou… (více)

Tarantino chce nakrútiť TV sériu

Tarantino chce nakrútiť TV sériu

12.05.2005

Už pred niekoľkými rokmi zrežíroval Quentin Tarantino jednu epizódu kultového seriálu Pohotovosť (pod názvom "Materstvo"), v ktorej odkázal na svoj réžijný debut Gauneri, keď do nemocnice priviezli… (více)

Reklama

Reklama