Reklama

Reklama

Insidious: Červené dveře

  • USA Insidious: The Red Door (více)
Trailer 1

Aby rodina jednou pro vždy skoncovala se svými démony, musí se Josh (Patrick Wilson) a vysokoškolák Dalton (Ty Simpkins) vydat dál než kdy dříve, a čelit temné minulosti své rodiny a zároveň novým, ještě děsivějším hrůzám ukrytými za červenými dveřmi. (Falcon)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (211)

Mike.Myers 

všechny recenze uživatele

Strašné zklamání.. Moc jsem Patrickovi věřil, že jeho režijní debut bude poněkud odvážnější a bude mít alespoň další smysl, než jen aby si Patrick zkusil jaké to je. Nelíbí se mi porušování vytvořených a nastavených pravidel, které se ve snímku objevují. Když se zamyslíme nad příběhem.. Když by tento film nevznikl, tak by se vůbec nic nestalo, stanovená zápletka je jednoduchá, o ničem. Tento díl nepřináší nic nového, hodil by se možná jako díl do seriálu o 20 minutách.. Mrzí mě to.. Jednu hvězdu dávám za to, že se ve filmu objevili všechny postavy z původních dvou snímků. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Že je Insidious universe nenávratně ztracen svoiji kvalitou bylo jasné už v minulém díle a jen mále procento šance jsem dávala tomuto novému kousku pod taktovkou Wilsona na jeho vzkříšení. Bohužel, jak se čekalo, opravdu to nedopadlo. Tudíž moje intuice ani na to nejít do kina byla správná, protože by to byla v dnešní době škoda peněz. Zajímavé aspoň bylo sledovat dnes už vyspělou postavu syna a vědět, že nebyl nahrazen někým jiným mu podobným, takže i ty flashbacky hezky korespondovaly. Kdo by to řekl, že už je to třináct let co jsem se u prvního dílu málem po***** strachy. Tady ale ani příběh, ani ta hororová stránka už vůbec nefunguje. Parazitujeme samozřejmě na traumatech z minulosti, takže se nešetří motivy, které už jsme mnohokrát viděli. Nezachrání to už ani Wilson ani Byrne. Lekla jsem se možná dvakrát, ale už začínám být alergická na to, jak jsou ty nové přírůstky strašně zapomenutelné. Za pár dní z něj nebudu vědět ani ň. ()

Reklama

Paldiny

všechny recenze uživatele

Popíšem hlavný dôvod prečo je záver Trilógie o Lambertových lepší ako oba prequely bez nej. Predstaviteľ Josha sa nebál svoju prvotinu uchopiť inak. Pokračovanie osudov so značným časovým odstupom osciluje medzi rodinnou drámou, tínedžerským filmom a ducharinou. Intenzívneho strašenia sa nám toľko nedostáva, ale vychádza z príbehu. To v prequeloch nebolo, tam šlo vyslovene o situácie, ktorým bol podriadený dej. Tu je príbeh nosným pilierom. Pod vplyvom udalostí sa rodina rozhodne podstúpiť zákrok hneď troch členov, ktorí si nemajú nič pamätať. Lenže to napokon povedie k jej rozpadu. Už len fakt, že sa Renai s Joshom rozvedie preto, že mu „lobotómia“ porozhadzovala závity je silné kafe. Na démonov sa dá ale spoľahnúť, tí slabé stránky našich hrdinov poznajú a boľavú minulosť im pripomenú. A že mi tep pulzoval ako blázon pri obyčajnom čarbaní na hodine výtvarnej už o čomsi vypovedá. Napínavých scén tu bol dostatok. Ďalej som rád, že sa pokračovalo s pôvodnými dokonca detskými hercami, ktorí už deťmi neboli. Do filmu zapadla aj spolužiačka so zmyslom pre humor a pobavilo cameo tandemu webových krotiteľov. Nebol som stotožnený iba s vyvrcholením, kedy mali byť tvorcovia odvážnejší a buď niekoho obetovať alebo aspoň neskĺzať do sentimentálnych rozhovorov. V súčte za mňa prekvápko a druhý najlepší diel. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

5. díl Insidious je překvapivě po finanční stránce nejvýdělečnější díl série, takže dost možná nebude poslední, avšak po kvalitativní stránce je nejslabším článkem, ikdyž už 4.díl za moc nestál, tohle na podobné úrovni. Jakmile se od série odprostil James Wan, tak kvalita šla výrazně dolů( Raději bych viděl další Conjuring nebo Crooked Mana). Režie se tentokrát ujal debutující Patrick Wilson, jeden z hlavních představitelů, takže se nedaly čekat zázraky, že by sérii spasil nezkušený člověk. Dějově mě to příliš nezajímalo, lekaček tu pár je, ale jsou lacinné a nefungovaly na mě, creepy a temná atmosféra téměř vymizela, hrátky s kamerou ani zvukové efekty neoslní, chybí tu zajímavé nápady, zkrátka nic nového tenhle díl nepřinesl, jen recyklace viděného. Plusem je řemeslná zručnost, takže v téhle nouzi o duchařiny, alespoň na dobré technické úrovni je tohle postačující, ale zároveň zbytečné. 5/10. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Vcelku se vyplatí vidět Insidious 2, protože sice s devítiletým odstupem, ale navazuje na něj. A na základě draze vykoupené zkušenosti mám druhé doporučení. Pokud máte zrovna třeba potíže s krční páteří, nebo jako já s plotýnkami...pusťte si raději dokument o rozmnožování bezobratlých. Ušetříte si pár bolestivých lekaček. A teď k filmu samotnému. Ten koncept s Dálavou není úplně marný, ale je uchopen bez nápadu, nekreativně, nudně. Příběh je velmi, velmi basic, pouze s několika scénami, které ho ale nerozvíjí, ani nikam neposouvají. Slouží jen pro udržení skalních fandů duchařiny u TV...prostě pro odvedení pozornosti od faktu, že tvůrci nemají víc co nabídnout; vaří z vody. Ze stejného důvodu vytvořili postavu neohrožené a cool černošské spolužačky. V pětce Ghostbusters klidně, protože je to sympoška, ale v hororu s už tak chatrnou atmosférou, nikdo "odlehčovací" postavu nepotřebuje. Takže suma sumárum....tak hodně slabé tři, že je klidně stáhnu na dvě, jakožto signál tvůrcům ... Zavřete ty už ty dveře! Bubububu! ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna scéna. (griph)
  • Trailer hovorí „o 10 rokov neskôr“, no vo filme je napísané „o 9 rokov neskôr“. (Arsenal83)

Související novinky

12. Filmový víkend ČSFD (4.-6. srpna)

12. Filmový víkend ČSFD (4.-6. srpna)

27.06.2023

Drazí filmoví fanoušci, rádi bychom vás pozvali na již 12. ročník Filmového víkendu ČSFD, který se letos uskuteční od pátku do neděle 4. - 6. srpna na už tradiční lokaci čerstvě zrekonstruovaného… (více)

Reklama

Reklama